Τηλεθέαση: Ντέρμπι Τσιμτσιλή - Μελέτη, πρωτιά Δανάης και επέλαση «Σασμού»

Τηλεθέαση: Ντέρμπι Τσιμτσιλή - Μελέτη, πρωτιά Δανάης και επέλαση «Σασμού»

Μάχες σώμα με σώμα, σαρωτικές είσοδοι και σκληρός ανταγωνισμός την πρώτη ημέρα της τηλεοπτικής σεζόν

Tiletheasi
Αυτή η Δευτέρα τα είχε όλα. Ανατροπές στον πίνακα τηλεθέασης, εκπλήξεις στην πρωινή ζώνη, σκληρές μονομαχίες στο prime time και παιχνίδι για γερά νεύρα σε επίπεδο κυριαρχίας για τα κανάλια. Το ματς έχει αρχίσει για τα καλά στην ελληνική τηλεόραση.

ΠΡΩΙΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Το Mega πολύ σκληρό για να πεθάνει

Παρά τις νέες αφίξεις η «Κοινωνία ώρα Mega» άντεξε και διατήρησε τα υψηλά ποσοστά της αγγίζοντας το 17% στο δυναμικό κοινό. Από κοντά, μαρκάρει στενά το «Καλημέρα Ελλάδα» με τον Γιώργο Παπαδάκη με 15% στο 18-54 και ακολουθεί το «Σήμερα» στον ΣΚΑΪ με απόσταση μίας μονάδας. Χαμηλά η ΕΡΤ με μονοψήφια κοντά στο 7% ενώ το Open φλέρταρε με το 11%.

Στην ψυχαγωγία το ντέρμπι μεταξύ Ελεονώρας Μελέτη «MEGA Καλημέρα» και Σταματίνας Τσιμτσιλή «Happy Day» στον Alpha αποδείχθηκε πολύ σκληρό και τελικά ουσιαστικά ισόπαλο. Με 12,3% και 12,8% στο δυναμικό κοινό αντίστοιχα δεν μπορείς να μιλήσεις για νικητή. Ωστόσο το «Happy Day» δείχνει να έχει απώλειες σε σχέση με τις περυσινές επιδόσεις του, όμως είναι πολύ νωρίς ακόμη για συμπεράσματα.

Η αρένα της πρωινής ψυχαγωγίας ανεβάζει «στροφές»

Εδώ σημειώθηκε η πρώτη ανατροπή της σεζόν καθώς το «Πάμε Δανάη» στο Mega πήρε την πρώτη θέση με 16,% στο 18–54 και άφησε το «Πρωινό» του ΑΝΤ1 στην δεύτερη θέση με 15,5%. Οι «Αταίριαστοι» στον ΣΚΑΪ κράτησαν γερά και σημείωσαν 12,5% ενώ η πρεμιέρα της Μπέτυς Μαγγίρα στο Open με το «Ποιος είναι πρωινιάτικα» έφερε ένα 8,5%. Το «Love it» με την Ιωάννα Μαλέσκου στον ΣΚΑΪ λίγο αργότερα, στις 12, προσγειώθηκε στο 9,6%.

Τατιάνα και Ευαγγελάτος με εντυπωσιακές επιδόσεις το μεσημέρι

Η μετακίνηση στην μεσημεριανή ζώνη αλλά και η επικαιρότητα βοήθησαν το «T Live» στον Alpha και η Τατιάνα Στεφανίδου στην πρεμιέρα κατέγραψε 17%. Πολύ υψηλά τα ποσοστά και του «Live news» στο Mega για τον Νίκο Ευαγγελάτο ο οποίος έφτασε το 19,6%.

Θετικές εντυπώσεις αλλά ακόμη θα περιμένει να ξεκινήσει και το πρόγραμμα της ΕΡΤ το «Στούντιο 4» για να βελτιώσει τα ποσοστά του. Στην πρεμιέρα του κινήθηκε κοντά στο 4%.

Prime time: Ο «Σασμός» προκάλεσε σεισμό στην τηλεθέαση

Η πολύ καλή σειρά του Alpha «Σασμός», στην πρεμιέρα της, κατάφερε να σπάσει τα κοντέρ και να αποδείξει πως θα είναι ένας από τους πιο ισχυρούς παίκτες αυτής της σεζόν. Στο δυναμικό κοινό έφτασε το 30% τηλεθέαση και σε τέταρτο ξεπέρασε το 38%.

Κλείσιμο
Η «Γη της ελιάς» στο Mega άντεξε την πίεση και ανέβασε στροφές μόλις τελείωσε το επεισόδιο του «Σασμού». Ο μέσος όρος της ήταν 20,1% και όλα δείχνουν ότι η μυθοπλασία θα κυριαρχήσει και θα μονομαχήσει καθώς αναμένονται και άλλες είσοδοι την επόμενη εβδομάδα αλλά και η επιστροφή των «Άγριων Μελισσών» στον ΑΝΤ1. Τα ριάλιτι «Top Chef» και «Big Brother» στον ΣΚΑΪ σημείωσαν 9% και 13,5% αντίστοιχα.

Και είναι μόνο η αρχή…


Ειδήσεις σήμερα:

Τζούλια Νόβα: Το μανιφέστο για τη φανέλα της Σοβιετικής Ένωσης που επέλεξε να φορέσει

Βασιλακόπουλος: «Έχουμε χάσει 3 Ελληνόπουλα, κάθε βδομάδα σχεδόν ένα παιδί νοσηλεύεται σε ΜΕΘ»

Όταν ο Μπελμοντό έσπαγε πιάτα στην Αθήνα (και τον κυνηγούσε ο εισαγγελέας)
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης