Ρόουζ ΜακΓκόουαν: Η «οχιά» Όπρα Γουίνφρεϊ ήταν φιλαράκι του Γουάινστιν - «Είναι τελείως υποκρίτρια»

Ρόουζ ΜακΓκόουαν: Η «οχιά» Όπρα Γουίνφρεϊ ήταν φιλαράκι του Γουάινστιν - «Είναι τελείως υποκρίτρια»

«Υποστηρίζει μια αρρωστημένη δομή εξουσίας για προσωπικό όφελος» γράφει η ηθοποιός και ακτιβίστρια για τη διάσημη τηλεπαρουσιάστρια - Χαρακτηρίζει fake την υποστήριξή της για το κίνημα #MeToo

mcgowan_oprah_art
Σφοδρή επίθεση εναντίον της Όπρα Γουίνφρεϊ εξαπέλυσε με ανάρτησή της στο Twitter η ηθοποιός και ακτιβίστρια Ρόουζ ΜακΓκόουαν, η οποία θεωρεί πως δημοφιλής παρουσιάστρια δεν ήταν ειλικρινής όταν υποστήριζε το κίνημα #MeToo και ότι η στάση που έχει τηρήσει είναι τελείως υποκριτική.

«Χαίρομαι που βλέπουν περισσότερα άτομα την άσχημη αλήθεια για την Όπρα» έγραψε την Κυριακή σε tweet η 47χρονη ΜακΓκόουαν, συνοδεύοντας την ανάρτησή της με μια παλιά φωτογραφία της παρουσιάστριας talk show με τον καταδικασμένο βιαστή Χάρβεϊ Γουάινστιν.

«Μακάρι να ήταν ειλικρινής, αλλά δεν είναι» συνεχίζει για την Γουίνφρεϊ η ΜακΓκόουαν, η οποία είχε βιώσει στο παρελθόν την τραυματική εμπειρία της σεξουαλικής κακοποίησης στα χέρια του Γουάινστιν και ήταν μάλιστα μία από τις πρώτες γυναίκες που τον κατηγόρησαν ανοιχτά για βιασμό. «Ήταν φιλαράκι με τον Γουάινστιν και εγκατέλειψε και κατέστρεψε τα θύματα του Ράσελ Σίμονς. Υποστηρίζει μια αρρωστημένη δομή εξουσίας για προσωπικό όφελος και είναι τελείως υποκρίτρια» συμπληρώνει στην οργισμένη της ανάρτηση η ΜακΓκόουαν, χρησιμοποιώντας μάλιστα το hashtag #lizard (που μεταφράζεται μεταφορικά ως ύπουλη σαύρα, οχιά ή... φίδι κολοβό).



Υπενθυμίζεται ότι ο μακρύς κατάλόγος των σεξουαλικών επιθέσεων που φέρεται να έχει διαπράξει ο Γουάινστιν έχει την αφετηρία του στη δεκαετία του 1970 και η αποκάλυψη της δράσης του έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην επιτυχία του κινήματος MeToo, που «σάρωσε» τον κόσμο της αμερικανικής σόουμπιζ το 2017, αποκαλύπτοντας πολλές παθογένειες. Ο πρώην ισχυρός άνδρας του Χόλιγουντ, ο οποίος αρνείται κατηγορηματικά ότι έκανε ποτέ σεξ με γυναίκα «χωρίς συναίνεση» βρέθηκε ένοχος για δύο κακουργήματα τον Φεβρουάριο της περασμένης χρονιάς.

Ο 63χρονος Ράσελ Σίμονς, ένας απο τους σημαντικότερους παραγωγούς της αμερικανικής χιπ χοπ και ραπ μουσικής, έχει κατηγορηθεί για βιασμό και ανάρμοστη σεξουαλική συμπεριφορά από 20 γυναίκες. Ο ίδιος έχει αρνηθεί της κατηγορίες και κρατά χαμηλό προφίλ τα τελευταία χρόνια.

Η πρόσφατη ανάρτηση της ΜακΓκόουαν φαίνεται πως αναφέρεται - σύμφωνα με τη New York Post, στην παρολίγο ανάμειξη της Όπρα Γουίνφρεϊ σε ένα ντοκιμαντέρ του 2020 με τίτλο «On the Record» και θέμα τις καταγγελίες εις βάρος του Σίμονς για ανάρμοστη σεξουαλική συμπεριφορά. Παρόλο που η εκατομμυριούχος τηλεπαρουσιάστρια είχε αρχικά συμφωνήσει να αναλάβει την παραγωγή του πρότζεκτ, τελικά έκανε πίσω, επικαλούμενη διαφορές με τους σκηνοθέτες του φιλμ.

«Αποφάσισα ότι δεν θα είμαι πλέον executive producer στο ντοκιμαντέρ των Kirby Dick και Amy Ziering και ότι δεν θα προβληθεί στο Apple TV+» είχε δηλώσει η Γουίνφρεϊ στο Hollywood Reporter τον Ιανουάριο του 2020, υπογραμμίζοντας ωστόσο ότι πιστεύει απόλυτα και στηρίζει τις γυναίκες που έκαναν τις καταγγελίες. «Οι ιστορίες τους αξίζουν να ακουστούν» τόνισε η Γουίνφρεί, εξηγώντας ωστόσο ότι οι συντελεστές του φιλμ πρέπει να εργαστούν πιο σκληρά για να φωτίσουν κάθε πλευρά της τραυματικής εμπειρίας των θυμάτων και ότι το δημιουργικό όραμα της ίδιας δεν ευθυγραμμίζεται με το δικό τους.


Ειδήσεις σήμερα

Σχεδόν το ένα στα τρία είδη δέντρων της Γης κινδυνεύουν με εξαφάνιση, εκτιμούν επιστήμονες

«Μάχη» για την Αμάλ: Καταδικάζει ο δήμος Λάρισας τα επεισόδια - «Γιατί τόσο μίσος για μια κούκλα;»

Αφγανιστάν: Ο τρόμος της επόμενης ημέρας χωρίς τους Αμερικανούς
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης