«Βολές» Ίθαν Χοκ για Ρόμπιν Γουίλιαμς: Ήταν «απίστευτα εκνευριστικός» στον «Κύκλο των Χαμένων Ποιητών»

«Βολές» Ίθαν Χοκ για Ρόμπιν Γουίλιαμς: Ήταν «απίστευτα εκνευριστικός» στον «Κύκλο των Χαμένων Ποιητών»

«Νόμιζα ότι ο Ρόμπιν με μισούσε. Είχε τη συνήθεια να κάνει πολλά αστεία στα γυρίσματα» ανέφερε ο Αμερικανός ηθοποιός για τον τότε πρωταγωνιστή της ταινίας – Υπέθετε δε ότι το συναίσθημα ήταν αμοιβαίο

dead-poets-society-arthro
Φως στα παρασκήνια μιας από τις πλέον εμβληματικές ταινίες των τελών της δεκαετίας του 1980 αποφάσισε να κάνει ο Ίθακ Χοκ, νεαρός τότε πρωταγωνιστής της «Λέσχης των Χαμένων Ποιητών», με πρωταγωνιστή τον αείμνηστο Ρόμπιν Γουίλιαμς.

Στην ταινία, ο Ρόμπιν Γουίλιαμς ήταν ο Τζο Κίτινγκ, ο ανορθόδοξος καθηγητής ποίησης που εισέβαλε να ταράξει τα νερά της αριστοκρατικής και συντηρητικής Ακαδημίας Γουέλτον στο Βερμόντ, το 1959 και κατάφερε να εμπνεύσει τους μαθητές του με τα διδάγματα ζωής.

Η σχέση του Κίτινγκ με τον Τοντ Άντερσον, που υποδυόταν ο Ίθαν Χοκ, ήταν μία από τις σημαντικότερες, ενώ ξεχώρισε η σκηνή τους στην οποία ο καθηγητής παρακινεί τον ντροπαλό μαθητή να πει το ποίημά του. Όταν ο τελευταίος λέει ότι δεν έχει γράψει στίχους, τον παρακινεί να συνθέσει εκείνη τη στιγμή ένα ποίημα. Ακόμη πιο ξεχωριστή είναι η σκηνή του τέλους, όπου ο Τοντ ξεκινά την άτυπη εξέγερση για να στηρίξει τον Κίτινγκ.

O Captain, my Captain! | Thank you to Robin Williams (HD)
Κλείσιμο


Ωστόσο ο Χοκ αποκαλύπτει τώρα ότι ο Ρόμπιν Γουίλιαμς ήταν «απίστευτα εκνευριστικός» στα γυρίσματα.

«Νόμιζα ότι με μισούσε»

«Νόμιζα ότι ο Ρόμπιν με μισούσε. Είχε τη συνήθεια να κάνει πολλά αστεία στα γυρίσματα» δηλωσε ο 50χρονος σήμερα ηθοποιός, κατά τη διάρκεια ερωταπαντήσεων στο Διεθνές Κιινηματογραφικό Φεστιβάλ του Κάρλοβι Βάρι, στην Τσεχία. «Στα 18 μου, το βρήκα απίστευτα εκνευριστικό. Δεν σταματούσε και δεν γελούσα με τίποτα απ' όσα έλεγε», πρόσθεσε.


«Υπήρχε αυτή η σκηνή, όπου με παρότρυνε να δημιουργήσω αυθόρμητα ένα ποίημα μπροστά στην τάξη» είπε ο Χοκ. «Έκανε αυτό το αστείο στο τέλος, λέγοντας ότι με βρήκε τρομακτικό. Νόμιζα ότι ήταν αστείο», θυμάται.

Dead Poets Society - Students' Poetry Scene


Πλέον βλέπει με άλλο μάτι την εμπειρία του από τα γυρίσματα. «Καθώς μεγαλώνω συνειδητοποιώ ότι υπάρχει κάτι τρομακτικό στην σοβαρότητα των νέων και την έντασή τους», είπε.

Ο Χοκ αποκάλυψε ότι σε μια μάλλον ειρωνική στιγμή της μοίρας, ο Ρόμπιν Γουίλιαμς που αυτοκτόνησε το 2014, ήταν αυτός που τον βοήθησε να υπογράψει με τον πρώτο του ατζέντη, μιλώντας με καλά λόγια.



Ειδήσεις σήμερα:

Βρετανοί επιστήμονες: Πιθανόν να έχει εξαφανιστεί η νοτιοαφρικανική μετάλλαξη


Νύχτα τρόμου στη Βραζιλία: Εισβολή από 20 οπλισμένους σε τράπεζες - Τρεις νεκροί και 10 όμηροι


Κοντοζαμάνης: Το μέτρο της αναστολής εργασίας θα εφαρμοστεί απαρέγκλητα στους ανεμβολίαστους υγειονομικούς
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης