H Σάλμα Χάγιεκ «σπάει τα στερεότυπα», που επιβάλλει το Χόλιγουντ στις γυναίκες άνω των 50

H Σάλμα Χάγιεκ «σπάει τα στερεότυπα», που επιβάλλει το Χόλιγουντ στις γυναίκες άνω των 50

Όπως αναφέρει η ηθοποιός, ο τρόπος μεταχείρισης των γυναικών άνω των 50 από την κοινωνία είναι πολύ άδικος σε σχέση με τους άνδρες - Το ίδιο ισχύει και στην κινηματογραφική βιομηχανία

hayek
Μετά το νέο της ρόλο στην ταινία Hitman's Wife's Bodyguard, η Σάλμα Χάγιεκ ξέσπασε για τα στερεότυπα, που επιβάλλει το Χόλιγουντ.

Η ηθοποιός υποδύεται μία γυναίκα, την Σόνια, η οποία αφού έχει πατήσει τα 50, κάνει προσπάθειες να μείνει έγκυος με ορμονοθεραπεία. Όπως εξήγησε η Χάγιεκ στην ινδική Vogue, η παραγωγή αρχικά προσπαθούσε να την κάνει να δείχνει νεότερη, καθώς είχαν ένα διαφορετικό σενάριο στο μυαλό τους.



«Σκέφτηκαν να με κάνουν να δείχνω νεότερη, να με πείσουν να παίξω την σαραντάρα. Πώς όμως, οι άνδρες μπορούν να κάνουν ταινίες δράσης στα 70 τους; Η πρότασή μου ήταν η Σόνια να βρίσκεται στην εμμηνόπαυση και να μην μπορεί να κάνει παιδιά. Σκέφτηκαν όμως, πως κάτι τέτοιο δεν ήταν αστείο. Εγώ τους είπα πως τα πάντα μπορούν να γίνουν αστεία, χρειάζεται απλώς χιούμορ για να το αντέξεις», εξήγησε η ηθοποιός.

Όπως τόνισε και η Σάλμα Χάγιεκ, «ήθελε να κάνει την επανάσταση σε μία βιομηχανία, που εξυμνεί τη νεότητα και να απενεχοποιήσει ένα θέμα, που πολλοί το αποφεύγουν, τα γηρατειά».



«Δεν πρέπει να τους αφήνουμε να μας βάζουν ημερομηνία λήξης. Ο σεξισμός είναι μεγάλος, ειδικά όσον αφορά την ηλικία», ανέφερε. Επίσης, τόνισε πόσο άδικος είναι αυτός ο διαχωρισμός μεταξύ των φύλων, αφού στους άνδρες δεν υπάρχουν χρονικοί περιορισμοί. «Έχουν την ιδέα πως μετά από μία συγκεκριμένη ηλικία, χάνεις την ομορφιά σου ή κάποιος δεν θα θέλει να σε παντρευτεί. Είναι πολύ άδικο», εξήγησε.

Τέλος, όταν ρωτήθηκε γιατί επέλεξε αυτόν τον ρόλο για την επόμενη ταινία της, η Σάλμα Χάγιεκ απάντησε πως η Σόνια -ο χαρακτήρας της- είναι η ιδανική γυναίκα για να δείξει και στις υπόλοιπες γυναίκες, που διανύουν τα 50, πώς θα μπορούσαν να είναι. «Είναι δυνατή, πανέμορφη, σέξι κι έτοιμη για περιπέτεια»,  κατέληξε. 

Κλείσιμο





Ειδήσεις σήμερα:

Τα συγχαρητήρια της Κομανέτσι στον Πετρούνια για το χάλκινο μετάλλιο

Λουκίδης: 11 χρόνια μετά δεν ζήτησαν συγγνώμη όσοι μιλούσαν για παρενέργειες του εμβολίου ενάντια στον Η1Ν1

Σαουδική Αραβία: Το βασίλειο του θανάτου - Μαζικές εκτελέσεις αντιφρονούντων αποκαλύπτει έκθεση-«κόλαφος» για το Ριάντ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης