Ο Κίλιαν Μέρφι αποκάλυψε γιατί δεν έστειλε ποτέ το email που είχε γράψει στον Τζον Κραζίνσκι

Ο Κίλιαν Μέρφι αποκάλυψε γιατί δεν έστειλε ποτέ το email που είχε γράψει στον Τζον Κραζίνσκι

Το email απευθυνόταν στον ηθοποιό και σκηνοθέτη του «A Quiet Place», μια ταινία που είχε εντυπωσιάσει τον σταρ του Peaky Blinders

thomas_shelby
Ακόμα και οι σταρ του Χόλιγουντ μπορεί να νιώσουν ενθουσιασμό βλέποντας μια ταινία ή μια σειρά στην τηλεόραση, και να θελήσουν να εκφράσουν τον θαυμασμό τους στους συντελεστές της. Κι ακόμα και εκείνοι μπορεί τελικά να... διστάσουν να το κάνουν, λόγω ντροπής, αμηχανίας ή εξαιτίας κάποιου άλλου λόγου.

Ο Κίλιαν Μέρφι, γνωστός για τον ρόλο του γοητευτικού εγκληματία «Τόμας Σέλμπι» στην πετυχημένη σειρά «Peaky Blinders», μίλησε σε πρόσφατη συνέντευξή του για ένα email γεμάτο θαυμασμό που είχε γράψει στον Τζον Κραζίνσκι, αφού είδε την ταινία «Α Quiet Place» στο σινεμά, παρέα με τους δυο του γιους. Ο 45χρονος Ιρλανδός είχε ενθουσιαστεί με το φιλμ και με τη δουλειά του Κραζίνκι (τον οποίο τότε δεν γνώριζε προσωπικά) στη σκηνοθεσία και το σενάριο. Όπως είχε δηλώσει σε παλαιότερη συνέντευξή του, το όλο πρότζεκτ του είχε κάνει τρομερή εντύπωση και είχε έντονο συναισθηματικό αντίκτυπο πάνω του. «Αφού είδα την ταινία ήμουν τόσο εντυπωσιασμένος που έπρεπε να γράψω στον Τζον Κραζίνσκι, επειδή τότε δεν τον ήξερα και δεν είχα συνεργαστεί ακόμα με τη [γυναίκα του] Έμιλι Μπλαντ. Ήμουν μεγάλος φαν και των δυο. Έγραψα ένα email στον Τζον και του έλεγα πόσο μου άρεσε η ταινία, δίνοντάς του συγχαρητήρια. Μετά δείλιασα και δεν το έστειλα ποτέ! Σκεφτόμουν ότι δεν υπάρχει λόγος να το κάνω, ότι είναι ένας πολυάσχολος άνθρωπος και δεν χρειάζεται να ασχολείται με τι του γράφει ένας ηθοποιός» είχε πει πέρυσι στο WENN o διάσημος σταρ.

A Quiet Place Part II (2021) - Final Trailer - Paramount Pictures


Όπως φαίνεται όμως, υπήρχε και ένας άλλος λόγος πίσω από την απόφαση του Μέρφι να μην προσεγγίσει τότε τον Κραζίνσκι. Μιλώντας πρόσφατα στο The Hollywood Reporter, o 45χρονος, ο οποίος πρωταγωνιστεί στο σικουελ του πετυχημένου θρίλερ στο πλευρό της Μπλαντ, εξήγησε ότι ακριβώς το γεγονός ότι ο Κραζίνσκι είναι συνάδελφός του και σκηνοθέτης ήταν εκείνο που τον αποθάρρυνε.

«Νομίζω ότι ειναι πολύ υγιές όταν ένας καλλιτέχνης θαυμάζει το έργο κάποιου άλλου να τον προσεγγίζει για να το εκφράσει, είτε γνωρίζει το άλλο άτομο είτε όχι. Εγώ τείνω να μην το κάνω και τόσο με ηθοποιούς και σεναριογράφους, επειδή μπορεί να φανεί σαν να ζητάς έμμεσα να σου δώσουν δουλειά, και αυτός είναι πιθανόν ο λόγος που δεν έστειλα το email στον Τζον. Όμως το έχω κάνει πολλές φορές με μουσικές, συγγραφείς και νοβελίστες, απλά και μόνο για να τους πω, "κοίτα, δεν με ξέρεις, αλλά ήθελα να σου πω ότι το έργο σου με επηρέασε πολύ και σ' ευχαριστώ πολύ γι' αυτό". Είναι σημαντικό να το κάνουμε αυτό, καθώς στον χώρο μας πολλά πράγματα γίνονται δι' αντιπροσώπου και έτσι συχνά χάνεται η αλληλεπίδραση μεταξύ καλλιτεχνών».

Ακόμα κι αν ο Κίλιαν δεν έστειλε εκείνο το email για να μη θεωρηθεί ότι ζητούσε έμμεσα δουλειά, η ζωή τελικά τα έφερε έτσι που... συνεργάστηκε με τον Κραζίνσκι στο σίκουελ του πρότζεκτ που τον ενθουσίασε! Κατά ευτυχή σύμπτωση ο Κραζίνσκι και η Μπλαντ (που είναι παντρεμένοι) έβλεπαν μετά μανίας το «Peaky Blinders» την εποχή που ολοκληρωνόταν το σενάριο για το «A Quiet Place Part II» και ο «Τόμας Σέλμπι» τους φάνηκε ιδανικός για τον ρόλο του «Εμετ», ενός χαρακτήρα με αμφιλεγόμενη ηθική.

aqpp


Λίγα λόγια για την ταινία που κυκλοφορεί στις 3 Ιουνίου στους κινηματογράφους από την Odeon:

Μερικά χρόνια μετά την επιτυχία της πρώτης ταινίας, ο Τζον Κραζίνσκι και η Έμιλι Μπλαντ συνεργάζονται ξανά στο επόμενο κεφάλαιο της ταινίας που ενθουσίασε το κοινό. Ακολουθώντας τα θανατηφόρα γεγονότα στο σπίτι, η οικογένεια των Άμποτ (Έμιλι Μπλαντ, Μίλισεντ Σίμοντς, Νόα Τζουπ) πρέπει τώρα να αντιμετωπίσει τους κινδύνους του έξω κόσμου καθώς συνεχίζουν τον αγώνα για επιβίωση σιωπηλοί. Αναγκασμένοι να κινούνται προς το άγνωστο, γρήγορα συνειδητοποιούν ότι τα πλάσματα που κυνηγούν βασισμένα στον ήχο δεν αποτελούν τη μοναδική απειλή που καρτερεί πίσω από το μονοπάτι της άμμου. Καθώς οι Άμποτ πασχίζουν να βρουν ένα ασφαλές καταφύγιο, συναντούν τυχαία έναν παλιό τους γνωστό, τον Έμμετ, ο οποίος χάρη στο παρελθόν του αποτελεί ένα πρόσωπο που δύσκολα θα εμπιστευτούν μη γνωρίζοντας τις πραγματικές του προθέσεις. Τον Έμμετ υποδύεται ο Ιρλανδός ηθοποιός Κίλιαν Μέρφι.

Κλείσιμο
aqp


Ο σκηνοθέτης Τζον Κραζίνσκι λέει: «Αρχικά, δεν είχα πρόθεση να κάνω τη συνέχεια του «Ένα Ήσυχο Μέρος» επειδή η ιστορία δεν προοριζόταν να γίνει franchise. Όμως, η δυναμική του κόσμου που δημιουργήσαμε μας έκανε να εξερευνήσουμε ακόμα περισσότερο την ιστορία μας και να δούμε πού μπορεί να φτάσει η οικογένεια Άμποτ». Το σημαντικότερο πράγμα για τον Κραζίνσκι ήταν ότι εφόσον ήθελε να επεκτείνει την ιστορία, έπρεπε να δώσει στην ταινία κάτι παραπάνω από μια απολαυστική οπτική εμπειρία. Επιπλέον, ήταν αναγκαίο να συνεχίσει το συναισθηματικό ταξίδι της οικογένειας προς την ανεξαρτησία και την αναζήτηση της κοινότητας.

Αναφορικά με τον «Έμμετ» ο Κραζίνσκι σημειώνει ότι αποτελεί έναν από τους αγαπημένους του χαρακτήρες της ταινίας «Το ιδιαίτερο με αυτόν είναι πως δεν έχει την ανάγκη να είναι μέρος κάποιας ομάδας και η εμφάνισή του είναι ένα αίνιγμα για την οικογένεια των Άμποτ. Ο Κίλιαν Μέρφι αναμφίβολα είναι ένας από τους καλύτερους ηθοποιούς που έχω συνεργαστεί μέχρι τώρα. Λειτουργεί κάπως αντίθετα από το Λι (τον οποίο υποδύεται ο ίδιος ο Κραζίνσκι) είναι σκοτεινός και απρόβλεπτος χαρακτήρας».




Με πληροφορίες από Independent, Hollywood Reporter


Ειδήσεις σήμερα

O Τζον Σίνα είπε την Ταϊβάν «χώρα» και έγινε... χαμός - Η συγγνώμη και η «θύελλα» επικρίσεων

Αποκαλύψεις «βόμβα» για τον Μπόρις Τζόνσον: «Αποκαλούσε τον κορωνοϊό Kung-Flu και ήθελε να μολυνθεί live στην τηλεόραση»

Τι συμβαίνει με τις περικοπές σε 5.500 συνταξιούχους χηρείας;
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης