Η Μισέλ Ομπάμα εκφράζει τις ανησυχίες της για τις κόρες της

Η Μισέλ Ομπάμα εκφράζει τις ανησυχίες της για τις κόρες της

Φοβάται μήπως η Μάλια και η Σάσα υπάρξουν θύματα ρατσισμού - Η έντονη ρατσιστική διάθεση που επικρατεί στις ΗΠΑ δεν τής επιτρέπει να χαρεί για την αποφοίτηση της κόρης της, Μάλια, και την είσοδο της στην αγορά εργασίας

obama
Τους φόβους της για την ασφάλεια των δύο παιδιών της εξέφρασε η Μισέλ Ομπάμα στην εκπομπή «CBS This Morning», αναλογιζόμενη τα ρατσιστικά φαινόμενα, που επικρατούν στις ΗΠΑ το τελευταίο διάστημα.

Η πρώην Πρώτη Κυρία αποκάλυψε πως νιώθει ιδιαίτερα ανήσυχη ως μητέρα δύο έγχρωμων γυναικών και η αγωνία της εντείνεται κάθε φορά «που μπαίνουν σε ένα αυτοκίνητο μόνες τους» μην τυχόν και κάποιο ασήμαντο συμβάν καταλήξει να έχει καταστροφικές συνέπεις για εκείνες.

Michelle Obama on food insecurity, systemic racism and mental health

WATCH: Gayle King spoke with former first lady Michelle Obama about food insecurity and other challenges we're facing as a country, including the work that still needs to be done to end systemic racism and how the pandemic has affected our mental health.

Posted by CBS This Morning on Monday, May 10, 2021

Σχετικά με την είσοδο της μεγαλύτερης κόρης της, της 22χρονης Μάλια, στην αγορά εργασίας, αφού αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ, δήλωσε πως νιώθει πολύ περήφανη μητέρα, αλλά ανησυχεί μήπως η κόρη της βρεθεί στο στόχαστρο ρατσιστικών σχολίων λόγω του χρώματος της. Συγκεκριμένα, δήλωσε πως: «Δε θέλω να σκέφτεται αρνητικά, ούτε να ανησυχεί κατά την είσοδο της στο χώρο εργασίας για το πώς θα τήν αντιμετωπίσουν λόγω του χρώματός της».

malia_obama
Κλείσιμο

Τόνισε, μάλιστα, πως θα έδειχνε περισσότερη χαρά για την αποφοίτηση της Μάλια, αν δεν τήν επισκίαζε η ανησυχία. Ο συστηματικός ρατσισμός, που επικρατεί στην Αμερική δεν τής επιτρέπει να μην σκέφτεται το ενδεχόμενο η κόρη της να βιώσει παρόμοια περιστατικά.

obama_family


«Είμαι ενθουσιασμένη, αλλά θα ήθελα να είμαι περισσότερο. Θα ήθελα να ξέρω πως όταν βγει έξω, όταν νοικιάσει το πρώτο της διαμέρισμα, όταν οδηγεί το αυτοκίνητο της, δε θα σχολιαστεί με βάση το χρώμα του δέρματός της. Θέλω να πιστεύω ότι δε θα κινδυνέψει ως ενήλικας, επειδή είναι μία μαύρη γυναίκα», εξηγεί η Μισέλ Ομπάμα.


Ειδήσεις σήμερα 

Ο στρατός του Ισραήλ ξεκίνησε χερσαίες επιχειρήσεις στη Γάζα - Διαψεύδουν οι ισραηλινοί την εισβολή - Δείτε βίντεο

Ποια θα είναι η αντικαταστάτρια της Έλεν ΝτεΤζενέρις;

Πανδημία-Βραζιλία: Ξεπέρασαν τους 430.000 οι θάνατοι 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης