Χανκ Αζάρια: Ζητά συγγνώμη από το λαό της Ινδίας που δάνειζε τη φωνή του στον Apu των Simpsons

Χανκ Αζάρια: Ζητά συγγνώμη από το λαό της Ινδίας που δάνειζε τη φωνή του στον Apu των Simpsons

Στη δημοφιλή σειρά «The Simpsons», o Apu ήταν ο Ινδός ιδιοκτήτης ενός μίνι μάρκετ στο Σπρίνγκφιλντ - Ο τρόπος, που παρουσίαζε τους Ινδούς προκάλεσε πολλές αντιδράσεις, με τους θεατές να κάνουν λόγο για "ρατσιστικές προκαταλήψεις"

hank_azaria
Ο ηθοποιός Χανκ Αζάρια ένιωσε ότι πρέπει να ζητήσει συγγνώμη, που δάνειζε τη φωνή του από το 1990 στον Apu Nahasapeemapetilon των «The Simpsons» μετά από μία συζήτηση στο σχολείο του γιου του, η οποία τόν επηρέασε πολύ. Ο Apu είναι ο Ινδός ιδιοκτήτης του Kwik-E-Mart, ένα δημοφιλές κατάστημα ψιλικών ειδών στο Σπρίνγκφιλντ.

«Ένα κομμάτι μου αισθάνεται την ανάγκη να πάω σε κάθε Ινδό της χώρας και να ζητήσω προσωπικά συγγνώμη. Και μερικές φορές το κάνω. Πραγματικά ζητάω συγγνώμη για τη δημιουργία όλου αυτού και επειδή συμμετείχα», δήλωσε ο 56χρονος ηθοποιός σε συνέντευξη του στον Dax Shepherd.



Εξήγησε από πού πηγάζει αυτή η ανάγκη του να απολογηθεί: «Μιλούσα στο σχολείο του γιου μου, με τα παιδιά από Ινδία εκεί επειδή ήθελα τη γνώμη τους. Κι υπήρχε ένας 17χρονος, που ενώ δεν έχει δει ποτέ Simpsons, ξέρει τι σημαίνει Apu. Είναι σχεδόν προσβολή σε αυτή τη φάση. Το μόνο που ξέρει είναι την αντίληψη για τους δικούς του και πώς εκπροσωπούνται σε αυτή τη χώρα.»

Ο ηθοποιός ανακοίνωσε το 2020 ότι θα αποχωρήσει από τη δημοφιλή σειρά, λόγω των κατηγοριών, που δέχτηκε για ρατσισμό. Επί σειρά ετών, ο συγκεκριμένος χαρακτήρας κατηγορούταν ότι προβάλλει ρατσιστικές απόψεις, καθώς και ο ηθοποιός, που δάνειζε τη φωνή του είναι λευκός, γεγονός που δε συνηθίζεται. Όμως, η διαμάχη εντάθηκε το 2017, μετά την προβολή του ντοκιμαντέρ «The Problem With Apu» του κωμικού Χάρι Κονταμπόλου, ο οποίος υποστήριζε ότι ο χαρακτήρας του Apu αναπαράγει ρατσιστικά στερεότυπα.

The Problem With Apu with Hari Kondabolu
Κλείσιμο


Ο Χανκ Αζάρια δείχνει τελικά να κατανόησε ποιο ήταν τελικά το πρόβλημα με τον Apu και μετά την αποχώρηση του από το καστ της σειράς, είπε σε συνέντευξη του στους New York Times: «Μόλις συνειδητοποίησα πως με αυτόν τον τρόπο αντιλαμβάνονταν τον χαρακτήρα, απλώς δεν ήθελα πια να συμμετέχω. Δεν ένιωθα ότι είναι σωστό».



O Αλ Ζαν, εκτελεστικός παραγωγός των Simpsons, στο παρελθόν είχε εκφράσει και εκείνος τη γνώμη του για το συγκεκριμένο ντοκιμαντέρ, που κυκλοφόρησε και αφορούσε σε προϊόν δικής του σκέψης: «Κάποιοι προσβλήθηκαν από τον χαρακτήρα και το πήραν πολύ σοβαρά. Άλλοι τον λατρεύουν. Είναι δύσκολη επιλογή. Δεν θέλω να προσβάλω κόσμο, αλλά θέλουμε να είμαστε και αστείοι, όχι εντελώς πολιτικά ορθοί. Ποτέ δεν ήμασταν έτσι. Μας έβαλε σε σκέψεις».







Ειδήσεις σήμερα: 

Lockdown: Η κυβέρνηση θέλει Πάσχα στο χωριό με self test, οι επιστήμονες περιμένουν

Κορωνοϊός: Το 25% των ασθενών μπαίνει σε Μονάδες - Προβληματισμός για 10 περιφέρειες

Στις αίθουσες με το δεύτερο self-test μαθητές και εκπαιδευτικοί στα Λύκεια

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης