Έλεν Μίρεν: Παρενοχλήθηκε σεξουαλικά σε ηλικία 13 ετών και τώρα μάχεται για την προστασία των γυναικών

Έλεν Μίρεν: Παρενοχλήθηκε σεξουαλικά σε ηλικία 13 ετών και τώρα μάχεται για την προστασία των γυναικών

Η ηθοποιός αντιδρά στη σεξουαλική παρενόχληση, που υφίστανται οι γυναίκες και προσπαθεί να εμψυχώσει τα θύματα ανάλογων περιστατικών να δρουν πιο δυναμικά

helen_mirren
Η Έλεν Μίρεν αποκάλυψε το περιστατικό σεξουαλικής παρενόχλησης, που υπέστη, όταν ήταν μόλις 13 ετών. Η οσκαρική ηθοποιός, που έχει εκδηλώσει πολλές φορές την υποστήριξη της προς τα θύματα σεξουαλικής παρενόχλησης ή κακοποίησης, πιστεύει πως οι γυναίκες πρέπει επιτέλους να δράσουν ενάντια σε αυτές τις πράξεις.

Μέσα στα συγκεκριμένα πλαίσια, η Έλεν Μίρεν έγινε και το πρόσωπο της καμπάνιας της L' Oreal ενάντια στην παρενόχληση των γυναικών στο δρόμο. Βέβαια, η κίνηση αυτή συνδέεται σε μεγάλο βαθμό με την δυσάρεστη εμπειρία, που έζησε στην ηλικία των 13 ετών. Σύμφωνα με τις δηλώσεις της σε πρόσφατη συνέντευξη της, η ηθοποιός παρενοχλήθηκε σεξουαλικά από έναν άγνωστο επιδειξία μέσα στο τρένο.



Ανέφερε, μάλιστα, ότι την εποχή εκείνη τα περιστατικά σεξουαλικής παρενόχλησης ήταν τακτικό φαινόμενο, που συνέβαινε σε καθημερινή βάση σε πολλές κοπέλες της ηλικίας της. Μπορεί να ξεκινούσαν από μία απλή ατάκα στον δρόμο και όπως λέει, μπορεί να τις ακολουθούσαν εώς το σπίτι τους. Τώρα καταλήγει ότι: «Ίσως ένα μικρό κορίτσι, που φαίνεται ευάλωτο, ωθεί τους άνδρες σε επίδειξη της δύναμης τους και για το λόγο αυτό πρέπει να δρούμε πιο δυναμικά.»

Η επιτυχημένη ηθοποιός ανέφερε επίσης ότι πλέον στόχο της αποτελεί η εκπαίδευση των γυναικών σχετικά με τέτοια περιστατικά, αλλά και των περαστικών, προκειμένου να επέμβουν σε κάτι ανάλογο και να προστατεύσουν το θύμα. Επιπλέον, θα ήθελε να ενημερωθούν και οι άνθρωποι, που βρίσκονται στον στενό κύκλο των θυμάτων για το πώς να χειριστούν ανάλογες περιπτώσεις, ώστε να παύσουν οι κακοποιητικές συμπεριφορές.

Κλείσιμο


Όταν αποκαλύφθηκε η υπόθεση Χάρβεϊ Γουάινσταϊν, όπου έγινε γνωστή η συμπεριφορά του κινηματογραφικού παραγωγού απέναντι σε διάφορες γυναίκες του χώρου, η Έλεν Μίρεν τοποθετήθηκε σχετικά, αναφέροντας ότι στο παρελθόν, όταν ήταν νεότερη πολλοί άνδρες της βιομηχανίας του σινεμά τής είχαν συμπεριφερθεί σαν «ένα κομμάτι κρέας». Όπως δήλωσε στο Stylist: «Στα 20 μου υπήρχαν στιγμές που θα καθόμουν στο δωμάτιο του ξενοδοχείου να διαβάσω ένα βιβλίο, παρά να βγω έξω και να περάσω καλά για να αποφύγω τέτοιες συμπεριφορές».


Ειδήσεις σήμερα: 

Γιατρός κρατούσε σακούλες με ανθρώπινο λίπος και χόρευε στο ΤikΤok

Κορωνοϊός: Το 25% των ασθενών μπαίνει σε Μονάδες - Προβληματισμός για 10 περιφέρειες

Νέες προσλήψεις στη ΔΕΗ: Ποιους αφορά
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης