Διάσημη ηθοποιός «διορθώνει» το όνομά της που γραφόταν «λάθος» για δεκαετίες

Διάσημη ηθοποιός «διορθώνει» το όνομά της που γραφόταν «λάθος» για δεκαετίες

«Παίρνω πίσω αυτό που μου ανήκει, λέει σήμερα η Ταντίγουε Νιούτον, παλαιότερα γνωστή ως «Τάντι»

thandiwe
Επί τριάντα χρόνια, στους τίτλους των ταινιών και των σειρών που πρωταγωνιστούσε εμφανιζόταν ως «Τάντι Νιούτον». Το ίδιο και στα δημοσιεύματα, που συνήθως έπλεκαν εγκώμια για το ταλέντο της. Σήμερα όμως, η 48χρονη σταρ που έχει λάβει πολλά βραβεία για τις δουλειές της στον κινηματογράφο και την τηλεόραση αποφάσισε να «ανακτήσει αυτό που της ανήκει» και συστήνεται ξανά στο κοινό με το πραγματικό της όνομα, που είναι «Ταντίγουε».

Η 48χρονη πρωταγωνίστρια της πετυχημένης σειράς «Westworld» εμφανίζεται στο εξώφυλλο του τεύχους Μαΐου της βρετανικής Vogue με το όνομά της γραμμένο σωστά από μεγάλο μέσο για πρώτη φορά. Όπως αποκαλύπτει σε συνέντευξή της, το όνομα «Τάντι» με το οποίο έγινε γνωστή τα προηγούμενα χρόνια, έκανε για πρώτη φορά την εμφάνισή του στα credits της πρώτης της ταινίας, ενός αυστραλιανού φιλμ του 1991 με τίτλο «Flirting» και πρωταγωνιστές τη Νικόλ Κίντμαν και τον Νόα Τέιλορ.

Το πιο παράξενο είναι ότι στη συγκεκριμένη ταινία η Νιούτον υποδύεται μια γυναίκα που ονομάζεται «Ταντίγουε» (δηλ. το αληθινό της όνομα), και ενώ το όνομα του χαρακτήρα της γράφεται σωστά στους τίτλους τέλους, το δικό της γράφεται... λάθος. Όπως εξηγεί η Daily Mail, δεν είναι σαφές αν επρόκειτο για εσκεμμένη αλλαγή στην ορθογραφία ή απλά για εσφαλμένη παράλειψη του γράμματος «w». Όπως και να 'χει, το όνομα «Τάντι» καθιερώθηκε και εμφανιζόταν έκτοτε σε όλες τις δουλειές της ηθοποιού.

«Ταντίγουε είναι το αληθινό μου όνομα. Αυτό ήταν πάντα. Παίρνω πίσω αυτό που μου ανήκει» είπε η 48χρονη σταρ με καταγωγή από τη Ζιμπάμπουε στο περιοδικό. Αξίζει να σημειωθεί ότι το «Ταντίγουε» σημαίνει «αγαπημένη». Δεν είναι σαφές για ποιους λόγους η Βρετανίδα ηθοποιός, που έχει τη φήμη ότι «δεν μασάει τα λόγια της» και τοποθετείται ανοιχτά και με θάρρος για διάφορα θέματα του κλάδου της, περίμενε τόσο καιρό για να αρχίσει να χρησιμοποιεί επίσημα το πραγματικό της όνομα.

Στην ίδια συνέντευξη, η Ταντίγουε Νιούτοn αναφέρθηκε στην κακοποίηση που βίωσε ως νεαρή ηθοποιός στο Χόλιγουντ. Μιλώντας για το παρελθόν της, είπε στη VogueQ «Υπήρξε μια στιγμή που το πνεύμα μου άλλαξε. Ήμουν 16 χρονών τότε... Αυτός ο άνθρωπος με εκτροχίασε τελείως. Με τραυμάτισε. Σίγουρα βίωσα κάποιου είδους μετατραυματικό στρες. H ιδέα ότι ένας σκηνοθέτης εκμεταλλεύτηκε μια νεαρή ηθοποιό και ότι αυτό συνέβαινε παντού μου προκαλούσε αποτροπιασμό. Ήταν άρρωστο», αναφέρει χαρακτηριστικά η Νιούτον. Σύμφωνα με το People, η σταρ είχε μιλήσει για πρώτη φορά για το περιστατικό στο περιοδικό W το 2016, εξηγώντας ότι ένας σκηνοθέτης είχε τραβήξει πλάνα κάτω από τη φούστα της κατά τη διάρκεια μιας οντισιόν, και στη συνέχεια έδειχνε το υλικό σε φίλους του όταν έπαιζαν πόκερ.



Ειδήσεις σήμερα:

Η νέα μοριακή μεθοδολογία για την ανάλυση των λυμάτων που ανέπτυξε το ΕΚΠΑ

Πρώτα ο τουρισμός στην Ταϊλάνδη - Εκστρατεία μαζικού εμβολιασμού στο Πουκέτ

Σε κρίσιμη κατάσταση o διάσημος ράπερ DMX «μετά από overdose και καρδιακή προσβολή»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης