Πρίγκιπας Χάρι - Μέγκαν Μαρκλ: Ο Αρχιεπίσκοπος του Καντέρμπουρι διαψεύδει τον «μυστικό» γάμο

Πρίγκιπας Χάρι - Μέγκαν Μαρκλ: Ο Αρχιεπίσκοπος του Καντέρμπουρι διαψεύδει τον «μυστικό» γάμο

Ο Βρετανός πρίγκιπας και η πρώην ηθοποιός, είχαν δηλώσει στην Όπρα πως ο επικεφαλής της Αγγλικανικής Εκκλησίας τους πάντρεψε σε μυστική τελετή, 3 ημέρες πριν τον γάμο με τους επίσημους καλεσμένους και την βασιλική οικογένεια

harry-megan-arthro
Ο Αρχιεπίσκοπος του Καντέρμπουρι διέψευσε τον δούκα και την δούκισσα του Σάσεξ, οι οποίοι υποστήριξαν πως ο επικεφαλής της Αγγλικανικής Εκκλησίας τους πάντρεψε σε μυστική τελετή μόλις τρεις ημέρες πριν τον λαμπερό γάμο τους στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου, στο κάστρο του Ουίνδσορ στις 19 Μαΐου του 2018, όπου το «παρών» έδωσε σύσσωμη η βασιλική οικογένεια και υψηλοί προσκεκλημένοι.

Μετά από τρεις εβδομάδες από την συνέντευξη «βόμβα» του εγγονού της βασίλισσας Ελισάβετ και της Αμερικανίδας συζύγου του στην Όπρα Γουίνφρεϊ ο 65χρονος Αρχιεπίσκοπος του Καντέρμπουρι «έσπασε» την σιωπή του για τον μυστικό γάμο που υποτίθεται πως τέλεσε με την παρουσία μόνο του ίδιου και των Σάσεξ. Ο Τζάστιν Γουέλμπι σε συνέντευξή του την Τρίτη στην ιταλική εφημερίδα La Repubblica με αφορμή την κυκλοφορία του νέου του βιβλίου, όταν ρωτήθηκε για τον «μυστικό» γάμο του Χάρι και της Μέγκαν ανέφερε πως αυτός υπέγραψε το πιστοποιητικό γάμου του ζεύγους την ημέρα που εκατομμύρια άνθρωποι παρακολούθησαν την τελετή.

«Ο νόμιμος γάμος πραγματοποιήθηκε το Σάββατο, 19 Μαΐου του 2018 στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου», δήλωσε ο Τζάστιν Γουέλμπι στην ιταλική εφημερίδα διαψεύδοντας τη Μέγκαν που ανέφερε στην Όπρα πως:

«Παντρευτήκαμε οι δυο μας στην πίσω αυλή με παρόντα μόνο τον Αρχιεπίσκοπο του Καντέρμπουρι» ενώ την ίδια στιγμή παρενέβη και ο Χάρι για να προσθέσει «ήμασταν μόνο οι τρεις μας».

Ο επικεφαλής της Αγγλικανικής Εκκλησίας δήλωσε στην ιταλική εφημερίδα πως το μόνο νόμιμο έγγραφο είναι το πιστοποιητικό γάμου που υπέγραψε το Σάββατο 19 Μαΐου του 2018 και τόνισε ότι θα είχε διαπράξει σοβαρό ποινικό αδίκημα αν το υπέγραφε γνωρίζοντας πως δεν είναι αληθινό. Άλλωστε, στη Βρετανία για να είναι νόμιμος ένας γάμος είναι απαραίτητη και η παρουσία δύο μαρτύρων. Ο ίδιος ανέφερε πως πριν τον γάμο είχε συναντηθεί με τους Σάσεξ ιδιωτικά για τα θέματα του μυστηρίου, για τα οποία δεν ήθελε να μιλήσει δημόσια.

«Η Μέγκαν είναι Αμερικανίδα και δεν καταλαβαίνει»

Πάντως, μετά την δήλωση των Σάσεξ στην Όπρα πως πραγματοποίησαν μυστικό γάμο μόλις τρεις ημέρες πριν τον λαμπερό γάμο τους στο Ουίνδσορ, ο Χάρι και η Μέγκαν αποφάσισαν να ανασκευάσουν και δια του εκπροσώπου τους δήλωσαν στην αμερικανική ιστοσελίδα Daily Beast: «Το ζευγάρι αντάλλαξε όρκους λίγες ημέρες πριν τον επίσημο\νόμιμο γάμο στις 19 Μαΐου».

Κλείσιμο
Μετά την συνέντευξη των Σάσεξ στην Όπρα ο Αρχιεπίσκοπος, παρά τις πιέσεις που δεχόταν από τον βρετανικό Τύπο, δεν είχε μιλήσει για τον «μυστικό» γάμο του ζεύγους ενώ ο εκπρόσωπός του με μια λιτή δήλωση ανέφερε πως ο Αρχιεπίσκοπος δεν σχολιάζει ιδιωτικά θέματα ή θέματα που αφορούν την Εκκλησία.

Όμως, μέλος του προσωπικού από το παλάτι του Λάμπεθ, την επίσημη κατοικία του προκαθήμενου της Αγγλικανικής Εκκλησίας στο Λονδίνο, υποστήριξε την προηγούμενη εβδομάδα πως: «Ο Τζάστιν δεν τελεί ιδιωτικές τελετές, αλλά η Μέγκαν είναι Αμερικανίδα και δεν καταλαβαίνει. Ο Τζάστιν είχε μια ιδιωτική συνομιλία με το ζευγάρι σχετικά με τον γάμο στον κήπο, αλλά μπορώ να σας διαβεβαιώσω πως κανένας γάμος δεν έγινε μέχρι το εθνικό γεγονός που προβλήθηκε και από την τηλεόραση».

Δείτε βίντεο: 





Ειδήσεις σήμερα:

Περού: Πέθανε ο δεύτερος τη τάξει της τρομοκρατικής οργάνωσης Φωτεινό Μονοπάτι

Πληροφορίες για πάνω από 3.000 κρούσματα σήμερα

Παππάς (ΘΕΜΑ 104,6): Κατέρρευσε το αφήγημα της ΝΔ - Έχει εμμονή με το πρόσωπό μου
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης