Γούντι Άλεν: «Πώς εμπνεύστηκε η Μία Φάροου τη σκευωρία εναντίον μου για παιδεραστία»

Γούντι Άλεν: «Πώς εμπνεύστηκε η Μία Φάροου τη σκευωρία εναντίον μου για παιδεραστία»

Ένα τραγούδι με τίτλο «Με τον μπαμπά μου στη σοφίτα» ρίχνει φως στην «ιστορία σεξουαλικής κακοποίησης» που  φαίνεται να δημιούργησε η άλλοτε αγαπημένη και μούσα του 85χρονου σήμερα, ζωντανού θρύλου του αμερικανικού σινεμά

allenfarrow
Ένα ατελείωτο κουβάρι από «ένοχες ιστορίες του παρελθόντος» έρχεται ξανά στο φως, με αφορμή την πρεμιέρα του ντοκιμαντέρ «Allen v. Farrow» την περασμένη Κυριακή στο HBO, φέρνοντας και πάλι στο στόχαστρο τον 85χρονο σήμερα Γούντι Άλεν και την παλαιότερη καταγγελία της υιοθετημένης κόρης του Ντίλαν, ότι κακοποιήθηκε σεξουαλικά από τον βραβευμένο σκηνοθέτη σε ηλικία μόλις 7 ετών, το 1992, στη σοφίτα του οικογενειακού τους σπιτιού στο Κονέκτικατ.

Allen v. Farrow: Episode 2 Promo | HBO


Ο Γούντι Άλεν, σύμφωνα με την Daily Mail, ισχυρίζεται εδώ και πολύ καιρό ότι η πρώην σύντροφος και μούσα του, Μία Φάροου εμπνεύστηκε όλη αυτή την «ένοχη ιστορία» εναντίον του και την έβαλε στο μυαλό της υιοθετημένης κόρης τους Ντίλαν, αφότου έμαθε ότι εκείνος είχε σχέση με την τότε 22χρονη υιοθετημένη κόρη της ηθοποιού, Σουν Γι-Πρεβέν και πλέον σύζυγό του.

Μάλιστα, όπως έχει αναφέρει στην αυτοβιογραφία του «Apropos of Nothing» που κυκλοφόρησε το 2020, ένα τραγούδι με τίτλο «Daddy in the attic» («Με τον μπαμπά μου στη σοφίτα») που έγραψε τους στίχους η Ντόρι Πρεβέν, πρώην σύζυγος του υιοθετημένου πατέρα της Σουν Γι, γνωστού συνθέτη Αντρέ Πρεβέν, έδωσε την ιδέα στη Μία Φάροου να κατασκευάσει όλη αυτή την ιστορία σεξουαλικής κακοποίησης της ανήλικης Ντίλαν.

Allen v. Farrow: Official Trailer | HBO
Κλείσιμο



Ο γάμος της Ντόρι Πρεβέν με τον Αντρέ Πρεβέν διαλύθηκε τη δεκαετία του 1960, μετά τη σχέση του συνθέτη με τη Μία Φάροου, μία δεκαετία πριν η ηθοποιός συναντήσει και ερωτευτεί τον Γούντι Άλεν.


mia

«Με προειδοποίησε η Ντόρι Πρεβέν για ένα τραγούδι που είχε γράψει, του οποίου οι στίχοι αναφέρονται σε κάποια συνάντηση που έγινε μεταξύ ενός μικρού κοριτσιού και του πατέρα της στη σοφίτα», έχει γράψει ο Γούντι Άλεν στην αυτοβιογραφία του. 

«Μου είπε ότι η Μία θα το τραγουδούσε και ήταν σίγουρη ότι αυτό της έδωσε ιδέα να δημιουργήσει μια ψεύτικη κατηγορία κακοποίησης που συνέβη υποτίθεται στη σοφίτα».

Ο ίδιος μάλιστα είχε αναφερθεί στο συγκεκριμένο τραγούδι και σε συνέντευξή του το 2014 στους New York Times, εξηγώντας: «Αναμφίβολα η ιδέα της σοφίτας της ήρθε από το τραγούδι της Ντόρι Πρεβέν ‘’Με τον μπαμπά μου στη σοφίτα’’».


Dory Previn - Daddy In The Attic

Για την ιστορία, το συγκεκριμένο τραγούδι κυκλοφόρησε μια δεκαετία πριν ο Γούντι Άλεν γνωριστεί με τη Μία Φάροου, η οποία υπήρξε παντρεμένη για 9 χρόνια -μέχρι το 1979- με τον Αντρέ Πρεβέν, έχοντας αποκτήσει μαζί του 6 παιδιά, 3 βιολογικά και 3 υιοθετημένα, ανάμεσά τους και την 50χρονη σήμερα Σουν Γι-Πρεβέν, σύζυγο του πολυβραβευμένου Αμερικανού σκηνοθέτη.

Woody-Allen-Soon-Yi


Ειδήσεις σήμερα:

Νέα θεωρία συνωμοσίας: Ο Μπιλ Γκέιτς ευθύνεται για την ισχυρή χιονόπτωση στο Τέξας

Aδερφός Δημήτρη Λιγνάδη: «Όσοι διαβάζουν κάτω από τις γραμμές, ξέρουν τι υπόθεση είναι»

Κερδίζει έδαφος το «διαβατήριο εμβολιασμού» στη Γερμανία
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης