«Η τιμωρία του θα είναι αντάξια των εγκλημάτων που διέπραξε. Δεν ξέρω αν η σειρά μοιάζει με αρχαία τραγωδία. Γιατί στην αρχαία τραγωδία, όλοι οι ήρωες έχουν με έναν τρόπο καθένας τους δίκιο. Και ο Κρέοντας έχει δίκιο, και η Αντιγόνη. Ακόμα και ο Οιδίποδας. Γι’ αυτό μιλάμε για τραγωδία. Γιατί το δίκιο, όπως έγραφε ο Αισχύλος στην τραγωδία του «Χοηφόροι», μεταβαίνει από τον έναν ήρωα στον άλλον. Το δίκιο μεταβαίνει… Ο Βόσκαρης δεν είναι τραγικός ήρως γιατί δεν έχει κανένα δίκιο».
Έως που θα φτάσει ο Βόσκαρης; Θα κλείσει τον κύκλο του, φτάνοντας στο τελευταίο σκαλοπάτι. Θα αφαιρέσει μια ζωή. Θα σκοτώσει ακόμα μια φορά.
Πως θα χαρακτηρίζατε τον Βόσκαρη; Οι συγχωριανοί του τον λένε «κάθαρμα», «καθίκι», «λεχρίτη»… Σωστοί όλοι οι χαρακτηρισμοί, γιατί μιλάμε για έναν άνθρωπο χωρίς ηθική, χωρίς Θεό. Για μένα όμως ο Βόσκαρης είναι κάτι άλλο. Είναι βαθιά σαδιστής. Αυτός ο άνδρας ερεθίζεται προκαλώντας πόνο στους άλλους.
«Δεν μπόρεσε να διαχειριστεί τα τραύματα του» προσθέτει, σε άλλο σημείο της συνέντευξης, ο Βασίλης Μπισμπίκης.«Δημιουργεί κακοποιητικές σχέσεις διαρκώς. Μεταφέρει νοσηρά τον πόνο που του έδωσε η μάνα του στις άλλες άμοιρες και αδύναμες γυναίκες, που τις εξουσιάζει στη φυλακή. Ένας θρασύδειλος… Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για όσα ανίερα έκανε στην Ελένη στη φυλακή, από τους αλλεπάλληλους βιασμούς έως την έκτρωση με τη δικαιολογία ότι εκδικείται τον θάνατο του φίλους του Σέργιου. Αυτά τα βασανιστήρια που έκανε στην Ελένη ήταν άνανδρα, δεν τα νομιμοποιεί κανένας άγραφος νόμος».
Αν μπορούσαμε να ανοίξουμε ένα παράθυρο και να κοιτάξουμε τον κόσμο εκεί γύρω στο 2050, το πιθανότερο είναι ότι δεν θα βλέπαμε έναν πλανήτη αγνώριστο, αλλά έναν κόσμο που θα έχει αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί.
Πώς μπορεί μια επίσκεψη σε ένα μουσείο, ένα πείραμα ή μια πρώτη γνωριμία με την φύση να αλλάξει τον τρόπο που ένα παιδί βλέπει τον κόσμο; Περισσότερα από εννέα χρόνια, το πρόγραμμα «Οι Μικροί Ήρωες Μαθαίνουν» της Stoiximan δίνει σε παιδιά από όλη την Ελλάδα την ευκαιρία να διευρύνουν βιωματικά τους ορίζοντες τους.
Δουλειά, οικογένεια, υποχρεώσεις, μάς κάνουν συχνά να μεταθέτουμε τη φροντίδα του εαυτού μας. Η νέα καμπάνια της Εθνικής Ασφαλιστικής μάς θυμίζει γιατί αξίζει να εστιάσουμε ξανά σε εμάς και την υγεία μας