LIVE

Κορωνοϊός

Δημήτρης Λιγνάδης: Στην ανακρίτρια κατηγορούμενος για βιασμό κατά συρροή

lignadisanakritis123

Στην Ευελπίδων με χειροπέδες  μετήχθη  ο πρώην καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου -Κατηγορείται για βιασμό κατά συρροή -  Αποχώρησε από τα δικαστήρια και επέστρεψε στη ΓΑΔΑ όπου παραμένει κρατούμενος, χωρίς να πει λέξη - Αρνείται τις κατηγορίες, λέει ο δικηγόρος του

Την ερχόμενη Τετάρτη θα απολογηθεί ενώπιον της ανακρίτριας ο Δημήτρης Λιγνάδης έπειτα από προθεσμία που ζήτησε και έλαβε σήμερα. Ο σκηνοθέτης, οδηγήθηκε στα στο ανακριτικό γραφείο έπειτα από ένταλμα που εκδόθηκε σε βάρος του κατηγορούμενος για το αδίκημα του βιασμού κατά συρροή. Παρέμεινε στο ανακριτικό γραφείο για περίπου μια ώρα όπου και παρέλαβε το σύνολο της δικογραφίας.

Έχει ιδιαίτερη σημασία να αναφερθεί ότι στη δικογραφία που έχει σχηματιστεί σε βάρος του ιδιαίτερης σημασίας κρίθηκε, εκτός από την μήνυση που κατέθεσε νεαρός και ακόμη μια μαρτυρία προσώπου που καταγγέλλει το βιασμό του από τον πρώην καλλιτεχνικό διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου σε χρόνο που, επίσης, δεν έχει παραγραφεί το αδίκημα. Το όνομα του συγκεκριμένου μάρτυρα, σύμφωνα με πληροφορίες, προέκυψε από την πρώτη μήνυση που κατατέθηκε σε βάρος του ηθοποιού που, αν και η πράξη είχε παραγραφεί, στάθηκε η αφορμή για να ξετυλιχτεί το κουβάρι της υπόθεσης.


Λιγνάδης στον ανακριτή τώρα ευρλπιδων

Λιγναδης τέλος από ευελπίδων

Δικηγόρος Λιγνάδη / Γεωργουλέας : πήρε προθεσμία για την Τετάρτη στις12.00/ είναι σε πλήρη άρνηση

Ο δικηγόρος του Νίκος Γεωργουλέας που τον συνόδευε στην ανακρίτρια επανέλαβε ότι ο εντολέας του «αρνείται όλες τις κατηγορίες». Όπως είπε λίγο μετά τη σύλληψη του εντολέα του, χθες, «ο κύριος Λιγνάδης είναι ένας άνθρωπος έντιμος, ειλικρινής», ο οποίος έθεσε εαυτόν αμέσως στη διάθεση των αρχών. «Όταν εκδόθηκε το ένταλμα παρουσιαστήκαμε αμέσως», ανέφερε ο δικηγόρος του σκηνοθέτη, προσθέτοντας ότι εξ αρχής ο εντολέας του «έχει δηλώσει σε όλη αυτή την ιστορία ότι δεν υπάρχει κάποιο θέμα, ούτε να κρυφτεί ούτε να διαφύγει».
lignadisanakritis

DSC_2893-_1_
DSC_2892-_1_

Σε βάρος του Δημήτρη Λιγνάδη η εισαγγελία άσκησε ποινική δίωξη για το αδίκημα του βιασμού κατά συρροή και αμέσως εξέδωσε ένταλμα έχοντας εξετάσει κάτω από συνθήκες μυστικότητας μάρτυρες που επιβεβαίωσαν τα καταγγελλόμενα σε βάρος του σκηνοθέτη, όπως αυτά αποτυπώνονται στις δυο μηνύσεις που κατατέθηκαν εις βάρος του στη εισαγγελία.

Η «περίπτωση Λιγνάδη» μπήκε στο «μικροσκόπιο» της εισαγγελίας έπειτα από δυο μηνύσεις που κατατέθηκαν εις βάρος του από δυο ενήλικoυς σήμερα άνδρες, οι οποίοι τον κατήγγειλαν για βιασμό.

Η πρώτη μήνυση κατατέθηκε από ένα 40χρονο σήμερα άνδρα, ο οποίος ζει στο εξωτερικό και ήδη μιλήσει δημοσίως για την φρικτή εμπειρία του στα χέρια του σκηνοθέτη . Στη μήνυση του ο άνδρας αυτός αναφέρει ότι γνώρισε τον Δ. Λιγνάδη σε ηλικία 15 ετών στα παρασκήνια μιας θεατρικής παράστασης.
DSC_2893-_1_
DSC_2892-_1_Κατά πληροφορίες στρέφεται εναντίον του ηθοποιού για αδικήματα όπως βιασμός, αποπλάνηση και κατάχρηση κατάχρηση σε ασέλγεια. Ωστόσο, αν και οι συγκεκριμένες πράξεις έχουν παραγραφεί ο μηνυτής αναφέρονταν και σε μια ακόμη περίπτωση βιασμού από τον κατηγορούμενο σήμερα σκηνοθέτη. Το θύμα σε αυτή την περίπτωση κλήθηκε από τους εισαγγελείς και επιβεβαίωσε σύμφωνα με πληροφορίες τα καταγγελλόμενα στη μήνυση του 40χρονου αλά και τα όσα ο ίδιος είχε υποστεί. Το πλέον σημαντικό όμως για την πορεία της έρευνας ήτα ότι το αδίκημα που κατήγγειλε δεν είχε υποπέσει σε παραγραφή.

Στο σημείο αυτό η εξέλιξη της έρευνας έχει κοινά στοιχεία με την περίπτωση των καταγγελιών της Σοφίας Μπεκατώρου η οποία αν και είχε καταγγείλει παραγραμμένο αδίκημα βιασμού, εντούτοις είχε αναφερθεί σε μια άλλη τέτοιου είδους υπόθεση που δεν έχει παραγραφεί. Πρόκειται για την υπόθεση του βιασμού της 11χρονης αθλήτριας της ιστιοπλοΐας από τον προπονητή της, ο οποίος μετά την σύλληψή του και την απολογία του στην ανακρίτρια κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος.

Η δεύτερη μήνυση

Στην εισαγγελία όμως κατατέθηκε και μια δεύτερη μήνυση σε βάρος του Δημήτρη Λιγνάδη, μόλις την περασμένη Παρασκευή και αυτή αφορά επίσης στο αδίκημα του βιασμού. Η μήνυση κατατέθηκε από 25χρονο σήμερα άνδρα και έδωσε νέα ώθηση στην έρευνα. Και αυτό καθώς με το συγκεκριμένο δικόγραφο καταγγέλθηκε τελεσμένο αδίκημα βιασμού το 2010, δηλαδή αδίκημα που παραμένει «ζωντανό». Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει ο μηνυτής ο οποίος δεν έχει σχέση με το χώρο του θεάτρου βιάστηκε από γνωστό ηθοποιό – σκηνοθέτη όταν ήταν 14 ετών, μαθητής της Β΄ Γυμνασίου.

Ο 25χρονος σήμερα μηνυτής φέρεται να αναφέρει ακόμη πως ο ηθοποιός – σκηνοθέτης τον προσέγγισε στην περιοχή του Μεταξουργείου με την υπόσχεση ότι θα τον βοηθήσει να αναδειχθεί στον καλλιτεχνικό χώρο, προβάλλοντάς του τον κύκλο των γνωριμιών του. Ακόμη αναφέρει ότι ο ίδιος και ο θύτης του συχνά πήγαιναν σε συναυλίες και εν τέλει ο καταγγελλόμενος τον βίασε στο σπίτι του. Το θύμα φέρεται να αναφέρεται και σε άλλα ανήλικα που ο Δημήτρης Λιγνάδης δεχόταν στο σπίτι του.
5248968
5248972
5248978
5248967

Οι καταθέσεις

Αθόρυβα και μεθοδικά οι εισαγγελικές αρχές μετά την κατάθεση των μηνύσεων και κάτω από άκρα μυστικότητα άρχισαν να εξετάζουν σειρά από μάρτυρες, οι οποίοι εισέφεραν στη δικαιοσύνη καθοριστικά στοιχεία. Το αποδεικτικό υλικό που συγκέντρωσαν οι εισαγγελείς Πρωτοδικών Κώστας Σπυρόπουλος και Νίκος Στεφανάτος είναι αυτό που οδήγησε στην άσκηση της ποινικής δίωξης για το κακούργημα του βιασμού κατά συρροή σε βάρος του Δημήτρη Λιγνάδη.

Καθοριστικής σημασίας ήταν όμως και οι καταθέσεις των μαρτύρων και τα πραγματικά περιστατικά που αυτοί εισέφεραν για τη δράση του κατηγορούμενου. Μια από αυτές τις καταθέσεις φέρεται να δόθηκε χθες το βράδυ στην εισαγγελία. Κατά τις πληροφορίες, την κατάθεση έδωσε νεαρός άνδρας ο οποίος επιβεβαίωσε πολλές από τις καταγγελίες του 25χρονου που κατέθεσε την πρώτη μήνυση σε βάρος του Δ. Λιγνάδη. Ο συγκριμένος μάρτυρας υποστήριξε σύμφωνα με πληροφορίες πως ο 25χρονος μηνυτής λέει αλήθεια για τον βιασμό του από τον σκηνοθέτη. Όπως ανέφερε, είχε βρεθεί και ο ίδιος το σπίτι του σκηνοθέτη, μαζί με τον μηνυτή κι άλλους συνομηλίκους του. Εκεί σύμφωνα με τον μάρτυρα ο κατηγορούμενος τους πρόσφερε αλκοόλ και ναρκωτικές ουσίες κι έπειτα τους πρότεινε να προχωρήσουν όλοι μαζί σε ερωτικές πράξεις.

Ειδήσεις σήμερα: 

Νέα καταγγελία στο ΣΕΗ για Χαϊκάλη: Προσπάθησε να με βιάσει, ολοκλήρωσε επάνω στα ρούχα μου

Η μαρτυρία του Χρίστου Χ. για τον Δημήτρη Λιγνάδη που σοκάρει - «Έτσι με χειραγώγησε»

Καιρός: Πέφτει η θερμοκρασία - Πού θα σημειωθούν βροχές και χιονοπτώσεις
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ρoή Ειδήσεων

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

ΣΧΟΛΙΑ (117)

αμετανοητος (απο το βλεμμα)

ωραιο μπουφαν κατα τα αλλα, τωρα με τις μασκες ειναι τυχεροι που δεν χρειαζονται να κρυβουν τις μουρες τους

Δημήτρης

Δευτερο κρουσμα βολεμενου παιδεραστη απο το κουλη. Γινονται ραπιντ τεστ να βρεθουν και υπολοιποι ασυμπτωματικοι κουλοβολεμενοι.

loverboy

Να πούμε και έναν εγκωμιαστικό λόγο για τον κύριο αστυνομικό που απεικονίζεται στα αριστερά του συλληφθέντος,με το HH μπουφάν,ο οποίος φαίνεται αρκετά μεστός σε ηλικία,πολύ χειροδύναμος και με ελκυστικότατη κοιλάρα !

Βενεζουελα gate

https://www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&url=https://www.iefimerida.gr/politiki/apokalypseis-o-dimitris-papadimoylis-noikiazei-ta-diamerismata-se-prosfyges-meso-tis-mko&ved=2ahUKEwjl95ybmfvuAhUHkxQKHaCwABgQFjAEegQIBhAC&usg=AOvVaw3qQDhkqt6nVZBc51MGVXei

dj.

δεν μπορώ να καταλάβω πως κάποιος αρνείται τις κατηγορίες και ταυτόχρονα δεν λέει λέξη? είμαι δλδ αθώος, μου φοράνε χειροπέδες, περνάω μπροστά από τις κάμερες και ΔΕΝ μιλάω....!!! πως γίνεται? και μη μου πει κανείς για οδηγίες δικηγόρων και πράσινα άλογα...

Οδηγιες

Δικηγορου. Οπως και η επισκεψη στην ΓΑΔΑ προς αναζητηση ενταλματος συλληψης. Γνωστο κολπο.

η ανακοίνωση του ΣΕΗ

δεν είναι είδηση, ε ΠΘ;

Γιώργος

Οι προδότες της κατοχής , κατόπιν γίναν προοδευτικοί αριστεροί, οι μαυραγορίτες της κατοχής κατόπιν έγιναν μέλη των κουμμουνιστικών κομμάτων , όλοι οι προβληματικοί έβαλαν ένα επίθετο στον εαυτό τους "προοδευτικός" , για να καλύψουν τα ψυχολογικά τους στο επίθετο προοδευτικός. Δεν είναι παράξενο που όλοι οι καλλιτέχνες, είναι αριστεροί , όπως και οι καθηγητές και οι διανοούμενοι. "προοδευτικός " σημαίνει - έχω κουσούρια αλλά φταίει ότι είμαι προοδευτικός- είμαι μαυραγορίτης αλλά φταίει ότι είμαι προοδευτικός-είμαι προδότης αλλά φταίει ότι είμαι προοδευτικός-είμαι αριστερός αλλά φταίει ότι θέλω τον κόσμο απελευθερωμένο, και να κάνει ότι θέλει , μην ανακατεύεστε στα ενδότερά του.

εντελώς βλαμμένος

μα εντελώς

Ενας

Ψυχιατρος θα βοηθουσε στην περιπτωση σου.

συριζαιος ηθοποιος

η υπουργος παραιτηθηκε...? εμας αυτο ειναι το θεμα μας....ακου να μας πει οτι τοσα χρονια βγαζαμε μαυρα και οτι εν καιρο λοκ νταουν και αναδουλειας,περισσοτερο αναγκη εχουν αλλοι επαγγελματικοι κλαδοι...εμεις πουλαμε πολιτισμο,μετα αμπελοφιλοσοφιας και θολοκουλτουρας δεν παιζουμε...τι να πουμε για το τσιμεντο στην ακροπολη και και τις μυκηνες που θιγει την αρχαια πολιτιστικη κληρονομια μας...εμεις ως ανθρωποι του πολιτισμου ποναμε ασχετα αν στηριζουμε τον 'μικρο πατερουλη' που βαφτησε τους σλαβους ως μακεδονες...

oloitrolls

Ψέμματα είναι, αφού τα βγάζατε μαύρα και πολλοί άλλοι ακόμα! Τουλάχιστον να το παραδέχεστε όχι να γκρινιάζετε και να προσποιείστε το αντίθετο. Το να παρατιηθεί η Υπουργός δεν αλλάζει την παθογένεια που υπάρχει στην κονωνία τόσα χρόνια, γιατί εσύ θα εξακολουθείς να θέλεις να εργάζεσαι με αδήλωτα χρήματα και θα εξακολουθείς να ζητιανεύεις για επιδόματα! Πήγαινε άνοιξε χαρτιά ως ελεύθερος επαγγελματίας, δήλωνε το εισόδημα σου για να σε υπολογίζουν και να λαμβάνεις και σωστά τον μισθό σου, την ασφάλεια σου -α, ξέχασα και γι'αυτο η Υπουργός σου φταίει - και το επίδομα σου. Τα παράνομα δεν παίζουν, τέλος!! Οι υπόλοιποι δηλ. που δηλώνονται τα θεωρείς κορόιδα, και έχεις και απαιτήσεις και από πάνω να πάρεις κι επίδομα?!

Πείτε καμιά αλήθεια πια

9 στους 10 ομοφυλόφιλους έχουν κακοποιηθεί σεξουαλικά ως ανήλικοι η νέοι και με τη σειρά τους κακοποιούν άλλους.Έτσι πολλαπλασιάζονται.Κι αυτή την κατάσταση εδώ και μερικές δεκαετίες και με τη χειραγώγηση της επιστήμης πρώτα στις ΗΠΑ και μετά και στον υπόλοιπο κόσμο πάτε να μας την περάσετε ως απλά μια επιλογή...Σαν να διάλεξες πατατάκια με ρίγανη αντι για αλάτι....Έτσι απλά....Τη βγάλαν με μεθόδευση απ το DSM πρώτα και τώρα άμα ρωτήσεις κανένα απόφοιτο θα σου πεί με σιγουριά οτι δεν είναι διαταραχή.'Ετσι διδάχτηκε.Έτσι διδάσκονται οι ψιττακοί της ψευδοεπιστήμης. Έτσι φτάσαμε να συζητάμε και για τεκνοθεσίες.;Έτσι φτάσαμε να το έχουν κάποιοι καμάρι και προσόν διορισμού σε θέσεις ευθύνης.Οι ανεύθυνοι.Και οι κεχηνότες κυβερνήτες να το χουν για μπροοδευτικό παράσημο που είναι τόσο προχώ...Ο κόσμος που φτιάχνεται είναι εφιαλτικός και για τον άνθρωπο γυναίκα και για τον άνθρωπο άνδρα και για τον άνθρωπο παιδί.Χαίρομαι που έχω περάσει τη μισή ζωή μου και δεν προλάβω δώ μεγαλύτερη σαπίλα.Αλλα να ξέρετε πως και η σαπίλα δεν θα κρατήσει πολύ.Η φύση θα εκδικηθεί.

κωστας αιρετικος κυνικος 54

Μια χαρα τα γραφετε αγαπητε μου.Το πιθανοτερο ειναι να τον ειχαν γαργαλησει τον Λιγδη οταν ηταν μικρος.....

igor

θα εκτιμηθεί ιδιαιτέρως το..."αυτοκρατορικό" στυλ στη φυλακή!

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης