Τόνια Σωτηροπούλου για σεξουαλική παρενόχληση: Μόνο αν μιλήσεις μπορείς να θεραπεύσεις μια πληγή

Τόνια Σωτηροπούλου για σεξουαλική παρενόχληση: Μόνο αν μιλήσεις μπορείς να θεραπεύσεις μια πληγή

«Δεν έχω υπάρξει σε αυτήν την θέση και θαυμάζω απόλυτα τις γυναίκες που έχουν την δύναμη να το υπερβούν και να μιλήσουν ανοιχτά», λέει η ηθοποιός

Tonia_Sotiropoulou
Στο περιστατικό σεξουαλικής παρενόχλησης που είχε βιώσει στο παρελθόν αναφέρθηκε η Τόνια Σωτηροπούλου με αφορμή τις συγκλονιστικές αποκαλύψεις που βλέπουν τις τελευταίες μέρες για τα όσα έχουν συμβεί στο χώρο του θεάτρου. Το μοντέλο και ηθοποιός μεταξύ άλλων είπε πως θαυμάζει όσους βγαίνουν και μιλάνε.

«Αρχικά είχα τοποθετηθεί στο Συν Γυναιξί της ΕΡΤ 2 που προβλήθηκε τον Νοέμβριο του 2020, όταν ο παρουσιαστής της εκπομπής Γιώργος Πυρπασόπουλος με ρώτησε για το κίνημα #metoo. Αμέσως μοιράστηκα την εμπειρία μου γιατί το θεώρησα χρέος μου απέναντι στους συναδέλφους μου και, κυρίως, απέναντι στη νέα γενιά που θέλει να ασχοληθεί με τον χώρο μας. Δεν ήταν κάτι τρομακτικό, ούτε και με είχε στιγματίσει. Έγινε σε ένα τηλεοπτικό γύρισμα όταν εγώ ήμουν μια 18χρονη κοπέλα και μου συνέβη αυτό από έναν άνδρα 50 ετών περίπου. Ωστόσο, σε δρόμο ή σε μπαρ μου έχουν συμβεί πολύ πιο ακραία περιστατικά. Ο λόγος που το είπα δημόσια είναι γιατί, όπως έχουν γίνει κι έχουν εξελιχθεί τα πράγματα, πρέπει κι επιβάλλεται να μιλάμε ανοιχτά, να λέμε όχι δεν είναι εντάξει όταν δεν συμφωνούμε σε κάτι, να βάζουμε όρια», είπε η Τόνια Σωτηροπούλου στο περιοδικό ΟΚ! για να συνεχίσει: «Δεν έχω υπάρξει σε αυτήν την θέση και θαυμάζω απόλυτα τις γυναίκες που ενώ έχουν υποστεί κάτι βαθιά τραυματικό και ακραίο, έχουν την δύναμη να το υπερβούν και να μιλήσουν ανοιχτά. Μόνο έτσι μπορείς να θεραπεύσεις μια πληγή. Πιστεύω ότι αν μου είχε συμβεί κάτι αντίστοιχο και έχοντας τον χαρακτήρα και τα πρότυπα που έχω στην ζωή μου, ναι, θα είχα μιλήσει για αυτό».



Ειδήσεις σήμερα: 


Εύβοια: Επεισόδια σε κορωνο-πάρτι στον οικισμό των Ρομά-Δείτε βίντεο

Μόσιαλος: Πόσο αποτελεσματικά είναι τα νέα εμβόλια AstraZeneca και Johnson & Johnson

Νέες καταγγελίες αναμένονται για τέσσερις σκηνοθέτες του θεάτρου

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης