Σεξουαλική παρενόχληση - Τόνια Σωτηροπούλου: «Ήμουν 18 κι εκείνος 54» - «Μπήκε στο καμαρίνι μου και πήγε να με φιλήσει»

Σεξουαλική παρενόχληση - Τόνια Σωτηροπούλου: «Ήμουν 18 κι εκείνος 54» - «Μπήκε στο καμαρίνι μου και πήγε να με φιλήσει»

«Την πρώτη φορά που μου έτυχε, η αρχική μου σκέψη ήταν μήπως έκανα εγώ κάποιο λάθος και έδωσα λάθος δικαίωμα» είπε η γνωστή ηθοποιός

sotiropoyloy-arthro_2
Τη δική της δυσάρεστη εμπειρία σεξουαλικής παρενόχλησης περιγράφει στην εφημερίδα "Τα Νέα" η Τόνια Σωτηροπούλου και μοιράζεται τη γνώμη της για το ελληνικό #MeToo.

«Δυστυχώς ως γυναίκα κι εγώ έχω υποστεί σεξουαλική παρενόχληση. Στον χώρο της δουλειάς, στον δρόμο, στην καθημερινότητά μου. Την πρώτη φορά που μου έτυχε, η αρχική μου σκέψη ήταν μήπως έκανα εγώ κάποιο λάθος και έδωσα λάθος δικαίωμα. Δυστυχώς, αυτή είναι πάντα η σκέψη και είναι λάθος. Δεν χρειάζεται να δοθεί δικαίωμα όταν κάποιος έχει ήδη αποφασίσει πως μπορεί να σε μεταχειριστεί με συγκεκριμένο τρόπο και πως εσύ δεν θα κάνεις τίποτα γι' αυτό» γράφει η γνωστή ηθοποιός.

Η ίδια μάλιστα είχε αποκαλύψει τι συνέβη στο ξεκίνημα της καριέρας της, κατά τη διάρκεια γυρισμάτων, στην πρώτη τηλεοπτική της απόπειρα. «Είχα μια μέρα γύρισμα και εκεί ήταν ένας ηθοποιός που παίζαμε σε κάποιες σκηνές μαζί. Εγώ ήμουν τότε 18 κι εκείνος 54. Όταν τέλειωσε το γύρισμα πήγα στο καμαρίνι μου, αλλάζω, πάω να πάρω την τσάντα μου και μπαίνει μέσα και πάει να με φιλήσει. Το πρώτο πράγμα που σκέφτηκα ήταν τι σιχαμένο και τρομακτικό είναι αυτό που κάνει, που απλά μπήκε στον χώρο μου και ήρθε πάνω μου» είχε δηλώσει χαρακτηριστικά η Τόνια Σωτηροπούλου στην εκπομπή της ΕΡΤ2 «Συν γυναιξί».

Όταν η ηθοποιός αντέδρασε και αρνήθηκε να υποκύψει, ο άνδρας που της επιτέθηκε συνέχισε να την πιέζει. Της είπε με νόημα πως οι περισσότερες κοπέλες στην ηλικία της, αν θέλουν να κάνουν καριέρα στην υποκριτική, περνούν πρώτα από το κρεβάτι σκηνοθετών, γνωστών ηθοποιών και παραγωγών ώστε να τύχουν της απαραίτητης στήριξης στον χώρο.




Όπως σημειώνει στα "Νέα" η Τόνια Σωτηροπούλου: «Το πρόβλημα του σεξισμού και της σεξουαλικής παρενόχλησης ξεκινά από τη βαθιά ριζωμένη πεποίθηση που έχει μια μερίδα αντρών, ότι οι γυναίκες είναι υποδεέστερα όντα άρα κάτι από εμάς τους ανήκει άκριτα. Είναι τραγικό και άκρως απογοητευτικό ότι το 2021 πασχίζουμε για δικαιώματα ισότητας και σεβασμού που θα έπρεπε να είναι δεδομένα από όλους!».


Ειδήσεις σήμερα:

Ιαπωνία: Η κυβέρνηση διαψεύδει δημοσίευμα ότι αποφάσισε να ακυρώσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες

Υπόθεση Μπεκατώρου: Επιστολή των Ολυμπιονικών στον πρόεδρο της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ιστιοπλοΐας

Σύνοδος Κορυφής ΕΕ: «Κόκκινες ζώνες» στο χάρτη της Ευρώπης-Παραμένει στο τραπέζι το πιστοποιητικό εμβολιασμού
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης