LIVE

Κορωνοϊός

Ο Δημήτρης Λιγνάδης απαντά για την πρόσληψη του αδελφού του στο Εθνικό Θέατρο

artists-lignadis-6

Ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου περιγράφει τα προσόντα του αδελφού του, ο οποίος προσελήφθη με σύμβαση ορισμένου χρόνου

Ο Δημήτρης Λιγνάδης δίνει την απάντησή του σε άρθρο της Ελενας Ακρίτα σχετικά με την πρόσληψη του αδελφού του στο Εθνικό. 

Ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου περιγράφει τα προσόντα του αδελφού του, ο οποίος προσελήφθη με σύμβαση ορισμένου χρόνου οκτάμηνης διάρκειας ως επιστημονικός συνεργάτης, εντασσόμενος στο τμήμα Δραματολογίου.

Μάλιστα, απαντώντας στις αιτιάσεις περί του μισθού του αδελφού του, ο Δημ. Λιγνάδης τονίζει πως «αντίθετα με τις αποδοχές που θα προβλέπονταν για τον κ. Γιάννη Λιγνάδη, αν, βάσει των τυπικών προσόντων του, εντασσόταν στην ισχύουσα μισθολογική κλίμακα, μέσω της οποίας θα λάμβανε το ποσό των 2.204 ευρώ, με την επιλογή που έγινε το κόστος διαμορφώθηκε σε 1.705 ευρώ. Και φυσικά, σε καμία περίπτωση η σύμβαση αυτή δεν θα καταλάμβανε τη θέση ενός συμβολαίου ηθοποιού από τα συμφωνημένα στη Συλλογική Σύμβαση».
Για να καταλήξει: «Σε κάθε περίπτωση, δεν μπορεί να αφήνεται οποιαδήποτε υπόνοια αδιαφάνειας και εν κρυπτώ ενεργειών, όταν υπάρχουν εισηγήσεις αρμοδίων υπηρεσιών και όλες οι συμβάσεις του Εθνικού Θεάτρου αναρτώνται στη "ΔΙΑΥΓΕΙΑ"». Το κείμενο - απάντηση του Δημήτρη Λιγνάδη εστάλη στο site news247, όπου φιλοξενήθηκε το άρθρο της Ελενας Ακρίτα, η οποία μιλά για «νεποτισμό».


Αναλυτικά η απάντηση του Δημήτρη Λιγνάδη

«Σε απάντηση χθεσινού δημοσιεύματος της κας Έλενας Ακρίτα σχετικά με την πρόσληψη του κ. Γιάννη Λιγνάδη στο Εθνικό Θέατρο, κρίνω απαραίτητο να επισημάνω τα εξής, ώστε να μη δημιουργούνται εσφαλμένες εντυπώσεις, ούτε για τα πρόσωπα, ούτε κυρίως για το ίδιο το Εθνικό Θέατρο:

Ο κ. Γιάννης Λιγνάδης, εκτός από αδελφός μου, είναι εκπαιδευτικός, κλασικός φιλόλογος και δρ. Θεατρολογίας στο επιστημονικό πεδίο του Αρχαίου Ελληνικού Δράματος (Τραγωδία 5ος αιώνας). Έχει εργαστεί, επίσης, σε Δραματικές Σχολές καθώς και στη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου. Με βάση αυτή του την επαγγελματική ειδίκευση και ακαδημαϊκή γνώση προσελήφθη με σύμβαση ορισμένου χρόνου οκτάμηνης διάρκειας ως επιστημονικός συνεργάτης, εντασσόμενος στο τμήμα Δραματολογίου. Η πρόσληψη αυτή στόχευε στο να μπορεί να εποπτεύει -επιστημονικά- τη λειτουργία της Ερευνητικής Σκηνής για το αρχαίο δράμα και να οργανώνει τις δραστηριότητές της, που αφορούν στη σύνδεση ακαδημαϊκού και καλλιτεχνικού χώρου, πεδίο δηλαδή για το οποίο έχει τη σχετική γνώση και επάρκεια. Οι αρμοδιότητες αυτές έχουν κατά τη γνώμη μου βαρύνουσα σημασία για τη δράση μιας τέτοιας σκηνής και απαιτούν συνδυασμό ικανοτήτων, τις οποίες ο κ. Λιγνάδης αποδεδειγμένα από την πορεία του διαθέτει.

Με δεδομένο ότι βάσει των παραπάνω ο κ. Γιάννης Λιγνάδης είχε ως αρμοδιότητα -εκτός των άλλων- να σχεδιάζει, οργανώνει και να συντονίζει τις συζητήσεις με το κοινό (με φυσική παρουσία είτε διαδικτυακά) που θα ακολουθούν τις παραστάσεις της Ερευνητικής Σκηνής και λαμβάνοντας υπόψη και σχετικές εισηγήσεις της διοικητικής και της νομικής υπηρεσίας, επελέγη η πρόσληψή του να γίνει με την ιδιότητα του «ηθοποιού». Ο τύπος αυτής της σύμβασης συνεπάγεται σημαντικά χαμηλότερο κόστος για το Εθνικό Θέατρο. Συγκεκριμένα: Αντίθετα με τις αποδοχές που θα προβλέπονταν για τον κ. Γιάννη Λιγνάδη, αν, βάσει των τυπικών προσόντων του, εντασσόταν στην ισχύουσα μισθολογική κλίμακα, μέσω της οποίας θα λάμβανε το ποσό των 2.204 ευρώ, με την επιλογή που έγινε το κόστος διαμορφώθηκε σε 1.705 ευρώ. Και φυσικά, σε καμία περίπτωση η σύμβαση αυτή δεν θα καταλάμβανε τη θέση ενός συμβολαίου ηθοποιού από τα συμφωνημένα στη Συλλογική Σύμβαση.

Σε κάθε περίπτωση, δεν μπορεί να αφήνεται οποιαδήποτε υπόνοια αδιαφάνειας και εν κρυπτώ ενεργειών, όταν υπάρχουν εισηγήσεις αρμοδίων υπηρεσιών και όλες οι συμβάσεις του Εθνικού Θεάτρου αναρτώνται στη «ΔΙΑΥΓΕΙΑ».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ρoή Ειδήσεων

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

ΣΧΟΛΙΑ (33)

Σε βολεύει

Να ασχολούμαστε με αυτό, για να τη γλυτώσεις για τα άλλα. Ελπλιζω να μην φοβηθούν οι άντρες ηθοποιοί και να βγουν να πουν την αλήθεια.

Αξιοκρατία στα μνημόνια !!!

Την εποχή που ειδικευμένοι ... γιατροί φεύγουν στο Εξωτερικό , γιατί δεν υπάρχει δουλειά ... στο Ελλαδιστάν ένας «καθηγητής Φιλόλογος με διατριβή στη θεατρολογία και σε πράσινα άλογα» προσλαμβάνεται με 1700 € μισθό (βασικό) το μήνα !!! Το Υπουργείο των σκανδάλων , της μίζας , της αρπαχτής και της διασπάθισης δημοσίου χρήματος σε σωματεία, μπουλούκια, ημέτερους και αμφιβόλου ποιότητας καλλιτέχνες θα έπρεπε να βάλει λουκέτο !!! Θα έκανε χάρη στους φορολογούμενους Πολίτες και για τα ΑΡΧΑΙΑ που έχουν απαξιώσει τόσα χρόνια υπάρχουν Πανεπιστήμια έξω και ιδιώτες να συμβληθούν με λιγότερα έξοδα και άριστα αποτελέσματα !

Παραίτηση

Έκανες πρόσληψη στον αδερφό σου που έχει πτυχίο φιλολογίας και τον δήλωσες ως "ηθοποιό"!!! Όλα τα υπόλοιπα είναι να χαμε να λέγαμε...

Ευνοιοκρατία και οικογενειοκρατία

Προσέλαβε τον αδελφό του επειδή έχει τα προσόντα που απαιτούνταν για τη συγκεκριμένη θέση εργασίας που έκρινε ως απαραίτητη το υπουργείο πολιτισμού (εν μέσω υπερχρέωσης τιυ δημόσιου τομέα); Αν έγινε διαγωνισμός με ανεξάρτητη επιτροπή πρόσληψης, στην οποία δεν συμμετείχε ο ίδιος, και η επιτροπή επιχειρηματολόγησε γραπτώς με αντικειμενικό τρόπο, τότε μια χαρά. Αν όμως συμμετείχε ο ίδιος στην επιτροπή που εξέτασε τις αιτήσεις και των άλλων υποψηφίων, τότε είναι απαράδεκτο, τότε δεν το βάζει ανθρώπου νους να συμμετέχει ο αδελφός σε πάνελ πρόσληψης όπου υποψήφιος είναι ο αδελφός του!

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ.....

Κάπποιο πειθαρχικό συμβούλιο να τιμωρήση αυτόν τον απαράδεκτο άτομο.....Δέν πρέπει να επέμβει ο Πρωθυπουργός διότι τότε πέφτει στο επίπεδο του γελοίου αυτού υποκείμενου...

Δεν εχει καν την ευθιξια μην πω τσιπα

Αυτη η χωρα δε θα αλλαξει ποτε. Θλιβομαι... Αναξιιοπιστια και μεσον παντου

ΙΔΟΧ;

Σε ποιο οκτάμηνο με σύμβαση ορισμένου χρόνου παίρνει κάποιος 2.204 ευρώ ή 1.705 ευρώ; Στη Συλλογική Σύμβαση των ηθοποιών του Εθνικού Θεάτρου αναφέρονται τα 1.112 ευρώ μικτά ως κατώτερος μηνιαίος μισθός. Η Μενδώνη δεν τον έβαλε αυτόν;

Νικ

Επαναλαμβάνω το σχόλιο μου. Γι αυτήν την κατηγορία φοβάται ο κολλητός Κούλη ή για άλλες άλλου περιεχομένου;

Φωτογραφική "Διαύγεια"!

Η αλήθεια είναι μια : Πολλές φορές σε κάποιες θέσεις έχουν το δικό τους άτομο με κάποια επαγγελματικά προσόντα και για τα μάτια του κόσμου γίνεται και προκήρυξη για την θέση η οποία υπάρχει ή την δημιουργούν αυτοί για να βολέψουν τον δικό τους! Αν συγκρίνει κάποιος τα προσόντα που απαιτούνταν για την συγκεκριμένη θέση με τα "προσόντα" του "αδερφού" θα δει ότι είναι κομμένη και ραμμένη στα μέτρα του!

Τρωκτικα

Ανελαβαν το ροκανισμα των δημοσιων ταμειων!!!!!Βρηκαν τα χρηματα 37 δις που τους αφησε ο Τσιπρας και ειπαν δεν ορμαμε!!! Θα φυγετε νυχτα και με ελικοπτερα!!

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης