Χαϊκάλης για σεξουαλική παρενόχληση: «Έχουμε θεοποιήσει ανθρώπους που δεν θα έπρεπε»

Χαϊκάλης για σεξουαλική παρενόχληση: «Έχουμε θεοποιήσει ανθρώπους που δεν θα έπρεπε»

«Ονόματα που έχουμε αγαπήσει από παλιότερες φουρνιές έχουν εμπλακεί σε τέτοιου είδους καταστάσεις απλώς τότε δεν ήταν γνωστό» είπε ο γνωστός ηθοποιός

Pavlos_Xaikalis
Στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» μίλησε ο Παύλος Χαϊκάλης, με αφορμή τις καταγγελίες που έχουν γίνει σε βάρος ηθοποιών και σκηνοθετών για σεξουαλική κακοποίηση και παρενόχληση.

«Στο θέατρο πάντοτε υπήρχαν αυτά. Ονόματα που έχουμε αγαπήσει από παλιότερες φουρνιές έχουν εμπλακεί σε τέτοιου είδους καταστάσεις απλώς τότε δεν ήταν γνωστό. Έχουμε θεοποιήσει ανθρώπους που δεν θα έπρεπε αλλά προς χάριν της Τέχνης το έχουμε προσπεράσει. Πάντα υπήρχε μια καταπίεση και σεξουαλική συμπεριφορά απέναντι στις γυναίκες ειδικά με έναν εγωιστικό τρόπο. Και όπως πάντα, έτσι και τώρα κυριαρχεί ο φόβος ότι θα στιγματιστείς ότι δε θα βρεις δουλειά στο θέατρο», εξήγησε ο ηθοποιός.


«Όλοι μπορεί να έχουμε ξεφύγει κάποια στιγμή στη ζωή μας σε κάποια πράγματα. Η καθ’ έξιν  όμως ιστορία και το αντικείμενο αυτό που  έχει γίνει αρκετές φορές, είναι αποδεκτό, γιατί το ξέρουμε όλοι στον χώρο…  Δεν πέφτω από τα σύννεφα» παραδέχτηκε.

«Είναι ένα παιχνίδι εξουσίας, και όχι μόνο στο θέατρο» συνέχισε. «Η γυναίκα δεν μπορεί να αποτελεί δοχείο ηδονής ούτε είναι οικόπεδο προς καταπάτηση, είναι συνεργάτης, πηγή δημιουργίας, πρέπει να αντιμετωπίζεται με πολύ διαφορετικό τρόπο».

«Θα πρέπει να υπάρξει το στοιχείο της μετάνοιας και της συγγνώμης», τόνισε ο ίδιος, καταλήγοντας ότι κάποιοι συνάδελφοί του διακατέχονται από «αυτοκρατορική παράκρουση, νομίζοντας ότι είναι κάτι παραπάνω από αυτό που είναι».




Ειδήσεις σήμερα 

Μαίνονται οι πυρκαγιές στην Αυστραλία: Πάνω από 70 σπίτια καταστράφηκαν κοντά στην Περθ

Έρευνα: Οι ερωτικές σχέσεις οι χαμένοι, οι οικογενειακές οι νικητές της πανδημίας

Πανδημία-Κίνα: Καταλαγιάζει το κύμα κρουσμάτων
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης