Σοφία Μπεκατώρου: Celebrities και καλλιτέχνες στο πλευρό της με μηνύματα συμπαράστασης

Σοφία Μπεκατώρου: Celebrities και καλλιτέχνες στο πλευρό της με μηνύματα συμπαράστασης

Το θάρρος και οι αποκαλύψεις της Σοφίας Μπεκατώρου προκάλεσαν «τσουνάμι» στήριξης στα social media

210114211715_mpekatorou
Τα social media έχουν γεμίσει από μηνύματα συμπαράστασης και δηλώσεις θαυμασμού στο πρόσωπο της Ελληνίδας Ολυμπιονίκη, Σοφίας Μπεκατώρου, μετά τη θαρραλέα αποκάλυψή της πως υπέστη σεξουαλική κακοποίηση σε ηλικία 21 ετών, από παράγοντα της Ομοσπονδίας ιστιοπλοΐας, την ταυτότητα του οποίου αποκάλυψε το Πρώτο Θέμα.

Φυσικά, αρκετοί είναι και οι celebrities που θέλησαν να συμπαρασταθούν στην αθλήτρια. Η παρουσιάστρια του Alpha Σταματίνα Τσιμτσιλή έκανε ένα story στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram, στο οποίο αναφέρθηκε σε εκείνους που σχολίασαν αρνητικά την εξομολόγηση της Σοφίας Μπεκατώρου.

Πιο συγκεκριμένα, η Σταματίνα Τσιμτσιλή επέλεξε να μοιραστεί με τους διαδικτυακούς της φίλους ένα σύντομο κείμενο. «Τι κι αν η Σοφία χρειάστηκε χρόνια για να μιλήσει ανοιχτά για ό,τι πέρασε. Κάθε άνθρωπος που σέβεται τον εαυτό του θέλει απλά να την αγκαλιάσει, να την ακούσει και να σταθεί στο πλευρό της. Να την επιβεβαιώσει ότι δεν έφταιξε κάπου και ότι δεν έκανε κάτι λάθος. Αρκεί που βρήκε θάρρος να μιλήσει.

Το “όχι” στις αρρωστημένες ορέξεις οποιουδήποτε είναι όχι. Σαφές και ξεκάθαρο. Το ότι διατυπώνεται και εκφέρεται πρέπει να είναι αρκετό» πρόσθεσε η παρουσιάστρια του Happy Day. «Ως γυναίκα και μητέρα που μεγαλώνει κορίτσια, προσπαθώ να τους εμπνεύσω τον αυτοσεβασμό και ειλικρινά ντρέπομαι με όποιον εκφράζει τη λογική των ίσων αποστάσεων. Δεν υπάρχουν ίσες αποστάσεις στην κακοποίηση, την λεκτική ή την σωματική», ήταν τα λόγια της παρουσιάστριας.

Δείτε την ανάρτησή της: 

tsimtsili-1


Η Ελεονώρα Μελέτη με αφορμή τις εξελίξεις στην υπόθεση της Σοφίας Μπεκατώρου μίλησε δημόσια για το θέμα της βίας και της κακοποίησης μέσα από τον λογαριασμό της στο Instagram.

«Και μην ξεχνάμε πως η βία δεν είναι μόνο σωματική. Η παρενόχληση δεν είναι μόνο σεξουαλική. Η κακοποίηση δεν είναι μόνο σωματική. Βγαίνει και σε λεκτική, συναισθηματική, ψυχολογική έκδοση και κυκλοφορεί παντού. Ανάμεσά μας. Και γι’ αυτές συχνά δεν μπορεί να μιλήσει κανείς ανοιχτά, αν και έχουν επίσης μεγάλο κόστος και φορτίο σε όποιον το υφίσταται» έγραψε η Ελεονώρα Μελέτη.

Δείτε τη φωτογραφία που ακολουθεί:

Κλείσιμο
eleonora_1

Ιδιαίτερα ενεργή στα social media είναι και η Μαίρη Συνατσάκη, η οποία έγραψε στο Instagram:

σινατσακ

Η σεναριογράφος του «Καφέ της Χαράς» Άννα Χατζησοφιά, θέλησε να στηρίξει τη Σοφία Μπεκατώρου στο Τwitter γράφοντας:

xatzisofia


Με μία ανάρτησή της στο instagram, η Σία Κοσιώνη θέλησε πριν δύο ημέρες να στείλει το δικό της μήνυμα αλληλεγγύης και συμπαράστασης στην Ελληνίδα Ολυμπιονίκη.

Η anchorwoman του ΣΚΑΪ έγραψε: «Τώρα έχουμε ακόμη ένα λόγο να υποκλινόμαστε στην Ολυμπιονίκη μας Σοφια Μπεκατώρου που βρήκε το θάρρος μετά από τόσα χρόνια να μιλήσει για την σεξουαλική κακοποίηση που υπέστη, δαμάζοντας πλέον και τα «μποφόρ» της ψυχή της.
Μετά από χρόνια ενοχών, που δεν μπόρεσε να το αποτρέψει, που δεν μπόρεσε να το καταγγείλει, μιλάει δυνατά δίνοντας δύναμη και θάρρος σε χιλιάδες άλλες γυναίκες που επιλέγουν υπό το βάρος αμέτρητων φόβων τη σιωπή. Σοφία είμαστε μαζί σου».


Ειδήσεις σήμερα

Αυτός είναι ο... παράγοντας που κατήγγειλε η Σοφία Μπεκατώρου

Κακοκαιρία «Λέανδρος»: Στην κατάψυξη η χώρα την Κυριακή - Κρύο και παγετός μετά τον χιονιά

Έτσι θα επαναλειτουργήσει η αγορά από αύριο - Αναλυτικός οδηγός
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης