Ριάνα: Για πρώτη φορά στη λίστα Forbes με τις 100 πλουσιότερες αυτοδημιούργητες γυναίκες στην Αμερική

Ριάνα: Για πρώτη φορά στη λίστα Forbes με τις 100 πλουσιότερες αυτοδημιούργητες γυναίκες στην Αμερική

Η 32χρονη τραγουδίστρια της ποπ και R&B κατέκτησε την 33η θέση, με 600 εκατ. δολάρια μέσα στο 2019, από τις πωλήσεις της σειράς καλλυντικών Fenty Beauty που έχει λανσάρει

Rihanna
To περιοδικό Forbes αποκάλυψε τη λίστα του 2020 με τις 100 πλουσιότερες αυτοδημιούργητες γυναίκες στις ΗΠΑ.

Στην κορυφή της λίστας, για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, είναι η επιχειρηματίας, Νταϊάν Χέντρικς, συνιδρύτρια της ABC Supply, εταιρείας υλικών κατασκευών, η περιουσία της οποίας υπερβαίνει τώρα τα 8 δισ. δολάρια.

Μία σημαντική νέα είσοδος είναι της τραγουδίστριας της ποπ και R&B, Ριάνα της οποίας η σειρά καλλυντικών Fenty Beauty κατέγραψε πωλήσεις περίπου 600 εκατομμυρίων δολαρίων το 2019. Η Ριάνα καταλαμβάνει την 33η θέση στη λίστα.

Νεοεισερχόμενη στη λίστα είναι και η Κρις Τζένερ, η Αμερικανίδα επιχειρηματίας και ριάλιτι σταρ του «Keeping Up with the Kardashians» που βρίσκεται στην 92η θέση. Η περιουσία της ανέρχεται σε 190 εκατ. δολάρια και προέρχεται από τη δραστηριοποίησή της στον τομέα των καλλυντικών και από το 10% ποσοστό που λαμβάνει από τις εξαιρετικά κερδοφόρες επιχειρηματικές δραστηριότητες των παιδιών της.

Η κόρη της Κρις Τζένερ, Κιμ Καρντάσιαν είναι στη θέση 24 με περιουσία 780 εκατ. δολαρίων και η άλλη κόρη της, Κάιλι Τζένερ στη θέση 29 με περιουσία 700 εκατ. δολαρίων.

Η μεγιστάνας των ΜΜΕ Όπρα Γουίνφρεϊ εμφανίζεται στην 9η θέση με περιουσία 2,9 δισ. δολαρίων.

Κλείσιμο
Τρεις διάσημες τραγουδίστριες επίσης περιλαμβάνονται στη λίστα, η Μαντόνα είναι στην 40η θέση με περιουσία 550 εκατ. δολαρίων, η Σελίν Ντιόν στη θέση 51 με περιουσία 455 εκατ. δολαρίων και η Μπιγιονσέ στη θέση 55 με περιουσία 420 εκατ. δολαρίων.


Oι δέκα πλουσιότερες και... αυτοδημιούργητες 

Στη λίστα των 10 πλουσιότερων αυτοδημιούργητων γυναικών, στη 2η θέση είναι η Τζούντι Φόλκνερ με περιουσία 5,5 δισ. δολαρίων, η οποία ίδρυσε την Epic System Corps, εταιρεία ιατρικού λογισμικού, στην 3η θέση η Μεγκ Γουίτμαν του ebay με περιουσία 5 δισ. δολαρίων.

Ακολουθούν οι: Τζούντι Λoβ συνιδρύτρια αλυσίδας πρατηρίων υγρών καυσίμων (4,7 δισ. δολάρια), Μάριαν Ίλιτς (4,1 δισ. δολάρια) συνιδρύτρια της αλυσίδας Little Caesars Pizza.
Στην 6η θέση βρίσκεται η Λίντα Ρέσνικ (3,6 δισ. δολάρια) γκουρού του μάρκετινγκ πίσω από τον Wonderful Co., όμιλο τροφίμων και ποτών που ίδρυσε με τον σύζυγό της.

Η Τζονέλ Χαντ είναι στην 7η θέση με περιουσία 3,5 δισ. δολαρίων, ιδρύτρια με τον σύζυγό της μεγαλύτερης μεταφορικής εταιρείας στις ΗΠΑ, J.B. Hunt Transport Services.

Η Τάι Λι με περιουσία 3,2 δισ. δολαρίων, CEO της SHI International, παρόχου τεχνολογικών προϊόντων και υπηρεσιών είναι στην 8η θέση.

Στην 9η θέση βρίσκεται η Όπρα Γουίνφρεϊ, παραγωγός τηλεοπτικών εκπομπών και στη 10η θέση με περιουσία 2,4 δισ. δολαρίων η Ντόρις Φίσερ του brand ενδυμάτων και αξεσουάρ GAP.


Ειδήσεις σήμερα: 

Άρειος Πάγος: Την Παρασκευή η απόφαση για την αναγνώριση «Τουρκικής» Ένωσης Ξάνθης

Σταϊκούρας: Έρχεται νομοσχέδιο για την πάταξη του λαθρεμπορίου

Μέγκαν Μαρκλ: «Κλεμμένες» από ντοκιμαντέρ οι ιδέες της περί χρηστών εθισμένων στα social media;
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης