Κορωνοϊός: Με νέα μέτρα η Πρωτοχρονιάτικη Συναυλία της Φιλαρμονικής της Βιέννης

Κορωνοϊός: Με νέα μέτρα η Πρωτοχρονιάτικη Συναυλία της Φιλαρμονικής της Βιέννης

Λόγω της πανδημίας, σχεδιάζεται να είναι περιορισμένος ο αριθμός των θεατών στην αίθουσα

w01-16202122064944
Αψηφώντας την πανδημία του κορωνοϊού, η περίφημη Φιλαρμονική Ορχήστρα της Βιέννης ξεκίνησε εδώ και εβδομάδες τις συναυλίες στην έδρα της, το Μέγαρο Φίλων της Μουσικής στην αυστριακή πρωτεύουσα, και εκεί προετοιμάζει την παραδοσιακή Πρωτοχρονιάτικη Συναυλία της για την Παρασκευή 1η Ιανουαρίου 2021. Την Πρωτοχρονιάτικη Συναυλία θα διευθύνει, όπως ήδη πολλές φορές στο παρελθόν, ο διάσημος αρχιμουσικός Ρικάρντο Μούτι.

«Η Πρωτοχρονιάτικη Συναυλία στη Χρυσοποίκιλτη Αίθουσα του Μεγάρου θα πραγματοποιηθεί σε κάθε περίπτωση, δεν θα αφήσουμε να μας την πάρουν» τονίζει ο νέος διευθυντής του Μεγάρου Φίλων της Μουσικής Στέφαν Πάουλι, έστω και αν, εξαιτίας των μέτρων κατά της πανδημίας, θα είναι περιορισμένος ο αριθμός των θεατών στην αίθουσα.

Ο ίδιος, αναγκασμένος από τις συνθήκες, να ξεκινήσει τη θητεία του και ως "διαχειριστής κρίσεων", επισημαίνει πως είναι εξίσου μεγάλη η χαρά και η τιμή για τα καθήκοντα που αναλαμβάνει «τα οποία ξεκινούν τώρα κάτω όμως από κάπως διαφορετικές συνθήκες».

Την Πρωτοχρονιάτικη Συναυλία, που παρακολουθούν περισσότεροι από 95 εκατομμύρια τηλεθεατές και ακροατές ανά τον κόσμο, αναμένεται να μεταδώσει απευθείας, όπως κάνει εδώ και δεκαετίες, η δημόσια Ελληνική Ραδιοφωνία Τηλεόραση μαζί με άλλα 94 τηλεοπτικά και πάνω από 300 ραδιοφωνικά δίκτυα ανά τον κόσμο. Ειδικότερα, οι τηλεθεατές της ΕΡΤ1 και οι ακροατές του Τρίτου Προγράμματος θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν το μοναδικό αυτό εορταστικό μουσικό πρόγραμμα.

Ειδήσεις σήμερα:

Επεισόδια με μολότοφ στην πορεία των μαθητών - Δείτε βίντεο και φωτογραφίες


Ραγίζει καρδιές η Κρισι Τέιγκεν: Ανακοίνωσε την αποβολή της στο Instagram με συγκλονιστική ανάρτηση

Sex shop χαρίζει... δονητές σε Αμερικανίδες που θα υποσχεθούν να ψηφίσουν
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης