Ελένη Μενεγάκη: Στα «κόκκινα» το Twitter λίγο πριν το μεγάλο «αντίο»

Ελένη Μενεγάκη: Στα «κόκκινα» το Twitter λίγο πριν το μεγάλο «αντίο»

«Βούλιαξε» από χθες το Twitter με τα μηνύματα αποχαιρετισμού χρηστών στην Ελένη Μενεγάκη

menegaki_main
Η μεγάλη μέρα της αποχώρησης της «βασίλισσας» της ελληνικής τηλεόρασης, Ελένης Μενεγάκη απο το προσκήνιο, έφτασε. Σήμερα το μεσημέρι, θα γραφτεί ο επίλογος τόσο της εκπομπής της διάσημης παρουσίαστριας, όσο και της ίδιας στο τηλεοπτικό γίγνεσθαι της χώρας, σε μια εξέλιξη που η ίδια είχε προαναγγείλει πριν από μερικές εβδομάδες.

Όλο αυτό το διάστημα, η Μενεγάκη «επέτρεψε» στους συνεργάτες και τους τηλεθεατές της να ξεκινήσουν... να προσαρμόζονται στα νέα δεδομένα, ενώ ο κόσμος ξεκίνησε, ήδη, να την αποχαιρετά τις προηγούμενες ημέρες μέσω των social media. Είναι χαρακτηριστικό, μάλιστα, πως την Τρίτη, πριν ακόμα «παίξει» η τελευταία εκπομπή, η Μενεγάκη και το hashtag #eleni, αποτέλεσαν κορυφαίο trend στο ελληνικό Twitter, καθώς πολλοί χρήστες επέλεξαν τον δικό τους τρόπο να πουν «αντίο» στη λαμπερή παρουσιάστρια. 

Δείτε μερικά χαρακτηριστικά αποχαιρετηστήρια tweets για την Ελένη Μενεγάκη

 


Κλείσιμο






Πέφτει σήμερα η «αυλαία»

Όσα συνέβαιναν τις τελευταίες ημέρες στο πλατό της εκπομπής της Ελένης Μενεγάκη, θυμίζαν εικόνα από ένα επιτυχημένο πάρτι, λίγα λεπτά πριν τελειώσει. Όπως οι καλεσμένοι λύνουν την γραβάτα, βγάζουν τα παπούτσια τους και κάθονται στους καναπέδες, πίνοντας ποτό και λέγοντας χαλαρές ιστορίες από την όμορφη βραδιά, κάπως έτσι λειτουργούσαν και οι συνεργάτες της παρουσιάστριας. Λίγα εικοσιτετράωρα πριν τη λήξη και τον αποχαιρετισμό μιας ομάδας που δούλεψε για πολλά χρόνια σαν παρέα, ήρθε η ώρα να σβήσουν τα φώτα και να πέσουν οι τίτλοι τέλους.

Στο πλατό της Ελένης όλα ήταν πολύ χαλαρά. Ακόμη και οι συνεργάτες, οι οποίοι μέχρι πρότινος δίσταζαν να μιλήσουν για πιο προσωπικά ζητήματα, χαλάρωσαν και αποκάλυψαν μια άλλη πλευρά του εαυτού τους. Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο Τάσος Τεργιάκης, ο συγκροτημένος και χαμηλων τόνων ερευνητής του πάνελ, ο οποίος την περασμένη Παρασκευή δεν δίστασε να μιλήσει για την αδυναμία που τρέφει στην Μόνικα Μπελούτσι και να δικαιολογηθεί, λέγοντας πως επί δέκα χρόνια δεν μπορούσε να εκδηλωθεί, αλλά τώρα ήρθε και η δική του ώρα.

men1


Ακόμη και η ίδια η Ελένη ήταν μια άλλη. Πιο ευαίσθητη και πιο αφηγηματική. Σχεδόν εξομολογητική. Αφού πέρασαν οι μέρες και οι ώρες, όπου οι αιχμές και τα υπονοούμενα έδιναν κι έπαιρναν στον αέρα της εκπομπής, είχε έρθει πλέον η ώρα για να μπουν στη σκαλέτα οι αναμνήσεις, οι στιγμές και ο απολογισμός. Ενας απολογισμός 15 χρόνων στον Alpha, στην διάρκεια των οποίων έγιναν πολλά.

Στο τέλος, όπως συνηθίζεται σε κάθε μεγάλο αποχωρισμό που γίνεται κοινή συναινέσει, μένουν μόνο τα ευχάριστα. Η πίκρα μάλλον υποχωρεί, τα λάθη ξεχνιούνται, οι αστοχίες συγχωρούνται. Δεν έχει άλλωστε νόημα πλέον. Αυτό που έχει ιδιαίτερη σημασία είναι το γεγονός πως μετά από την αποχώρηση της Ελένης Μενεγάκη, η τηλεόραση αλλάζει. Ισως αυτό και η ίδια να αισθάνθηκε και γι' αυτό θέλησε να πάρει τος αποστάσεις της, προκειμένου να το δει και να το εκτιμήσει.
men4
men3

Η Ελένη φεύγει. Με τους δικούς της όρους, την ώρα που εκείνη επέλεξε και φτιάχνοντας έναν επίλογο τόσο λαμπερό όσο η διαδρομή της. Μία διαδρομή την οποία μόνο εκείνη έκανε με τόση λάμψη είτε φόραγε ψηλοτάκουνα είτε ξυπόλητη.

Λογικά, η Τετάρτη θα είναι μία ιστορική τηλεοπτική ημέρα. Το τέλος μιας εποχής. Θα φανεί πολύ σύντομα.
men2


Ειδήσεις σήμερα: 

Μεγάλος Περίπατος: Ποιοι δρόμοι αλλάζουν κατεύθυνση - Δείτε εναλλακτικές διαδρομές

Συνεδριάζει το υπουργικό συμβούλιο: Γυναίκες οι επικρατέστερες για πρόεδροι σε Άρειο Πάγο και ΣτΕ

Τουρισμός - Tripadvisor: Στην Ελλάδα οι τρεις από τις δέκα ωραιότερες παραλίες της Ευρώπης
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης