Μπραντ Πιτ: Το εξώφυλλο στο Paris Match και η ροζέ σαμπάνια

Μπραντ Πιτ: Το εξώφυλλο στο Paris Match και η ροζέ σαμπάνια

Ο πολυπράγμων ηθοποιός φωτογραφήθηκε με τον συνεταίρο του στο Chateau Miraval λίγους μήνες πριν κυκλοφορήσει η νέα οινική δημιουργία του διάσημου κτήματος

BRAD_PERIN_1
Αν δεν υπήρχε ο κορωνοϊός, αν η πανδημία δεν είχε χτυπήσει σχεδόν όλη την γη, αυτή την περίοδο η νέα ροζέ σαμπάνια του Μπραντ Πιτ και της Αντζελίνα Τζολί θα ήταν σίγουρα το νέο trend από το Σεν Τροπέ μέχρι τη Μύκονο.
Όμως, με τα ‘’αν’’ δεν γράφεται η οποιαδήποτε ιστορία, πόσο μάλλον αυτή ενός κτήματος στην Προβηγκία που οι αμπελώνες του βγάζουν ένα από τα πιο διάσημα ροζέ κρασιά του κόσμου.

Τώρα έρχεται και η ώρα για τη ροζέ σαμπάνια Miraval, η οποία θα κυκλοφορήσει λίγο πριν τα φετινά Χριστούγεννα, προκαλώντας τον ανάλογο θόρυβο, αφού πλέον το brand που έστησαν ο Μπραντ και η Αντζελίνα πριν από εννιά χρόνια είναι από τα πλέον γνωστά στον κόσμο του κρασιού.



Chateau-Miraval_5



Κτήμα από χρυσάφι

Μπορεί το πρώην ζευγάρι να χώρισε επεισοδιακά, μπορεί το Chateau Miraval να πέρασε στα χέρια του ηθοποιού μετά το διαζύγιο, όμως η πρώην του εξακολουθεί να συμμετέχει σε ό,τι έχει να κάνει με τα πασίγνωστα πλέον κρασιά που παράγονται στο κτήμα.

Το πασίγνωστο Miraval που δημιουργήθηκε στους αμπελώνες του κτήματος και λανσαρίστηκε ως το κρασί των Μπραντζελίνα -όταν ήταν παντρεμένοι και ευτυχισμένοι- κατέκτησε πολύ γρήγορα ένα πολύ σημαντικό μερίδιο αγοράς.
Το ίδιο αναμένεται να συμβεί με τη ροζέ σαμπάνια που κανονικά θα έβγαινε στην αγορά στις αρχές της περασμένης άνοιξης, όμως ο κορωνοϊός «χτύπησε» την υφήλιο και όλα πήγαν πίσω.

brad
Κλείσιμο


Την περασμένη εβδομάδα το ειδικό τεύχος του Paris Match για τα κρασιά, κυκλοφόρησε με εξώφυλλο τον Μπραντ Πιτ και τον συνεταίρο του Μαρκ Περέν να βολτάρουν στους αμπελώνες του διάσημου κτήματος. Εκεί όπου η τέχνη του ροζέ ζει και βασιλεύει και η φύλαξη από πρώην άνδρες των Βρετανών SAS είναι 24ωρη και επιβεβλημένη, αφού ο ιδιοκτήτης του κτήματος και η πρώην σύζυγός του, τυγχάνουν δύο από τους πλέον διάσημους σταρ του Χόλιγουντ.



CHATEAU_MIRAVAL_2

Το να φυλάς μια τεράστια έκταση 75.367 στρεμμάτων δεν είναι καθόλου εύκολη υπόθεση, πόσο μάλλον όταν μέχρι πρότινος χαλάρωναν εκεί ο Μπραντ Πιτ και η Τζολί με τα παιδιά τους, ενώ αμφότεροι το επισκέπτονται συχνά.
Ο ηθοποιός που λάτρεψε το κτήμα και φωτογραφήθηκε σε αυτό μαζί με τον Μαρκ Περέν -η οικογένεια του τελευταίου καλλιεργεί εδώ και δεκαετίες αμπελώνες και ήταν από την αρχή μαζί του στο εγχείρημα ως συνεταίροι- έχει κάθε λόγο να είναι ευχαριστημένος από την επένδυση που έκανε μαζί με την Τζολί.
Σε μια από τις φωτογραφίες που τραβήχτηκαν πριν τρία, ο Μπραντ ποζάρει μαζί με τον Περέν κρατώντας στο χέρι του ένα ποτήρι Miraval και χαμογελάει στον φακό, με φόντο τον πασίγνωστο πλέον αμπελώνα.



miraval


Ο συγκεκριμένος ροζέ οίνος έγινε διάσημος από την πρώτη χρονιά παραγωγής του, το 2014, όταν βγήκε στην αγορά ως το κρασί των Μπρατζελίνα.
Οι πωλήσεις του εκτοξεύτηκαν από την αρχή της διαδρομής του και κάθε χρόνο περίπου 1.000.000 φιάλες παράγονται και διακινούνται σε όλο τον κόσμο από το κτήμα της Προβηγκίας.
Πάνω από τριάντα χιλιάδες μπουκάλια καταναλώνονται στη Μύκονο, εκεί όπου το ροζέ κρασί έχει την τιμητική του στα διάσημα seaside restaurant του νησιού και όχι μόνο, όπως συμβαίνει στο Σεν Τροπέ, το Μόντε Κάρλο και τα διάσημα spots της Κυανής Ακτής και όχι μόνο.





Το συγκλονιστικό Chateau

Πριν από λίγους μήνες ο Μπραντ Πιτ προέβη σε μια συγκλονιστική εξομολόγηση που αφορούσε τον εθισμό του στο αλκοόλ, γεγονός που ήταν εν γνώσει της οικογένειας Περέν, που διατηρεί πολύ στενούς δεσμούς με τον διάσημο σταρ.
Οι Σαρλ και Μαρκ Περέν όμως, κράτησαν μόνο για τους ίδιους το πρόβλημα που αντιμετώπιζε ο ιδιοκτήτης του Miraval που εκτός από φίλος είναι και συνεταίρος τους.
Αμφότεροι φροντίζουν ώστε να διαφυλάσσεται το αίσθημα της ιδιωτικότητας γι' αυτό και οι φωτογραφίες επιτρέπονται μόνο σε συγκεκριμένα μέρη και πουθενά αλλού.

Στην μέση του αχανούς κτήματος δεσπόζει ένας πύργος του 17ου αιώνα με 35 δωμάτια, ο οποίος περιβάλλεται από τους αμπελώνες και ελαιώνες, ενώ υπάρχει και το περίφημο εκκλησάκι όπου το ζεύγος Πιτ-Τζολί αντάλλαξε όρκους αγάπης και πίστης, όταν όλα φάνταζαν ιδανικά στη ζωή τους.


Chateau_Miraval_6


Η αξία των συγκεκριμένων αμπελιών εκτιμάται πλέον στα 80.000.000 ευρώ, ενώ το οργανικό λάδι που βγαίνει από τις ελιές που υπάρχουν σε μια έκταση 120 στρεμμάτων, πωλείται 29 ευρώ το μισό κιλό!



studio_Miraval



Αξίζει να σημειωθεί ότι μέσα στο κτήμα υπάρχει ένα εκπληκτικό στούντιο ηχογραφήσεων, όπου κατά καιρούς έχουν «δουλέψει» τραγούδια τους οι Rolling Stones, ο Sting, η Sade, οι Pink Floyd κ.α.
Γι' αυτό και το ροζέ κρασί που παράγεται από τους αμπελώνες που είναι δίπλα από το στούντιο, ονομάστηκε -καθόλου τυχαία- Studio Miraval, ενώ η ναυαρχίδα του κτήματος είναι το Muse.



muse

Πρόκειται για ένα κορυφαίο ροζέ που εμφιαλώνεται σε magnum φιάλες, αλλά σε πολύ μικρή ποσότητα, γεγονός που εκτοξεύει αμέσως την τιμή του.
Φέτος κυκλοφόρησαν μόλις 1800 φιάλες για όλο τον κόσμο και η τιμή της μιας σε γνωστό αθηναϊκό κλαμπ είναι στα 740 ευρώ, ενώ στη Μύκονο και στο Μονακό μπορεί να αγγίξει τα 1000, ποσό που δεν ηχεί καθόλου απαγορευτικό στους ανθρώπους που συχνάζουν ή κάνουν διακοπές στα συγκεκριμένα θέρετρα.



Ειδήσεις σήμερα:

Κόλαφος του CNN για τον Τραμπ: «Θύμα» του Πούτιν και του Ερντογάν - Έκανε «bullying» σε Μέρκελ και Μέι

Κωνσταντόπουλος: Υβριστής των αγώνων της Αριστεράς ο Αλέξης Τσίπρας

Μπαϊράκι από τους Σκοπιανούς: Απαιτούν η Ελλάδα να τους αποκαλεί «Μακεδονία»!
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης