«Καθαρή πια»: Η Κέιτ Μος αγαπά περισσότερο την κόρη της από την κοκαΐνη

«Καθαρή πια»: Η Κέιτ Μος αγαπά περισσότερο την κόρη της από την κοκαΐνη

Το 46χρονο πλέον supermodel έχει αφήσει τα αμαρτωλά πάθη και τις απίθανες παρεκτροπές στο παρελθόν

kate-moss
«Η Κέιτ είναι απολύτως απεξαρτημένη εδώ και δύο χρόνια. Η καραντίνα επίσης λειτούργησε σχεδόν λυτρωτικά». Με αυτά τα λόγια ο 52χρονος Tony Marnach, παγκοσμίως γνωστός ως DJ Fat Tony, περιέγραψε τη σημερινή κατάσταση της καλύτερης φίλης του, της 46χρονης πια supermodel Κέιτ Μος.

Κολλητός με τη Ναόμι, την Κέιτ, τον Μπόι Τζορτζ, τους κορυφαίους σχεδιαστές μόδας και τους διάσημους ροκ μουσικούς, ο DJ Fat Tony έζησε μια ζωή, 30 ολόκληρων χρόνων, σε ένα ατέλειωτο χαοτικά ανθυγιεινό πάρτι με όλες τις πιθανές και απίθανες παρεκτροπές.

Λογικά γνωρίζει από κοντά τόσο τους πρωταγωνιστές όσο και τα θύματα εκείνης της, βουτηγμένης στις υπερβολές, ζωής.

Σήμερα δηλώνει «καθαρός» και ευτυχισμένος που τόσο ο ίδιος όσο και η φίλη του Κέιτ, άλλοτε σταμπαρισμένη ως «Cocaine Kate»,  ζουν μια νηφάλια ζωή μακριά από τις εμπλοκές με εξαρτησιογόνες έλξεις που συνήθιζαν στα «κολασμένα» νιάτα τους.
Louis_Vuitton_fashion_show_for_Kim_Jones_final_season_as_men_s_artistic_director_2018



Κλείσιμο
Η ώριμη πλέον Über-model παραδέχεται πως «κάποτε υπήρχε μόνο ένα πράγμα για μένα: πάρτι, κι άλλα πάρτι και ακόμη περισσότερα πάρτι. Με πολύ αλκοόλ, ναρκωτικά και άλλα τρελά πράγματα. Τώρα χαλαρώνω στην ύπαιθρο με την κόρη μου. Μαγειρεύω ψητά με αγγλικές συνταγές και φτιάχνω μαρμελάδες». Συμφωνεί ότι ήταν πολύ τυχερή που γλίτωσε από την ολοσχερή προσωπική και επαγγελματική κατάρρευση.

Η αλήθεια είναι πως ήταν τυχερή από τα πρώτα της βήματα στο μόντελινγκ. Θριάμβευσε σε έναν κόσμο στον οποίο ήταν αντι-μοντέλο: χωρίς καμπύλες, με μικρό στήθος και κοντό ανάστημα, μακριά από τα πρότυπα πασαρέλας. Ήταν όμως διαφορετική, κατ' εξοχήν φωτογενής και δουλευταρού. Αλλά η τύχη δεν κρατάει για πάντα.


mosscoke

Αφού μπήκε πολλές φορές σε πρόγραμμα αποτοξίνωσης και αποκατάστασης, κινδύνεψε πριν 15 χρόνια να τα χάσει όλα. Το 2005, εμφανίστηκε στην πρώτη σελίδα της Daily Mail μια φωτογραφία της που την έδειχνε να σνιφάρει κοκαΐνη. Σκάνδαλο σε δημόσια θέα. Τα ταμπλόιντ ξεσάλωσαν.
Ήταν 31 ετών, η φήμη της καταρρακώθηκε, έχασε κάποια ισχυρά διαφημιστικά συμβόλαια, όπως με την Chanel, την Burberry και την H&M και βίωσε τον αποκλεισμό από τα εξώφυλλα των περιοδικών μόδας. Κανείς δε ήθελε να αμαυρώνει το προϊών του με τη φιγούρα της.

Τότε συνειδητοποίησε ότι ο σκληροπυρηνικός εθισμός με αλκοόλ και ουσίες δεν είχε πλάκα. Ήταν ένα άνοιγμα της πόρτας στον όλεθρο. Παράτησε το αλαζονικό σλόγκαν των σουπερμόντελς: «Δεν ξυπνάμε για λιγότερα από 10.000 δολάρια την ημέρα» και στρώθηκε στη δουλειά.

1991_Designer_of_the_Year_Awards__h


Ξανάμπλεξε, ξανατσούλησε, ξανασηκώθηκε, ξανάπεσε, αλλά βαθμιαία ισορρόπησε. Αιτία η μητρότητα. Μαζί με τον καλλιτεχνικό διευθυντή και εκδότη Τζέφερσον Χακ, απέκτησε εκτός γάμου, πριν από σχεδόν 18 χρόνια, την κόρη της Λίλα Γκρέις η οποία ακολουθεί τα βήματα της μητέρας της στη βιομηχανία της μόδας.
Παρά την κατά καιρούς συναισθηματική της αστάθεια που καλύφθηκε από τη σχέση της με τον τραγουδιστή Πιτ Ντόχερτι, τον γάμο της με τον ρόκερ Τζέιμι Χινς και τον δεσμό της με το σημερινό της σύντροφο Κόμη Νικολάι φον Μπίσμαρκ, η “σταθερά” στη ζωή της είναι η κόρη της.


kate-moss-look-a-like-daughter-lila-hack-and-model-jordan-news-photo-1135459881-1554661654

Χάρη σε αυτή απείχε από εξαρτήσεις τα τελευταία χρόνια. Πράγμα που την έχει βοηθήσει να παρουσιάσει ένα πιο κοινωνικό και φιλικό πρόσωπο. Το εκδηλώνει πλέον δηλώνοντας ότι αν και εξακολουθεί να μισεί τη γυμναστική, ασκείται στη γιόγκα, φροντίζει την επιδερμίδα της και έχει περιορίσει τις νυχτερινές εξόδους.

«Κοιμάμαι περισσότερο, πίνω πολύ νερό, ελάχιστους καφέδες και προσπαθώ να μειώσω την κατανάλωση τσιγάρων»
εξομολογείται. Λογικά. Δεν είναι πια το ατίθασο κορίτσι που οδήγησε ως πηδαλιούχος για πάνω από τρεις δεκαετίες το τιμόνι της βιομηχανίας της μόδας. Είναι πια συντηρητική μαμά που δεν θέλει η κόρη της να περάσει από τις εμπειρίες που η ίδια έζησε.

Για παράδειγμα, λυπάται που πόζαρε γυμνή όταν ήταν μόλις 15 ετών. «Δεν θα άφηνα την κόρη μου να κάνει το ίδιο σήμερα. Την κοιτάζω, και όσο σκέφτομαι ότι πόζαρα τόπλες στην ηλικία της, παραδέχομαι ότι ήμουν τρελή».

Ίσως όμως το ότι γλίτωσε τελικά από αμαρτωλά πάθη και νευρικούς κλονισμούς, οφείλεται περισσότερο στην εργασιομανία της και ότι δεν πήρε τη δουλειά της πολύ στα σοβαρά.

Ειδήσεις σήμερα:

Γιαννακόπουλος: Πωλείται η ΚΑΕ Παναθηναϊκός αντί 25 εκατ. ευρώ

ΠΑΟΚ: Υπέγραψε και έρχεται ο Όλαφ Ρέμπε

Γιαννακόπουλος: Η αντίδραση των ξένων ΜΜΕ για τη «βόμβα» αποχώρησης και το... τσιγάρο του
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης