O Ντμίτρι Ριμπολόβλεφ «ψηφίζει» και φέτος Ελλάδα

O Ντμίτρι Ριμπολόβλεφ «ψηφίζει» και φέτος Ελλάδα

«Εφόσον οι συνθήκες το επιτρέψουν η οικογένεια θα έρθει στην Ελλάδα για μερικές εβδομάδες στο αγαπημένο τους μέρος τον Σκορπιό», λέει ο εκπρόσωπος του Ρώσου μεγιστάνα

Riboloblef
Ελλάδα «δαγκωτό» ψηφίζει και αυτό το καλοκαίρι ο Ντμίτρι Ριμπολόβλεφ και η οικογένειά του που αναμένονται να φθάσουν στον αγαπημένο τους Σκορπιό μέσα στον Αύγουστο. Ο Ρώσος επιχειρηματίας παρακολουθεί όλες τις εξελίξεις γύρω από την πανδημία του κορωνοϊού και σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της οικογένειας κ. Σεργκέι Τσερνίτσιν ο οποίος μίλησε στο protothema.gr «εφόσον οι συνθήκες το επιτρέψουν και αναφέρομαι στα μέτρα που θα υπάρχουν για την πανδημία του κορωνοϊού, η οικογένεια Ριμπολόβλεφ θα έρθει στην Ελλάδα για μερικές εβδομάδες στο αγαπημένο τους μέρος τον Σκορπιό. Παράλληλα θα έχουν και την ευκαιρία, να παρακολουθήσουν τις εργασίες που γίνονται για την ανάπλαση του νησιού και την δημιουργία του θερέτρου που όπως πολύ καλά γνωρίζετε θα είναι ένα σύγχρονο, φιλικό προς το περιβάλλον και με σεβασμό στην ιστορία του νησιού θέρετρο υψηλών προδιαγραφών».

Ήδη οι εργασίες στον Σκορπιό οι οποίες είχαν σταματήσει λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού ξεκινούν και πάλι, ενώ εν μέσω τουριστικής περιόδου θα διακοπούν για να μην διαταραχθεί η τουριστική περίοδος στη Λευκάδα και θα ξεκινήσουν και πάλι από τις αρχές ή τα μέσα Οκτωβρίου.
scorpios-arthro
Οι εργασίες στον Σκορπιό οι οποίες είχαν σταματήσει λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού



Η επένδυση των 165 εκατομμυρίων ευρώ περιλαμβάνει ένα πολυτελές ξενοδοχείο 5 αστέρων και 60 κλινών, αποτελούμενο από 12 κτίρια, spa, αμφιθέατρο, αίθουσα προβολών, καθιστικά, κοινόχρηστους χώρους, σύγχρονο γυμναστήριο και κέντρο για τη σωματική ευεξία, παιδότοπο, beach volley, πισίνες, τεχνητή λίμνη, ελικοδρόμιο, μονάδα αφαλάτωσης θαλάσσιου νερού, μονάδα επεξεργασίας υγρών αποβλήτων, εγκαταστάσεις παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, μεγάλο οδικό δίκτυο, πτηνοτροφικές μονάδες, αγροτική φάρμα, αμπελώνα, οπωρώνα, λαχανόκηπους κ.λπ.

Κλείσιμο
Ωστόσο διευκρινίζεται ότι η ύδρευση του Σκορπιού θα γίνεται προσωρινά από τη Λευκάδα με υδροφόρες, ενώ η άρδευση θα γίνεται με συλλογή και αξιοποίηση του βρόχινου νερού. Απαγορεύεται η κατασκευή καζίνο και κέντρων διασκέδασης.

Ακόμη, προβλέπεται στεγασμένη εγκατάσταση για διάφορα αθλήματα (multi-sports facility) σε τρία επίπεδα (υπόγειο, ισόγειο και 1ος όροφος), η οποία θα περιλαμβάνει γυμναστήριο, χώρο bowling, χώρο ηλεκτρονικού προσομοιωτή σκοποβολής εσωτερικού χώρου, γήπεδα ποδοσφαίρου 5×5, τένις διεθνών προδιαγραφών, καθώς και δραστηριότητες σκοποβολής και ιππασίας, αρένα ιππασίας ανοιχτού χώρου. Οι εγκαταστάσεις του στάβλου όπου είχε και ο Ωνάσης στα δυτικά του νησιού θα επεκταθούν ώστε να έχουν χωρητικότητα 10 ίππων και θα μετατραπούν σε ιππικό κέντρο με αρένα ιππασίας ολυμπιακών προδιαγραφών και διαστάσεων. Επίσης, προβλέπεται η κατασκευή υπαίθριου θεάτρου, σε αμφιθεατρικό ανάγλυφο του εδάφους και με ιδανικό προσανατολισμό.

Εκτός από το κύριο κτίριο των δύο επιπέδων με 7 πολυτελείς σουίτες, θα κατασκευαστούν ακόμη 12 νέες υπερπολυτελείς βίλες επιφάνειας από 500 έως 1.200 τ.μ. η καθεμία. Ακόμη, θα γίνει ανακαίνιση των υπαρχουσών παραλιακών ιστορικών κατοικιών της ανατολικής (east beach) και νότιας (south beach) πλευράς του νησιού, στις οποίες έχουν διαμείνει και φιλοξενηθεί επί εποχής Αριστοτέλη Ωνάση διεθνείς προσωπικότητες.

Ενώ τα ξέφρενα πάρτι που είχαν πραγματοποιηθεί έμειναν στην ιστορία του θρυλικού Σκοριού για τη χλιδή τους. Η συνολική δόμηση στο νησί θα ανέλθει περίπου σε 22.000 τ.μ. Δηλαδή πλέον των 3.994 τ.μ. υφιστάμενων κτισμάτων τα οποία θα ανακαινιστούν, θα ανεγερθούν παράλληλα και νέα κτίσματα συνολικής επιφάνειας 17.634 τ.μ.

Για τα νέα κτίρια ο μέγιστος επιτρεπόμενος συντελεστής είναι 0,05, η μέγιστη επιτρεπόμενη κάλυψη είναι μέχρι 10% και το μέγιστο επιτρεπόμενο ύψος είναι το προβλεπόμενο στον Νέο Οικοδομικό Κανονισμό (νόμος 4067/2012), με εξαίρεση τις εγκαταστάσεις του αθλητικού κέντρου, το ύψος των οποίων μπορεί να φτάνει μέχρι τα 15 μέτρα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι υπεύθυνοι του έργου αναζητούν τις πλέον προηγμένες τεχνολογίες φιλικές στο περιβάλλον που θα καλύπτουν τις ενεργειακές ανάγκες του «νέου» Σκορπιού. Ήδη μια από τις καινοτομίες που μελετούν οι επικεφαλής του έργου ανάπτυξης είναι η ηλιακή οροφή που έχει δημιουργήσει η εταιρεία Tesla του Elon Musk.

Η συγκεκριμένη εγκατάσταση γνωστή ως «solar glass roof», που λάνσαρε, για πρώτη φορά, ο Αμερικανός επιχειρηματίας το 2016, εξασφαλίζει τη συλλογή της ηλιακής ενέργειας και την μετατροπή της σε ηλεκτρική, επιτρέποντας την πλήρη κάλυψη των ενεργειακών αναγκών ενός σπιτιού. Μένει να φανεί εάν ο Ριμπολόβλεφ θα είναι ένας από τους πελάτες του Musk, καθώς στόχος είναι να χρησιμοποιηθεί η τελευταία λέξη της τεχνολογίας στον τομέα της ενεργειακής εξοικονόμησης. Προς την κατεύθυνση αυτή, σχεδιάζεται η τοποθέτηση υπερσύγχρονων συστημάτων γεωθερμίας, ώστε να αξιοποιηθεί η ενέργεια που προέρχεται από το έδαφος, εξασφαλίζοντας την ενεργειακή αυτονομία του νησιού.

Σύμφωνα με το project προβλέπεται ο εκσυγχρονισμός και η επέκταση των δυο λιμανιών (προβλήτες «Χριστίνα» και «Παναγιά») έτσι ώστε να μπορούν να δέχονται τον ελλιμενισμό πολυτελών θαλαμηγών.

Ειδήσεις σήμερα:

Σαρωτικό το τρίτο «κύμα» της κανονικότητας - Τι αλλάζει σε σχολεία, μετακινήσεις και εμπορικά κέντρα

Κορωνοϊός: Επιστροφή σε πρόβες και γυρίσματα με χλωρίνη, ξύδι και ερωτικές σκηνές εξ αποστάσεως

«Κάλεσμα» Δένδια στους Γερμανούς: Οι παραλίες μας και οι αρχαιολογικοί χώροι ανοίγουν ξανά

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης