Ιντιάνα Τζόουνς: Η κατάρα συνεχίζεται λόγω... κορωνοϊού

Ιντιάνα Τζόουνς: Η κατάρα συνεχίζεται λόγω... κορωνοϊού

Αναβλήθηκε και η ολοκλήρωση των γυρισμάτων και η πολυαναμενόμενη πρεμιέρα

xarison-ford-intiann
Παρότι ο γνωστός αρχαιολόγος με το μαστίγιο δεν έδειχνε ποτέ να καταλαβαίνει ούτε από φόβο, ούτε από αρρώστιες, ο κορωνοϊός φαίνεται να στοιχειώνει για τα καλά την πορεία του: η πολυαναμενόμενη ολοκλήρωση των γυρισμάτων της 5ης συνέχειας των περιπετειών του Ιντιάνα Τζόουνς αλλά και η πρεμιέρα «αναβάλλεται λόγω της επιβεβλημένης καραντίνας» σύμφωνα με πρόσφατη ανακοίνωση της Disney με νέα, πλέον ημερομηνία, αντί για τον Ιούλιο του 2020 τον Ιούλιο του 2022.

Από μόνη της η ανακοίνωση δεν θα έμοιαζε και τόσο τραγική αν δεν επέφερε και μια σειρά από δυσκολίες, σαν τους βράχους που ορθώνονται στο πέρασμα του άτρωτου Ιντιάνα: ήδη ο πρωταγωνιστής, ο οποίος διάγει το δεύτερο μισό της έβδομης δεκαετίας της ζωής του, ήταν υπαίτιος, έστω και άθελά του, για μια σειρά από αναβολές λόγω τραυματισμών κάτι, που είχε οδηγήσει στη μετάθεση της προβλεπόμενης πρεμιέρας για το 2019-αντί για το 2018 που ήταν η αρχική πρόβλεψη.

Indiana Jones 5 - Official Trailer (2020)


Αλλά ούτε τότε δεν φάνηκε εφικτό να βγει στις αίθουσες η τελευταία εκδοχή της σειράς με πρωταγωνιστή τον Χάρισον Φορντ, γεγονός που μετέθεσε, και πάλι, την πρεμιέρα για τον επόμενο χρόνο, δηλαδή το φετινό καλοκαίρι του 2020. Τότε ο Σπίλμπεργκ δήλωνε ενθουσιασμένος που μπορεί και συμμετέχει στη συνέχεια του αγαπημένου του πρότζεκτ, παρότι η εμπλοκή του στο “The Post-Απαγορευμένα Μυστικά” προκαλούσε μια σειρά από δυσκολίες και επιπλέον αναβολές.

Τα γυρίσματα ξεκίνησαν τελικά το 2019 αλλά ο Σπίλμπεργκ υποστήριζε πως είναι πιο εύκολο, όπως και με τα προηγούμενα Ιντιάνα Τζοουνς, αυτά να συνεχιστούν στην Αγγλία δηλώνοντας μάλιστα τότε στο περιοδικό Empire ότι είναι «ευτυχής που μπορεί και επιστρέφει στο αγαπημένο του νησί για τη συνέχεια του πέμπτου Ιντιάνα Τζόουνς». Μια σειρά όμως από αναποδιές δεν κατέστησαν εφικτή τη συνέχεια και την ολοκλήρωση των γυρισμάτων με αποτέλεσμα ο σκηνοθέτης να αποχωρήσει τελικά από το πρότζεκτ. Όλοι λένε πως τη θέση του μάλλον θα πάρει ο Τζέιμς Μάνγκολντ, γνωστός για το «Φορντ εναντίον Φεράρι», κάτι που όμως δεν έχει ακόμα επιβεβαιωθεί.

Ο Ιντιάνα Τζόουνς απειλεί και... την Disney

Κλείσιμο
Το σίγουρο πάντως είναι ότι η κατάρα της περιπετειώδους σειράς συνεχίζεται με την Disney να αντιμετωπίζει σοβαρά πλέον οικονομικά προβλήματα λόγω των διαρκών αναβολών λόγω της εξάπλωσης του κορωνοϊού: μετά την ακύρωση των γυρισμάτων και της προβλεπόμενης πρεμιέρας όλων των ταινιών της Μάρβελ και της “Μαύρης Χήρας” με τη Σκάρλετ Γιόχανσον, που αναμένετο να κάνει πρεμιέρα αυτή την Πρωτομαγιά στις ΗΠΑ, τώρα έρχεται να προστεθεί και ο σοβαρός πονοκέφαλος του πολυδάπανου ούτως ή άλλως Ιντιάνα.

Για την ώρα τα πράγματα μοιάζουν να είναι κυριολεκτικά στον αέρα καθώς ο 77χρονος πρωταγωνιστής δεν έχει πλέον τις ίδιες αντοχές-σε σύγκριση με τρία ή τέσσερα χρόνια πριν-ώστε να επισπεύσει την ολοκλήρωση των γυρισμάτων καθώς επιμένει ακόμα και στις πιο δύσκολες στιγμές να μην καλύπτεται από αντικαταστάτη.

Έχοντας επομένως βάλει για την ώρα τη «φεντόρα» του στην άκρη και με το αληθινό του καπέλο να χτυπάει ρεκόρ σε προηγούμενη δημοπρασία ο Ίντι πρέπει να αποδείξει ότι είναι πολύ σκληρός για να πεθάνει κινηματογραφικά ξεπερνώντας την κατάρα των απανωτών αναβολών.

Ας θυμίσουμε ότι ο Ιντιάνα Τζόουνς παραμένει από τα πιο επικερδή blockbusters όλων των εποχών καθώς το λανσάρισμα του στις αίθουσες στις αρχές της δεκαετίας του '80 με τους “Κυνηγούς της Χαμένης Κιβωτού” είχε σημειώσει ρεκόρ εισπράξεων. Συνολικά οι τέσσερις συνέχειες του Ιντιάνα Τζόουνς έχουν αποφέρει κέρδος 2 δισεκατομμυρίων δολαρίων καθιστώντας τη σειρά από τις πιο διάσημες όλων των εποχών. Και παρότι το τελευταίο “Βασίλειο του Κρυστάλλινου Κρανίου” δεν είχε ενθουσιάσει τους κριτικούς κάνοντας λόγο για έναν φανερά γερασμένο Χάρισον Φορντ η εισπρακτική επιτυχία είναι αυτή που επέβαλε την ολοκλήρωση του κύκλου των περιπετειών με τον ίδιο πρωταγωνιστή.

Indiana Jones and the Last Crusade (The 3 Paths) 4K


Όσο για το σενάριο της ταινίας αυτό φέρει την υπογραφή του πολύπειρου και ταλαντούχου Ντέιβιντ Κεπ ο οποίος είναι γνωστός και τα σενάρια διάσημων ταινιών όπως “Υπόθεση Καρλίτο”, Τζουράσικ Παρκ”, “Επικίνδυνη Αποστολή”, “Ο Πόλεμος των Κόσμων” κ.α.

Η δυσκολία που είχε να αντιμετωπίσει αυτή τη φορά ο έμπειρος σεναριογράφος είναι ότι έπρεπε να είναι όχι μόνο ευρηματικός αλλά και να ανταγωνισθεί το βάρος των σπουδαίων Τζορτζ Λούκας και Τζεφ Νέιθανσον. Η Disney πάντως δεν είναι έτοιμη να απαντήσει αν το σχήμα θα διατηρηθεί μέχρι το τέλος ως έχει, μετά την οριστική αποχώρηση του Στίβεν Σπίλμπεργκ από τη σκηνοθεσία ο οποίος ήταν και αυτός που επέβαλε τα ονόματα των πρωταγωνιστών και της δημιουργικής ομάδας. Το σίγουρο είναι ότι η εταιρεία ποντάριζε πολλά χρήματα στα ταμεία της από την ολοκλήρωση της σειράς, κάτι που προκαλεί ένα επιπλέον πονοκέφαλο για τον κινηματογραφικό κολοσσό που καλείται να μεταθέσει όχι μόνο πρεμιέρες αλλά και γυρίσματα.

Ειδήσεις σήμερα:

Κένεντι: Νέα τραγωδία στην οικογένεια

Κορωνοϊός: Οι καμπύλες των κρουσμάτων σε 126 χώρες - Δείτε γραφήματα

15 ημέρες για το Πάσχα με τον κορωνοϊό: Τα μέτρα που σχεδιάζονται
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης