Κορωνοϊός: Οι καμπύλες των κρουσμάτων σε 126 χώρες - Δείτε γραφήματα

Κορωνοϊός: Οι καμπύλες των κρουσμάτων σε 126 χώρες - Δείτε γραφήματα

Οι New York Times κατέγραψαν τις καμπύλες των κρουσμάτων και των θυμάτων σε 126 χώρες για να απαντήσουν στο ερώτημα αν υπάρχει υποχώρηση της πανδημίας

crousma
Όλοι οι ειδικοί σε όλες τις χώρες του κόσμου που δίνουν μάχη με τον κορωνοϊό συνεχώς τονίζουν το πόσο σημαντική είναι η καμπύλη των κρουσμάτων και των θυμάτων του κορωνοϊού να είναι όσο το δυνατόν πιο ομαλή.

Οι New York Times επιχείρησαν να χαρτογραφήσουν, λοιπόν, τις καμπύλες των κρουσμάτων σε συνολικά 126 χώρες - ανάμεσά τους και η Ελλάδα - με στοιχεία που καταγράφηκαν έως τις 3 Απριλίου.

Όπως σημειώνεται στο άρθρο «οι καμπύλες διαφέρουν από χώρα σε χώρα με τους αριθμούς των νέων κρουσμάτων σε ορισμένα κράτη να μειώνεται».

«Για παράδειγμα η Ιταλία στην οποία (σ.σ. με βάση τα στοιχεία μέχρι τις 3 Απριλίου) ο αριθμός των νέων κρουσμάτων φαινόταν να σταθεροποιείται πιθανότατα λόγω των αυστηρών προσπαθειών για lockdown. Αλλά ο αριθμός των νεκρών συνεχίζει να αυξάνεται και οι ειδικοί της υγείςα λένε ότι η χώρα δεν έχει φτάσει ακόμα στην κορύφωση της κρίσης».


chart1
Κλείσιμο



Για την Κίνα ο συντάκτης του άρθρου καταγράφει την μείωση στους αριθμούς τόσο των νεών κρουσμάτων όσο και των θυμάτων «αλλά είναι πιθανό η χώρα να υποβαθμίζει τα σύνολά της».

Στις ΗΠΑ «ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων αυξάνεται με γρήρορους ρυθμούς καθώς ορισμένες πολιτείες εξακολουθούν να αρνούνται να επιβάλουν πιο αυστηρά μέτρα».

ΗΠΑ, Ισπανία, Ιταλία, Γερμανία, Γαλλία, Ιράν και Βρετανία αποτελούν μια ομάδα χωρών στις οποίες την περασμένη εβδομάδα καταγράφονταν καθημερινά περισσότερα από 2.000 κρούσματα «και οι περισσότερες χώρες εξ αυτών δεν δείχνουν σημάδια επιβράδυνσης της εξάπλωσης του κορωνοϊού».

chart2



Για τις υπόλοιπες 119 χώρες οι ΝΥΤ σημειώνουν ότι καταγράφουν σαφώς λιγότερα νέα κρούσματα «αν και οι περισσότερες είναι ακόμα μακριά από το να "ισιώσουν" την καμπύλη».





chart3n

chart4





Ειδήσεις σήμερα:

Δήλωση - σοκ από Τραμπ: «Θα έχουμε πολλούς νεκρούς τις επόμενες εβδομάδες»

Ανακοινώσεις Τσιόδρα: 68 οι νεκροί - Άλλα 60 κρούσματα - 1673 συνολικά

Κορωνοϊός - Eυρώπη: Ξεπερνούν τους 45.000 οι θάνατοι
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Best of Network