Χρυσές Σφαίρες: Ο μονόλογος του παρουσιαστή που σόκαρε το Χόλιγουντ

Χρυσές Σφαίρες: Ο μονόλογος του παρουσιαστή που σόκαρε το Χόλιγουντ

Ricky Gervais: Αν κερδίσετε, ελάτε εδώ, αποδεχθείτε το βραβείο σας, ευχαριστήστε τον ατζέντη σας και τον θεό σας, και άντε να γαμ@@@

Ricky_Gervais
Για πέμπτη και τελευταία φορά, όπως είπε ο Βρετανός ηθοποιός Rucky Gervais, παρουσίασε την τελετή απονομής των βραβείων «Χρυσές Σφαίρες» και φρόντισε να αφήσει για τα καλά το αποτύπωμά του. Στην απονομή ξεχώρισαν η ταινία «Joker» και ο Χοακίν Φίνιξ που σάρωσαν τα βραβεία αλλά και ο μονόλογος του παρουσιαστή που πραγματικά δεν άφησε τίποτα ασχολίαστο.

«Θα χαρείτε να μάθετε πως αυτή είναι η τελευταία φορά που παρουσιάζω αυτά τα βραβεία, δεν με νοιάζει πια -πλάκα κάνω ποτέ δεν με ενδιέφερε, ούτε και το NBC προφανώς για να μου το αναθέτει για πέμπτη φορά» είπε ο παρουσιαστής στην έναρξη της ομιλίας του πριν αρχίσει να... στολίζει τους ηθοποιούς.

Δεν δίστασε να τα βάλει με θρύλους του Χόλιγουντ
«Πολλοί celebrities εδώ απόψε, θρύλοι, είδωλα. Ο Αλ Πατσίνο, ο Ρόμπερτ Ντε Νίρο, ο baby Yoda -α, συγγνώμη είναι ο Τζο Πέσι- σ' αγαπώ μην βάλεις να με δείρουν» είπε κάνοντας τους παρευρισκόμενους στην κατάμεστη αίθουσα του Beverly Hilton Hotel να ξεσπάσουν σε αμήχανα γέλια και χειροκροτήματα.

«Κανείς δεν ενδιαφέρεται για τις ταινίες πια, κανείς δεν πάει σινεμά, όλοι βλέπουν Netflix. Κανονικά θα έπρεπε να βγω και να πω, συγχαρητήρια Netflix, κέρδισες τα πάντα, καληνύχτα», είπε για να συνεχίσει: «Θα μπορούσατε να δείτε την πρώτη σεζόν του Afterlife αντί για αυτό το σόου. Είναι μια σειρά για έναν άνδρα που θέλει να αυτοκτονήσει επειδή πέθανε η γυναίκα του. Spoiler alert, έρχεται και δεύτερη σεζόν οπότε ο πρωταγωνιστής δεν αυτοκτονεί στο τέλος -όπως δεν αυτοκτόνησε ούτε ο Τζέφρι Έπσταϊν. Σκάστε. Ξέρω ότι είναι φίλος σας αλλά δεν με νοιάζει».

Τα άθλια φιλμ και η νίκη του Netflix

Μάλιστα ο Gervais δεν μάσησε τα λόγια και συνέχισε την επίθεση στους ηθοποιούς λέγοντας ότι «τα περισσότερα φιλμ ήταν άθλια. Τεμπέλικα. Ριμέικ, σίκουελ. Οι πιο καλοί ηθοποιοί έχουν μεταπηδήσει στις στο HBO και το Netflix, και οι ηθοποιοί που κάνουν ταινίες για το Χόλιγουντ πια κάνουν φιλμ περιπέτειας-φαντασίας. Η δουλειά τους δεν είναι πια η υποκριτική. Είναι να πηγαίνουν γυμναστήριο δύο φορές την εβδομάδα και να παίρνουν στεροειδή».

Ο παρουσιαστής έκανε μάλιστα σχόλιο για το υποκριτικό Χόλιγουντ προειδοποιώντας τους ηθοποιούς να μην κάνουν πολιτικά σχόλια κατά τη διάρκεια των απονομών τους. «Λέτε ότι είστε σε εγρήγορση, αλλά οι εταιρείες για τις οποίες δουλεύετε είναι απίστευτες. Apple, Amazon, Disney… Αν ο ISIS όμως άρχιζε υπηρεσίες streaming, θα καλούσατε τον ατζέντη σας. Έτσι;», είπε χαρακτηριστικά:

Κλείσιμο
Από την κριτική του όμως δεν γλίτωσαν πολλοί και διάσημοι ηθοποιοί για τους οποίους μίλησε επί προσωπικού. Για τη Φελίσιτι Χάφμαν, η οποία είχε φυλακιστεί στο πρόσφατο παρελθόν γιατί φέρεται να δωροδόκησε ώστε να μπει η κόρη της στο κολέγιο είπε: «Ήρθες εδώ με τη λιμουζίνα σου. Ήρθε με μία λιμουζίνα όπου η πινακίδα της φτιάχτηκε για την Φελίσιτι Χάφμαν», είπε αφήνοντας το κοινό με ανοιχτό το στόμα. «Η κόρη της είναι αυτή που λυπάμαι ωστόσο. Δεν υπάρχει πιο ντροπιαστικό πράγμα να σου συμβεί. Και να φανταστεί κανείς ότι ο πατέρας της έπαιζε στο Wild Hogs».

Αποσβολωμένος ο «Έλληνας» Τομ Χανκς

Οι κάμερες μάλιστα έπιασαν τον «Έλληνα» Τομ Χανκς να έχει μείνει να αποσβολωμένος και να τον κοιτάζει ενώ εκείνος συνέχιζε απτόητος την κριτική του: «Όλοι φοβούνται τον Ρόναν Φάροου (έπαιξε ρόλο στο να βγουν στην επιφάνεια τα σκάνδαλα σεξουαλικής παρενόχλησης στο Χόλιγουντ). Λαμβάνοντας υπ’ όψιν πόσο διεστραμμένοι είναι κάποιοι εδώ μέσα, η χρονιά ήταν σπουδαία για ταινίες για παιδόφιλους: Surviving R Kelly, Leaving Neverland... Two Popes», είπε, με το κοινό να μένει άφωνο (κάποιοι γέλασαν) και αυτός να απαντά: «Σκάστε, δεν με νοιάζει».



Ακόμη και ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο έπεσε στο στόχαστρό του πάνω σε αυτό το θέμα, όπου θέλησε να του κάνει πλάκα επειδή βγαίνει με γυναίκες αρκετά νεότερες από αυτόν.
«Στο Once Upon a Time In Hollywood η ταινία κρατάει τρεις ώρες. Ο Ντι Κάπριο εμφανίστηκε στην πρεμιέρα με μια γυναίκα και μέχρι να τελειώσει η ταινία, αυτή είχε γίνει ήδη πολύ ηλικιωμένη γι’ αυτόν», είπε, με τον Ντι Κάπριο να χαμογελά και τον παρουσιαστή να βάζει στη κουβέντα τον Πρίγκιπα Άντριου, που κατηγορείται για σεξουαλική κακοποίηση με ανήλικες στο παρελθόν. «Ακόμη και ο πρίγκιπας Άντριου θα σου έλεγε: Ελα ρε φίλε, είσαι κοντά στα 50».

Από το στόμα του δεν γλίτωσε ούτε και η Τζούντι Ντεντς όπου με αφορμή την ταινία Cats που πάτωσε στις κριτικές είπε. «Η Τζούντι Ντεντς υπερασπίστηκε την ταινία λέγοντας πως ήταν ένας ρόλος για τον οποίο είχε γεννηθεί να παίζει, γιατί δεν λατρεύει τίποτε περισσότερο από το να κυλιέται στο χαλί, να σηκώνει τα πόδια της και να γλείφει...».

Κρατούσε το καλύτερο για το... φινάλε

Το καλύτερο όμως ο Rucky Gervais το κρατούσε για το φινάλε όπου απηύθυνε έκκληση σε ηθοποιούς και σκηνοθέτες λέγοντάς τους:
«Αν κερδίσετε απόψε ένα βραβείο, μην το χρησιμοποιήσετε ως παλτφόρμα για να κάνετε πολιτική ομιλία. Δεν είστε σε θέση να βγάζετε λόγους στο κοινό για οτιδήποτε. Δεν ξέρετε τίποτα για τον αληθινό κόσμο. Οι περισσότεροι από εσάς περάσατε λιγότερο χρόνο στο σχολείο από την Γκρέτα Τούνμπεργκ. Οπότε, αν κερδίσετε, ελάτε εδώ, αποδεχθείτε το βραβείο σας, ευχαριστήστε τον ατζέντη σας και τον θεό σας, και άντε να γαμ@@@».

Δείτε όλη την ομιλία του Rucky Gervais

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης