Ο Χάρβεϊ Γουάινστιν θέλει να ξαναγυρίσει το «Σινεμά ο Παράδεισος» στην Ευρώπη, αλλά οι δικαστές δεν τον αφήνουν

Ο Χάρβεϊ Γουάινστιν θέλει να ξαναγυρίσει το «Σινεμά ο Παράδεισος» στην Ευρώπη, αλλά οι δικαστές δεν τον αφήνουν

Το αίτημα του υπόδικου για σεξουαλικά εγκλήματα πρώην μεγιστάνα του Χόλιγουντ απορρίφθηκε από τον δικαστή

Κοντά στη σύλληψη του Harvey Weinstein η αστυνομία της Νέας Υόρκης
Το πρώην «αφεντικό» του Χόλιγουντ Χάρβεϊ Γουάινστιν τα βρίσκει σκούρα απέναντι στην αμερικανική δικαιοσύνη: Δικαστής απέρριψε το αίτημά του να ταξιδέψει στην Ευρώπη για δουλειά.

Σύμφωνα με την Page Six, ο Γουάινστιν κατέθεσε αίτημα ζητώντας άδεια να ταξιδέψει σε Ιταλία και Ισπανία από τις 12 έως τις 22 Αυγούστου, καθώς πρόκειται να είναι παραγωγός ενός ριμέικ του θρυλικού «Σινεμά ο Παράδεισος».

Η απάντηση του δικαστή Τζέιμς Μπερκ που εξέτασε το αίτημα ήταν κατηγορηματική και λακωνική: «Το αίτημα για αλλαγή στους όρους αποφυλάκισης απορρίπτεται».

Ο Γουάινστιν ζήτησε να ταξιδέψει εκτός ΗΠΑ λιγότερο από ένα μήνα από τις 9 Σεπτεμβρίου, όταν στο ανώτατο δικαστήριο του Μανχάταν ξεκινά η δίκη του με τις κατηγορίες της σεξουαλικής παρενόχλησης και του βιασμού.

Σύμφωνα με τους δικηγόρους του, ο Γουάινστιν στην Ιταλία επρόκειτο να συναντήσει τον μουσικοσυνθέτη Ένιο Μορικόνε, που είναι πλέον υπερήλικας και ανήμπορος να ταξιδέψει, αλλά και τον συνεργάτη του Τζουσέπε Τορνατόρε.

Ο Τορνατόρε είναι ο σκηνοθέτης της πρωτότυπης ταινίας «Σινεμά ο Παράδεισος», του 1988, που ήταν παραγωγή της Miramax, στην οποία συνιδιοκτήτης ήταν ο Χάρβεϊ Γουάινστιν.

Ο πρώην ισχυρός άντρας του Χόλιγουντ έχει παραδώσει το διαβατήριό του στις αρχές, καθώς στο πλαίσιο της αποφυλάκισής του με εγγύηση ύψους ενός εκατ. δολαρίων, του επιβλήθηκε και απαγόρευση εξόδου από την χώρα. Είναι εξάλλου υποχρεωμένος να ζει και να κινείται με «βραχιολάκι» ώστε να παρακολοθούνται τα ίχνη του.

«Το ταξίδι αυτό είναι κρίσιμο για την ικανότητα του κυρίου Γουάινστιν να κερδίζει χρήματα για να πληρώνει ο ίδιος τα σημαντικά δικαστικά του έξοδα, καθώς εδώ και δύο χρόνια δεν μπορεί να εργαστεί πουθενά στις ΗΠΑ», αναφέρει επίσης η επιστολή των δικηγόρων του προς τους δικαστές.

Παράλληλα, οι δικηγόροι πρότειναν ως «συνοδεία»για τον Γουάινστιν, να ταξιδέψουν μαζί του δύο άντρες ασφαλείας.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης