Όσκαρ 2019: Η «μαγική» ιστορία του φορέματος της Ολίβια Κόλμαν

Όσκαρ 2019: Η «μαγική» ιστορία του φορέματος της Ολίβια Κόλμαν

Ως νεαρή και άφραγκη, ονειρευόταν ένα φόρεμα Prada και τελικά ο οίκος μόδας της χτύπησε την πόρτα

oscar_new
Η φετινή νικήτρια του Όσκαρ α' γυναικείου ρόλου έχει μια ιστορία σαν της Σταχτοπούτας: Η Ολίβια Κόλμαν πέρασε πολύ δύσκολα στη ζωή της, εργάστηκε σκληρά, ακόμα και ως καθαρίστρια, έψαχνε και την τελευταία λίρα για να μπορέσει να φάει και τελικά έφτασε στην κορυφή του κόσμου του θεάματος.

Η πρωταγωνίστρια της τανίας του Γιώργου Λάνθιμου The Favourite έφτασε στο κόκκινο χαλί των Όσκαρ φορώντας μια δημιουργία του Οίκου Prada - που η αλήθεια είναι δεν άρεσε και πολύ, καθώς θεωρήθηκε μάλλον κακοντυμένη. Δεν επρόκειτο όμως για μια «απλή» επιλογή ενός φορέματος. Η τουαλέτα της Κόλμαν κρύβει επίσης μια ιστορία, αντίστοιχη με την προσωπική της.

oscar-olivia-colman


Αφιέρωμα στην «Ιστορία του φορέματος της νικήτριας των Όσκαρ Ολίβια Κόλμαν» έκαναν οι New York Times, που μίλησαν τόσο με την ίδια, όσο και με την στυλίστριά της.

Για την Κόλμαν, η επιλογή του φορέματος για το κόκκινο χαλί των Όσκαρ δεν ήταν ούτε μια εύκολη, ούτε μια ευχάριστη διαδικασία, όπως εξομολογείται η ίδια: «Δεν ένιωθα ποτέ τόση αυτοπεποίθηση ώστε να φωτογραφίζομαι στο κόκκινο χαλί. Το να υποδύομαι κάποιον άλλον είναι εύκολο, το να είμαι ο εαυτός μου σε τέτοιες εκδηλώσεις είναι βασανιστικό» είπε η 45χρονη μητέρα τριών παιδιών στην αμερικανική εφημερίδα.

Κλείσιμο
Το τι θα φορούσε λοιπόν είχε ιδιαίτερη σημασία: «Το να φοράω κάτι που με κάνει να νιώθω κάποια άλλη, ή τουλάχιστον με κάνει να νιώθω δυνατή και με αυτοπεποίθηση, έτοιμη για την μάχη, για 'μένα είναι απαραίτητο».

Το alter ego της για τις περιστάσεις αυτές είναι η βρετανίδα στυλίστρια Μέρι Φέλοους, η οποία αμέσως μόλις έγινε γνωστή η υποψηφιότητα της Κόλμαν άρχισε να εξετάζει όλες τις επιλογές τους, όλους τους σχεδιαστές που θα μπορούσαν να συνεργαστούν με την Κόλμαν και να δημιουργήσουν ένα ρούχο με τα χαρακτηριστικά που εκείνη ήθελε.



Τα πράγματα δεν πήγαν καθόλου καλά στην αρχή: «Οι αρχικές μου επαφές με διάφορους οίκους δεν είχαν μια ικανοποιητική ανταπόκριση», λέει η Φέλοους στους New York Times. «Η μόδα πρέπει να ενισχύει και να δυναμώνει μια γυναίκα, όχι να την συρρικνώνει» είναι η θέση της και τόσο αυτή όσο και η Κόλμαν δεν ήταν διατεθειμένες να υποχωρήσουν.

Καθώς ο καιρός προχωρούσε όμως και η Κόλμαν κέρδιζε το ένα βραβείο μετά το άλλο, οι ισορροπίες άλλαξαν και πλέον οι οίκοι μόδας έρχονταν σε επαφή μαζί της για να την ντύσουν.

Ήταν ο Οίκος Prada που τελικά επιλέχθηκε για το ρούχο της Κόλμαν. «Όταν απάντησαν πως δέχονται να σχεδιάσουν το φόρεμα της Ολίβια σχεδόν έβαλα τα κλάματα» παραδέχεται η Μέρι Φέλοους.

Οι δυο τους έκαναν όσα σχέδια μπόρεσαν, ώστε να δώσουν στους υπεύθυνους του οίκου να καταλάβουν τι ήθελαν. Η Ολίβια Κόλμαν ήξερε από την αρχή πως ήθελε κάτι απλό με έναν μεγάλο φιόγκο στην πλάτη.

olivia-colman-back


Η Prada έκανε το όνειρό της πραγματικότητα και έτσι προέκυψε η μακριά, αμάνικη τουαλέτα σε γραμμή A, σε απόχρωση του πράσινου, με την γκρι οργάντζα με τα ανάγλυφα σχέδια από κρύσταλλα Swarovski. Χρειάστηκαν συνολικά 120 ώρες για την δημιουργία του φορέματος και άλλες 300 για την συρραφή των κρυστάλλων.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

💃LIVE FROM THE RED CARPET! Best actress nominee Olivia Colman styled by me wearing custom @Prada; the ultimate thinking women’s brand. She and I brainstormed Oscar ideas in the back of an SUV riding through the Palm Springs desert. And Prada took those ideas, worked their genius alchemy and spun them into the sheer emerald and slate grey embellished magic you see here. THANK YOU MIUCCIA, and all your wonderful team -Marinella, Vicky, Antonella, Verde and Will. From the bottom of my heart ♥️♥️♥️♥️ . . #StyledByMaryFellowes #StyledByMF #Fellowers #RedCarpet #Fashion #Style #Stylist #TheFavourite #OliviaColman #Oscars #TheAcademy #Prada #Chopard #Oscars2019

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη m a r y f e l l o w e s (@mary_fellowes) στις



Όπως εκμυστηρεύτηκε η ίδια η Κόλμαν στους New York Times, κατά την διάρκεια ενός ταξιδιού της στο Παρίσι, πριν ακόμα γίνει διάσημη και ενώ πάλευε να επιβιώσει οικονομικά, πέρασε έξω από μια μπουτίκ της Prada με μια φίλη της: «Μια μέρα, όταν θα τα έχω καταφέρει επιτέλους, θα φορέσω ένα φόρεμα Prada».

«Αυτή η μέρα έχει έρθει», καταλήγει ως επίλογο το άρθρο.

Η Ολίβια Κόλμαν συγκίνησε με τα λόγια της μόλις παρέλαβε το Όσκαρ:
Olivia Colman Accepts the Oscar for Lead Actress



Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

#COLLIEWOOD . . #StyledByMaryFellowes #StyledByMF #Fellowers #RedCarpet #Fashion #Style #Stylist #TheFavourite #OliviaColman #Oscars #TheAcademy #Prada #Chopard #Oscars2019

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη m a r y f e l l o w e s (@mary_fellowes) στις

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης