Νάταλι Πόρτμαν: Έχω 100 ιστορίες σεξουαλικής παρενόχλησης να σας διηγηθώ!

Νάταλι Πόρτμαν: Έχω 100 ιστορίες σεξουαλικής παρενόχλησης να σας διηγηθώ!

Η βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιός μίλησε για τις εμπειρίες της, εξηγώντας πώς βίωσε την ανάρμοστη συμπεριφορά από διάφορους παράγοντες της βιομηχανίας του θεάματος κατά τη διάρκεια της καριέρας της

Νάταλι Πόρτμαν: Έχω 100 ιστορίες σεξουαλικής παρενόχλησης να σας διηγηθώ!
Ούτε μία, ούτε δύο, αλλά... «100 ιστορίες» σεξουαλικής παρενόχλησης στο Χόλιγουντ έχει να αφηγηθεί η αγαπημένη ηθοποιός, Νάταλι Πόρτμαν, όπως χαρακτηριστικά δήλωσε στο Porter Magazine και στις οποίες συμπεριλαμβάνεται και μία, όταν ήταν 13 μόλις ετών. 

Η Πόρτμαν έγινε διεθνώς γνωστή σε ηλικία μόλις 12 ετών, με τον ρόλο της στο θρίλερ του Λυκ Μπεσόν, «Leon». 

Η βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιός μίλησε για τις εμπειρίες της, εξηγώντας πώς βίωσε την ανάρμοστη συμπεριφορά από διάφορες παράγοντες της βιομηχανίας του θεάματος κατά τη διάρκεια της καριέρας της. 

Κλείσιμο
Και οι προβληματικές εμπειρίες της αυτές ξεκίνησαν, όταν ήταν πρωταγωνίστρια ως παιδί, από έναν θαυμαστή της που της είχε στείλει γράμμα «φαντασίωσης βιασμού». Στην αποκάλυψη αυτή είχε προχωρήσει κατά τη διάρκεια της «Πορείας Γυναικών», ένα χρόνο μετά την ορκωμοσία του Ντόναλντ Τραμπ.

Μία άλλη ιστορία, την οποία θυμάται η όμορφη ηθοποιός, ήταν όταν στα 18 της, ένας τοπικός ραδιοφωνικός σταθμός έκανε μία αντίστροφη μέτρηση για την ενηλικίωσή της θα ήταν πλέον νόμιμο για κάθε άνδρα να κάνει σεξ μαζί της. Μάλιστα, όπως επισημαίνει διάφοροι κριτικοί ταινιών σχολίαζαν τα στήθη της. 

«Ένοιωσα την ανάγκη να καλύψω το σώμα μου και να φιλτράρω τόσο την εκφραστικότητά μου όσο και τις επαγγελματικές μου επιλογές. Οι αντιδράσεις που είχα εισπράξει τότε για την έκφρασή μου με ώθησαν να ελέγξω τη συμπεριφορά μου μέσα σε ένα κλίμα σεξουαλικής τρομοκρατίας», θυμάται. 

Παράλληλα, στην αρχή της καριέρας της απέρριπτε όλους τους ρόλους που περιείχαν «έστω και μία σκηνή φιλιού στο σενάριο». Την ίδια ώρα προσπαθούσε να δείχνει «σοβαρή και μελετηρή»  σε κάθε της συνέντευξη, ώστε να εξασφαλίσει πως οι γύρω της θα την αντιμετώπιζαν με τον τρόπο που ήθελε. 

Στη συνέχεια, η Νάταλι Πόρτμαν θυμήθηκε μία άλλη περίπτωση, όταν ένας παραγωγός της ζήτησε να ταξιδέψει μαζί του με το ιδιωτικό του αεροπλάνο, κάτι που την έφερε σε πολύ δύσκολη θέση. «Ήμασταν δυο μας στην καμπίνα επιβατών και μόνο ένα κρεβάτι ήταν στρωμένο. Δεν συνέβη κάτι ούτε δέχθηκα επίθεση. Αλλά δεν ήταν όλα καλά. Ήταν απαράδεκτο και χειριστικό. Είχα τρομάξει».

Η 36χρονη  ηθοποιός δήλωσε ότι όταν γεννήθηκε το κίνημα #metoo δεν είχε μία ιστορία σεξουαλικής παρενόχλησης να διηγηθεί, μέχρι να συνειδητοποιήσει ότι το είχε ζήσει σε όλο το εύρος του.

«Ξεκίνησα να σκέφτομαι, "δεν έχω να πω μια ιστορία" καταλήγοντας στο "μισό λεπτό, έχω 100 ιστορίες να πω», εξήγησε. 

Στην τελετή των Χρυσών Σφαιρών η Πόρτμαν εμφανίστηκε αγανακτισμένη από τον σεξισμό που κυριαρχεί στην βιομηχανία . 

Η Νάταλι Πόρτμαν στο πρόγραμμα Time's Up μαζί με τις Κέιτ Μπλάνσετ, Μέριλ Στριπ και Άσλεϊ Τζαντ,  για την αντιμετώπιση της σεξουαλικής παρενόχλησης, τόσο στο Χόλιγουντ, όσο και σε άλλους εργασιακούς χώρους σε ολόκληρες τις Ηνωμένες Πολιτείες.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης