«Ξεσπά» η Τζένιφερ Λόρενς: Γιατί παίρνω λιγότερα από τους τυχερούς που έχουν πέος;

«Ξεσπά» η Τζένιφερ Λόρενς: Γιατί παίρνω λιγότερα από τους τυχερούς που έχουν πέος;

Η Οσκαρική ηθοποιός γράφει άρθρο για τις αμοιβές των ανδρών και των γυναικών σταρ του Χόλιγουντ και συμπεραίνει ότι συμπρωταγωνιστές της, όπως ο Μπράντλεϊ Κούπερ ή ο Κρίστιαν Μπέιλ, δεν χρειάζεται να προσπαθήσουν όσο εκείνη, για να πετύχουν τις συμφωνίες που θέλουν...

«Ξεσπά» η Τζένιφερ Λόρενς: Γιατί παίρνω λιγότερα από τους τυχερούς που έχουν πέος;
«Ξεσπαθώνει» η Τζένιφερ Λόρενς για τις αμοιβές των σταρ του Χόλιγουντ και, πιο συγκεκριμένα, για τα «χρυσά» συμβόλαια που υπογράφουν οι άρρενες συνάδελφοί της, σε σχέση με τις πρωταγωνίστριες-εκπροσώπους του «ασθενούς φύλου».

Με άρθρο-ανοιχτή επιστολή της προς το «Lenny newsletter», η Οσκαρική ηθοποιός και νέα «μούσα» του Χόλιγουντ δεν κρύβει την οργή της για όσα διέρρευσαν τον περασμένο Δεκέμβριο, όταν χάκερ «χτύπησαν» τη Sony και τα απόρρητα αρχεία της ήρθαν στο φως. Έτσι αποκαλύφθηκε, μεταξύ άλλων, ότι η Λόρενς έλαβε αμοιβή πολύ μικρότερη από τους σμπρωταγωνιστές της στην ταινία «American Hustle», Τζέρεμι Ρένερ, Μπράντλεϊ Κούπερ και Κρίστιαν Μπέιλ.

Κλείσιμο


Η ίδια λέει ότι, όταν έμαθε πόσο λιγότερα παίρνει «σε σύγκριση με τους τυχερούς ανθρώπους που έχουν πέος», δεν έγινε έξαλλη με τη Sony. «Έγινα έξαλλη με τον εαυτό μου» εξηγεί.

Η 25χρονη ηθοποιός εξομολογείται ότι νιώθει πως απέτυχε ως διαπραγματευτής για την αμοιβή της, γιατί το έβαλε κάτω γρήγορα. «Αλλά, αν είμαι ειλικρινής με τον εαυτό μου, θα έλεγα ψέματα αν δεν παραδεχόμουν ότι το γεγονός πως ήθελα να είμαι αρεστή επηρέασε την απόφασή μου να κλείσω τη συμφωνία χωρίς πραγματική μάχη. Δεν ήθελα να φανώ ''δύσκολη'' ή ''κακομαθημένη''» γράφει.



«Με βάση τα στατιστικά» συνεχίζει, «δεν νομίζω ότι είμαι η μόνη γυναίκα με αυτό το θέμα». Είμαστε κοινωνικά προετοιμασμένες να φερόμαστε έτσι;» παρατηρεί, σημειώνοντας παράλληλα ότι οι γυναίκες έχουν δικαίωμα ψήφου μόλις εδώ και έναν αιώνα, περίπου. «Μήπως υπάρχει ακόμη η συνήθεια να προσπαθούμε να εκφράσουμε την άποψή μας με ένα συγκεκριμένο τρόπο, που δεν ''προσβάλει'' και δεν ''φοβίζει'' τους άνδρες;» αναρωτιέται.



«Βαρέθηκα να προσπαθώ να βρω τον ''αξιαγάπητο'' τρόπο για να εκφράσω την άποψή μου και να παραμείνω αρεστή. Γάμ@σε το αυτό. Δεν νομίζω ότι έχω δουλέψει ποτέ για άνδρα, ο οποίος κάθισε και σκέφτηκε με ποιο τρόπο πρέπει να ακουστεί. Απλά, ακούγεται» σημειώνει ακόμη.

Αναφερόμενη στις αμοιβές των συμπρωταγωνιστών της στο «American Hustle», γράφει: «Ο Τζέρεμι Ρένερ, ο Κρίστιαν Μπέιλ και ο Μπράντλεϊ Κούπερ προσπάθησαν και πέτυχαν δυναμικές συμφωνίες για τους εαυτούς τους. Αν μη τι άλλο, είμαι σίγουρη ότι τους επαίνεσαν για τη δυναμικότητα και την τακτική τους, ενώ εγώ ήμουν απασχολημένη, ανησυχώντας μήπως φανώ ως κακομαθημένη και μήπως δεν πάρω το μερίδιο που δικαιούμουν».



Αν και παραδέχεται ότι απέτυχε να διαπραγματευτεί τη συμφωνία -σημειώνοντας ότι δεν είχε ιδιαίτερη ανάγκη εκατομμύρια δολάρια- δηλώνει ότι αναρωτιέται εάν άνδρες ηθοποιοί έχουν ζήσει κάτι τέτοιο.

«Μπορεί να μην έχει καμία σχέση με τον... κόλπο μου» συνεχίζει η «αθυρόστομη» Λόρενς, «αλλά δεν έκανα εντελώς λάθος, όπως φάνηκε από άλλο email της Sony, το οποίο διέρρευσε και στο οποίο μία άλλη ηθοποιός χαρακτηριζόταν ως ''κακομαθημένη'' για μία διαπραγμάτευση».

«Για κάποιο λόγο, δεν μπορώ να φανταστώ να το λένε αυτό για έναν άνδρα» συμπληρώνει.

Η Τζένιφερ Λόρενς έχει πρωταγωνιστήσει σε μερικές από τις πιο επιτυχημένες ταινίες των τελευταίων ετών και θα την δούμε σύντομα ξανά στη μεγάλη οθόνη, στο επικό φινάλε των «Hunger Games».

Σύμφωνα με το Forbes, είναι η πιο ακριβοπληρωμένη γυναίκα ηθοποιός του Χόλιγουντ, καθώς η προσωπική της περιουσία ανήλθε πέρυσι σε 52 εκατ. δολάρια.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης