Στίβι Γουόντερ: Είναι και επίσημα πολίτης της Γκάνας - Έλαβε την υπηκοότητα

Στίβι Γουόντερ: Είναι και επίσημα πολίτης της Γκάνας - Έλαβε την υπηκοότητα

Το 1975 είχε εκφράσει ανοιχτά την επιθυμία να διακόψει τη μουσική καριέρα του και να μετακομίσει εκεί

stivi_gouonter
Ο Στίβι Γουόντερ είναι επίσημα υπήκοος Γκάνας, μιας και για τα 74α γενέθλιά του, ο θρυλικός μουσικός έλαβε τιμητικά την υπηκοότητα από τον πρόεδρο της χώρας.

«Συγχαρητήρια» είπε ο Νάνα Ακούφο-Άντο στον Στίβι Γουόντερ επιδίδοντας στον βραβευμένο με Grammy τραγουδιστή το πιστοποιητικό στην τελετή απονομής της υπηκοότητας στο προεδρικό μέγαρο, στην Άκρα τη Δευτέρα και μια τούρτα γενεθλίων με τη σημαία της Γκάνας.

Δείτε βίντεο

Κλείσιμο
Ο Αμερικανός σταρ γεννήθηκε και μεγάλωσε στην πολιτεία του Μίσιγκαν των ΗΠΑ, αλλά είχε από καιρό δεσμούς με τη Γκάνα στη δυτική Αφρική, χιλιάδες μίλια μακριά από την πατρίδα του.

Το 1975, έχοντας πίσω του μια σειρά από επιτυχημένα άλμπουμ, ο Στίβι Γουόντερ εξέφρασε ανοιχτά την επιθυμία να διακόψει τη μουσική καριέρα του και να μετακομίσει στη Γκάνα. Πίστευε ότι η καταγωγή των προγόνων θα μπορούσε να εντοπιστεί εκεί.

Τελικά έμεινε στις ΗΠΑ, αλλά μετά από συμμετοχή σε Μουσικό Φεστιβάλ της Γκάνας τη δεκαετία του 1990, εξέφρασε και πάλι την επιθυμία να εγκατασταθεί εκεί.

Σε ένα μεταγενέστερο ταξίδι στη Γκάνα έγραψε ολόκληρο το άλμπουμ του «Conversation Peace» και σε συνέντευξη μόλις πριν από τρία χρόνια ο σταρ αναφέρθηκε και πάλι στο ενδεχόμενο να μετακομίσει στη Γκάνα λόγω των εντάσεων και της φυλετικής αδικίας στις ΗΠΑ.

Ο Στίβι Γουόντερ, ο οποίος δηλώνει θαυμαστής της πλούσιας πολιτιστικής της κληρονομιάς της αφρικανικής χώρας εξέφρασε τη βαθιά ευγνωμοσύνη, τη χαρά και την τιμή που του απονεμήθηκε η υπηκοότητα.

Ο Γουόντερ έμαθε να παίζει πιάνο, ντραμς και φυσαρμόνικα σε ηλικία 9 ετών και υπέγραψε συμβόλαιο στη Motown το 1961. Έχει κερδίσει 25 βραβεία Grammy, ένα τιμητικό βραβείο, και ήταν υποψήφιος 74 φορές.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Ειδήσεις σήμερα:

ΠΟΜΙΔΑ και ΑΑΔΕ απαντούν: Υπάρχει σήμερα «νόμιμη αύξηση» στα ενοίκια και πόση είναι;

Απίστευτη ιστορία στην Αλγερία: Τον απήγαγαν το 1998 και τον κρατούσαν για 26 χρόνια σε υπόγειο 100 μέτρα από το σπίτι του

Θρίλερ στο Μενίδι με νεκρή γυναίκα στη μέση του δρόμου - Την μαχαίρωσαν στην κοιλιά
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης