Μέγκαν Μαρκλ: Μίλησε ανοιχτά για τις αυτοκτονικές της τάσεις

Μέγκαν Μαρκλ: Μίλησε ανοιχτά για τις αυτοκτονικές της τάσεις

«Απλά δεν ήθελα να ζω πια» τόνισε η δούκισσα του Σάσσεξ  κατά τη διάρκεια ομιλίας της στο Ίδρυμα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Ρόμπερτ Φ. Κένεντι

harry_meghan_gala_arthro
Ο πρίγκιπας Χάρι και η σύζυγός του Μέγκαν Μαρκλ παρέλαβαν βραβείο για την προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων κατά τη διάρκεια εκδήλωσης στη Νέα Υόρκη. Το άλλοτε πριγκιπικό ζεύγος τιμήθηκε για το έργο του στον τομέα της κατάργησης των φυλετικών διακρίσεων και της προώθησης της ψυχικής υγείας.

Η δούκισσα του Σάσσεξ εμφανίστηκε απαστράπτουσα στο Ίδρυμα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Ρόμπερτ Φ. Κένεντι και συνόδευσε το λευκό της φόρεμα, με ένα ξεχωριστό δαχτυλίδι από ακουαμαρίνα, που κάποτε ανήκε στην αείμνηστη πριγκίπισσα Νταϊάνα. Πιο συγκεκριμένα, το δαχτυλίδι αυτό, το είχε παραγγείλει στον Βρετανό κοσμηματοπώλη Asprey η πριγκίπισσα που έχασε τη ζωή της σε τροχαίο δυστύχημα στις αρχές της δεκαετίας του 1990.
Το πρώην πριγκιπικό ζεύγος που έχει για τα καλά «ταράξει τα νερά» και αποτελεί το πρώτο θέμα των μέσων μαζικής ενημέρωσης τις τελευταίες εβδομάδες, παρευρέθη στο γκαλά, και τιμήθηκε με το βραβείο το οποίο άλλες χρονιές είχαν παραλάβει μεταξύ άλλων ο Μπαράκ Ομπάμα και η Χίλαρι Κλίντον.

Το ζευγάρι που έχει προκαλέσει πολλές συζητήσεις και αναστάτωση στο παλάτι με το ντοκιμαντέρ που αναμένεται να κυκλοφορήσει στο Netflix, παρέλαβε το βραβείο που τιμά προσωπικότητες της κυβέρνησης, του επιχειρηματικού κόσμου, ακτιβιστές και καλλιτέχνες, που έχουν επιδείξει μια «ακλόνητη δέσμευση για κοινωνική αλλαγή», αργά χθες, Τρίτη, το βράδυ.
Εκείνο όμως που κέντρισε την προσοχή του κοινού και που γρήγορα προκάλεσε αναστάτωση στο Διαδίκτυο, ήταν το γεγονός ότι η Μέγκαν Μαρκλ, έχοντας στο πλευρό της τον πρίγκιπα Χάρι, αποκάλυψε πως αντιμετώπισε πρόβλημα με την ψυχική της υγεία και πως δεν  έβλεπε διέξοδο από τη δίνη στην οποία είχε περιπέσει. Μεταξύ άλλων η Μαρκλ που με την είσοδό της στο Μπάκιγχαμ έφερε τα πάνω-κάτω, σημείωσε ότι πολλοί άνθρωποι ένιωθαν όπως και εκείνη, όταν εγκλωβίστηκαν στην απομόνωση κατά τη διάρκεια της καραντίνας.

Όπως είπε στην ομιλία της, δεν ήταν εύκολη η απόφαση να βγει και να τοποθετηθεί δημοσίως για τις αυτοκτονικές της τάσεις, τις οποίες αποκάλυψε στη συνέντευξή της στην Όπρα Γουίνφρεϊ.

«Όλοι πρέπει, όταν μπορούμε, αν νιώθουμε αρκετά γενναίοι, να μιλήσουμε ειλικρινά για την εμπειρία μας. Δίνει στους άλλους χώρο και κουράγιο να κάνουν το ίδιο, αλλά περισσότερο από αυτό να νιώθουν πραγματικά ότι δεν είσαι μόνο, γιατί πιστεύω ότι συχνά αυτό μπορεί να είναι το μεγαλύτερο εμπόδιο όταν νιώθεις έτσι, δεν βλέπεις διέξοδο» ανέφερε η δούκισσα του Σάσσεξ.

Κλείσιμο
Ο πρίγκιπας Χάρι με τη σειρά του φρόντισε να επισημάνει ότι ολόκληρος ο κόσμος, θα πρέπει να μοιραστεί τις δικές του ιστορίες: «Ζούμε σε αυτόν τον κόσμο τώρα όπου η ανταλλαγή εμπειριών και η ανταλλαγή ιστοριών έχει τεράστιο αντίκτυπο».
Μεταξύ άλλων και λίγο πριν η σειρά - ντοκιμαντέρ που θα αποκαλύψει τα εντός του οίκου των Σάσσεξ, βγει στη δημοσιότητα, η Μαρκλ δεν δίστασε να σχολιάσει ότι ένιωθε ντροπή, να παραδεχτεί τα συναισθήματά της, ειδικά στον σύζυγό της. Ωστόσο, η λύτρωση που συνόδευσε το γεγονός ότι άνοιξε την ψυχή της, ήταν αυτή που την έσωσε από την αυτοκτονία.

«Ήξερα ότι αν δεν το έλεγα, τότε θα το έκανα. Απλά δεν ήθελα να ζω πια. Γι’ αυτό πήρα την απόφαση να πω απλώς, αν η εμπειρία μου μπορεί να βοηθήσει κάποιον άλλο, να μην αισθάνεται με τον ίδιο τρόπο ή να ξέρει ότι υπάρχει ελπίδα, τότε αξίζει κάθε δευτερόλεπτο» τόνισε.

Το ζευγάρι δεν έχασε το χαμόγελο του κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, το οποίο ήταν ζωγραφισμένο στα πρόσωπά τους, καθ' όλη τη διάρκεια. Οι Σάσσεξ μάλιστα δεν έκρυψαν μπροστά στο κοινό και την αγάπη που μοιράζονται, με τον πρίγκιπα Χάρι να σημειώνει: «Η σύζυγός μου με εμπνέει κάθε μέρα».

Οι αντιδράσεις του παλατιού

Το νέο «εκρηκτικό» τρείλερ του ντοκιμαντέρ με τίτλο «Harry & Meghan» για τη ζωή των Μέγκαν Μαρκλ και πρίγκιπα Χάρι, έφερε στην επιφάνεια και τις αντιδράσεις του παλατιού.

Με τις τελευταίες εικόνες που πρόβαλλαν, δάκρυα και «βόμβες» για την κακομεταχείριση που υπέστη η πρώην Δούκισσα του Σάσεξ από τη βασιλική οικογένεια, ήρθε και η άμεση απάντηση του επί χρόνια μπάτλερ της πριγκίπισσας Νταϊάνα.

Μιλώντας στον Πιρς Μόργκαν στο Talk TV χθες το βράδυ, ο Πολ Μπάρελ είπε ότι το ζευγάρι, οφείλει να αντιμετωπίσει τις συνέπειες των δηλώσεών του, από τον βασιλιά Κάρολο Γ'.

Ο 64χρονος Μπάρελ, ισχυρίστηκε ότι αν ζούσε η πριγκίπισσα Νταϊάνα, δεν θα απολάμβανε την εμπορευματοποίηση που έχει δημιουργηθεί γύρω από τη ζωή του μικρότερου γιου της και της νύφης της.

«Δεν θέλουν να είναι μέλη της βασιλικής οικογένειας, οπότε, γιατί να κρατούν βασιλικούς τίτλους;» αναρωτήθηκε ο πρώην μπάτλερ της πριγκίπισσας Νταϊάνα, ενώ χαρακτήρισε το ζευγάρι ως πρότυπο ναρκισσισμού, που διαθέτει «εμμονή με τον εαυτό του».

Ο Μπάρελ σε άλλο σημείο της συνομιλίας του με τον Πιρς Μόργκαν τόνισε ότι ήταν πάντα ένθερμος υποστηρικτής του Χάρι, ωστόσο το ντοκιμαντέρ «ξεπερνά τα όρια». 


Δείτε το βίντεο 



Το δεύτερο τρέιλερ και τα δάκρυα της Μέγκαν Μαρκλ
Το ντοκιμαντέρ με τίτλο «Harry & Meghan» αφορά στις δυσκολίες που πέρασε το ζευγάρι, ως επίσημα μέλη της βασιλικής οικογένειας και σε αυτό οι πρώην Σάσεξ, κάνουν αποκαλύψεις σχετικά με την «ιεραρχία της βασιλικής οικογένειας», υπονοώντας ότι «άνθρωποι του παλατιού διέρρευσαν ιστορίες για αυτούς».

Στο δεύτερο κλιπ, του ντοκιμαντέρ μάλιστα ο πρίγκιπας Χάρι περιγράφει τη βασιλική ζωή ως ένα «βρώμικο παιχνίδι» και αναφέρεται «στον πόνο και τα βάσανα των γυναικών που παντρεύονται μέσα σε αυτό τον θεσμό της μοναρχίας».

Harry & Meghan | Official Trailer | Netflix

Το Netflix  επιβεβαίωσε μόλις χθες, 6 Δεκεμβρίου, ότι το πρώτο μέρος του ντοκιμαντέρ θα κυκλοφορήσει στις 8 Δεκεμβρίου, ακριβώς τρεις μήνες μετά τον θάνατο της, Βασίλισσας Ελισάβετ Β', ενώ το δεύτερο θα κυκλοφορήσει στις 15 Δεκεμβρίου. 

Η πλοκή του ντοκιμαντέρ ξεκινά από τις πρώτες ημέρες της γνωριμίας του ζεύγους, μέχρι και τις διαμάχες που τους ώθησαν στο να αποχωρήσουν από τη βασιλική οικογένεια.

Η δημοφιλής streaming υπηρεσία σε ανακοίνωσή της για την πολυαναμενόμενη σειρά-ντοκιμαντέρ είχε τονίσει: «Η σειρά περιλαμβάνει συνεντεύξεις με οικογένεια και φίλους που δεν έχουν μιλήσει ποτέ δημόσια για τη σχέση του ζευγαριού, καθώς και ιστορικούς και δημοσιογράφους που αναλύουν πώς τα μέσα μαζικής ενημέρωσης επηρέασαν τη σχέση του Χάρι και της Μέγκαν με τη βασιλική οικογένεια και την Κοινοπολιτεία γενικότερα».

Τη σκηνοθεσία του υπογράφει η υποψήφια για Όσκαρ, Λιζ Γκάρμπους.


Ειδήσεις σήμερα:

Επιχείρηση Ειρήνη: Ρεσάλτο Ελλήνων βατραχανθρώπων του ΠΝ σε ύποπτα πλοία ανοιχτά της Λιβύης – Βίντεο και φωτογραφίες

Η Αθήνα απαντά στην Άγκυρα: Απαράδεκτες οι συνεχείς απειλές πολέμου για τα νησιά

Ο Κλέων Γρηγοριάδης γδύθηκε εν μέσω τηλεδιάσκεψης στη Βουλή - Δείτε βίντεο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης