10 ταινίες που μας σόκαραν: Η κακοποίηση στη μικρή οθόνη

10 ταινίες που μας σόκαραν: Η κακοποίηση στη μικρή οθόνη

Ο κινηματογράφος και το θέμα της κακοποίησης 

abuse-movies
Τις τελευταίες ημέρες στην Ελλάδα, η φωνή των ανθρώπων που υπέστησαν οποιαδήποτε μορφή κακοποίησης, δυναμώνει όλο και περισσότερο. Ιστορίες που σκοτείνιασαν την ψυχή τους και πονάνε πολύ, όσα χρόνια κι αν έχουν περάσει.

Ο κινηματογράφος έχει παρουσιάσει το θέμα της κακοποίησης σε αμέτρητες ταινίες. Στη σημερινή λίστα φιλοξενούμε 10 από αυτές που θίγουν το σοβαρό αυτό θέμα και προσφέρουν τροφή για σκέψη σε όλους. 

Bombshell (2019)
Με σεναριογράφο τον Charles Randolph και σκηνοθέτη τον Jay Roach, η ταινία αφορά την αληθινή ιστορία του ιδρυτή του Fox News, Roger Ailes. Ο Ailes κατηγορήθηκε για σεξουαλική κακοποίηση από τις υπαλλήλους των εταιριών του και το συγκεκριμένο σκάνδαλο έλαβε τεράστιες διαστάσεις.

The Color Purple (1985)
Η ταινία “The Color Purple” βασίστηκε στο ομότιτλο βραβευμένο με Πούλιτζερ μυθιστόρημα της Άλις Γουόκερ. Η Nete και η Cellie ειναι δυο αδερφές, που η τύχη τους επιφυλάσσει διαφορετικούς δρόμους. Η Cellie κακοποιείται άγρια από τον πατέρα της και αποκτά δύο παιδιά, ενώ αργότερα την πουλάει σε έναν βάναυσο άντρα, ο οποίος την παντρεύεται. Η Cellie βιώνει ένα διαρκές βασανιστήριο υποτίμησης και ταπείνωσης από τον άντρα της. Αυτό που δεν αντέχει όμως η πληγωμένη ψυχή της, είναι το γεγονός ότι δεν έχει καμία επαφή με την πολυαγαπημένη της αδερφή. Στην ταινία, παράλληλα με την ιστορία της Cellie εμπλέκονται και άλλες τραγικές ιστορίες γυναικών, που βασανίζονται από φυλετικές διακρίσεις και την οικογένειά τους.

Δείτε τη συνέχεια στο Watch & Chill



Ειδήσεις σήμερα: 

«Πόλεμος των εμβολίων»: Επιπλέον 9 εκατ. δόσεις από την AstraZeneca για να «καλμάρει» η ΕΕ

Στο «κόκκινο» το λεκανοπέδιο - Υπερδιπλασιάστηκαν οι εισαγωγές στα νοσοκομεία της Αττικής μέσα σε εννιά μέρες

Επιδείνωση με ισχυρές βροχές σε όλη τη χώρα και θυελλώδεις ανέμους μέχρι 9 μποφόρ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης