Η Σμαράγδα Καρύδη αποκάλυψε πώς ξεπέρασε τον φόβο της για τα αεροπλάνα

Smaragda_Karidi

Η ανάρτηση στο Instagram και «η μικρή προσωπική ιστορία»

Η Σμαράγδα Καρύδη εξομολογήθηκε μέσα από τον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram ότι για πάρα πολλά χρόνια φοβόταν τα αεροπλάνα και κυρίως την απογείωση. Μάλιστα αποκάλυψε ότι ίδρωναν οι παλάμες της, είχε τρέμουλα και ζαλάδες.

Γράφει λοιπόν στην ανάρτησή της:
ΜΙΚΡΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ: Άρχισε στην εφηβεία μου. Τότε εμφανίστηκαν όλες μου οι φοβίες. Άλλες έφυγαν μεγαλώνοντας κι άλλες εγκαταστάθηκαν. Απ 'αυτές που που με ταλαιπώρησαν για χρόνια ήταν αυτή για τα αεροπλάνα. Για χρόνια απέφευγα τα ταξίδια προκειμένου να μη ζήσω μια τραγωδία στον αέρα. Τα συμπτώματα της δικής μου τραγωδίας ήταν πάντα τα ίδια. Και τα χειρότερα ήταν στην απογείωση. Το πιο άσχημο, εκείνο το σημείο που ξεκολλάνε οι ρόδες απ τη γη και βρίσκεσαι στον αέρα. Εκεί που νιώθεις ότι το αεροπλάνο γίνεται βαρύ, πασχίζει να ανέβει και χάνεις τη γη κάτω από τα πόδια σου κι αρχίζει η δύσπνοια, το ανακάτεμα του στομαχιού, η ζαλάδα, οι ιδρωμένος παλάμες και οι μαύρες σκέψεις. «Μα τι δουλειά έχω εγώ εδώ πάνω;…είναι τυχαίο που η πτήση απ την πτώση διαφέρουν σ ένα μόνο γράμμα;» Και μετά σηκώνεται και νιώθεις λίγο καλύτερα ιδίως όταν βλέπεις να βγαίνουν οι αεροσυνοδοί και προσπαθείς να μαντέψεις απ το ύφος τους αν πάνε όλα καλά..;Ή μήπως έχει βλάβη ο κινητήρας επειδή η τουρμπίνα ρούφηξε ένα κοπάδι γλάρους;;; Αποφάσισα λοιπόν ότι έτσι δουλειά δε γίνεται και δεν θ' αφήσω τις φοβίες να κανονίζουν τη ζωή μου κι ότι θα ταξιδεύω. Αποφάσισα ότι το ωραιότερο σημείο θα είναι αυτό της απογείωσης και το λέω στον εαυτό μου καθ όλη τη διάρκεια που το αεροπλάνο σηκώνεται .Το λέω κανονικά με λέξεις: «πόσο πολύ Μου αρέσει η απογείωση….την Λατρεύω την απογείωση». Και μετά το λέω και λίγο τραγουδιστά: «λα λα λα αγαπώ την απογείωση… σαν την απογείωση δεν έχει λαλαλα Α-ΠΟ-ΓΕΙΩΣΗΗΗΗΗ». Και ύστερα αρχίζω να τραγουδάω ωραία σαχλά τραγούδια μέχρι να σβήσουν οι φωτεινές ενδείξεις. Από τότε όλα τα σωματικά συμπτώματα εξαφανίστηκαν. Εντελώς. Πάνε οι ιδρωμένες παλάμες, τα τρέμουλα και οι ζαλάδες. Πήρα απλώς την ΑΠΟΦΑΣΗ. Λένε ότι τους φόβους για να τους ξεπεράσεις πρέπει να πηγαίνεις κατά πάνω τους. Να μην τους αποφεύγεις. Νομίζω δε χρειάζεται να τους δώσεις και πολύ σημασία. Μη τους μυθοποιείς. Ο φόβος είναι εκεί και κάνει τη δουλειά του. Κάνε κι εσύ τη δική σου. Προχώρα μπροστά. Ταξιδεύω κι ας φοβάμαι. Άλλωστε θαρραλέος δεν είναι αυτός που δεν τον φοβίζει τίποτα αλλά αυτός που έχει τη γενναιότητα να ζήσει όλα όσα τον κάνουν να τρέμει», έγραψε κι ανέβασε την παρακάτω φωτογραφία.


ΜΙΚΡΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ Άρχισε στην εφηβεία μου.Τότε εμφανίστηκαν ολες μου οι φοβιες.Άλλες έφυγαν μεγαλωνοντας κι άλλες εγκαταστάθηκαν.Απ αυτές που που με ταλαιπωρησαν για χρόνια ήταν αυτή για τα αεροπλάνα.Για χρόνια απέφευγα τα ταξίδια προκειμένου να μη ζήσω μια τραγωδία στον αέρα. Τα συμπτώματα της δικής μου τραγωδίας ήταν πάντα τα ίδια. Και τα χειρότερα ήταν στην απογείωση. Το πιό άσχημο, εκείνο το σημείο που ξεκολλάνε οι ρόδες απ τη γη και βρίσκεσαι στον αέρα. Εκεί που νιωθεις ότι το αεροπλάνο γίνεται βαρύ,πασχίζει ν ανέβει, χάνεις τη γη κάτω απ τα πόδια σου κι αρχιζει η δύσπνοια, το ανακάτεμα του στομαχιού, η ζαλάδα, οι ιδρωμένος παλάμες και οι μαύρες σκεψεις «Μα τι δουλειά έχω εγώ εδώ πάνω;...είναι τυχαίο που η πτήση απ την πτώση διαφέρουν σ ένα μόνο γράμμα;» Και μετά σηκώνεται και νιώθεις λίγο καλύτερα ιδίως όταν βλέπεις να βγαίνουν οι αεροσυνοδοί και προσπάθεις να μαντέψεις απ το ύφος τους αν πάνε όλα καλά..;Ή μήπως έχει βλάβη ο κινητηρας επειδή η τουρμπίνα ρούφηξε ένα κοπάδι γλαρους;;; Αποφάσισα λοιπόν ότι έτσι δουλειά δε γίνεται και δε θ αφησω τις φοβιες να κανονίζουν τη ζωή μου κι ότι θα ταξιδεύω. Αποφάσισα ότι το ωραιότερο σημείο θα είναι αυτό της απογείωσης και το λέω στον εαυτό μου καθ όλη τη διάρκεια που το αεροπλάνο σηκώνεται .Το λέω κανονικά με λέξεις: “ποσο πολύ Μ αρέσει η απογείωση....την Λατρεύω την απογείωση” Και μετά το λέω και λίγο τραγουδιστά: “λα λα λα αγαπώ την απογείωση... σαν την απογείωση δεν έχει λαλαλα Α-ΠΟ-ΓΕΙΩΣΗΗΗΗΗ” Και υστερα αρχίζω να τραγουδάω ωραία σαχλά τραγουδια μέχρι να σβήσουν οι φωτεινές ενδείξεις. Από τότε όλα τα σωματικά συμπτώματα εξαφανίστηκαν.Εντελώς.Πανε οι ιδρωμένος παλάμες, τα τρέμουλα και οι ζαλάδες. Πήρα απλως την ΑΠΟΦΑΣΗ. Λένε ότι τους φόβους για να τους ξεπεράσεις πρέπει να πηγαίνεις κατά πάνω τους.Να μην τους αποφεύγεις.Νομίζω δε χρειάζεται να τους δώσεις και πολύ σημασία.Μη τους μυθοποιείς. Ο φόβος είναι εκεί και κάνει τη δουλειά του. Κάνε κι εσυ τη δική σου. Προχώρα μπροστά. Ταξιδεύω κι ας φοβάμαι. Άλλωστε θαρραλέος δεν είναι αυτός που δεν τον φοβίζει τίποτα αλλά αυτός που έχει τη γενναιότητα να ζήσει όλα όσα τον κάνουν να τρεμει #proxoramprosta #nestlefitness #spon @nestlefitnessgr

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Smaragda Karidi (@smaragda_karidi_official) στις

ΣΧΟΛΙΑ (6)

Penelope

Θα μου άρεσε η ανάρτηση αν δεν είχε βάλει στη φωτογραφία τη γνωστή εταιρεία δημητριακών.

Μαρακι

Δεν πάει για την Σμαράγδα γενικώς στην σόου μπιζ παρατηρήσεις ότι όποιος σου τα δίνει όλα δωρεάν ξεπερνάς όχι μόνο φόβους και άλλα πράγματα. Στο τζάμπα κάνεις δεν λέει όχι σε αυτή την χώρα.

"

Χεστήκαμε, άντε και αστροναύτης!

ARTEMIOS

Οι φοβίες αντιμετωπίζονται έτσι ρεαλιστικά και πάντα με την βοήθεια της εν Χριστώ προσευχής.((( Εμένα, Πιο πολύ με τρομάζει ο κοσμος ,παρά τα αεροπλανα πάντως.)))

ΝΙκη φορος

Μπραβο, εισαι δυνατη! (Ομως, Ενα σμήνος γλάρων, λέμε,Σμαράγδα μου και οχι κοπάδι!)...μου αρεσες πολυ εκει που τραγουδησες στο MAD walk event...τελικα εισαι πολυταλαντη , εχει πολυ ωραια φωνη και δεν εκανες ουτε ενα φωνητικο λαθος...(και χορευες κιολας!).

Γιατρός

''Κοπάδι'' ταιριάζει , δεν θα το αποστειρώσουμε το αφήγημα!

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης