Απόψε στην «Αυτοψία» ο σύγχρονος πόλεμος των κατασκόπων

Αντωνης_Σροιτερ

Την Πέμπτη 29 Μαρτίου, στις 23:50, στον Alpha

Την ώρα που όλος ο πλανήτης συζητά για το πώς Ρώσοι πράκτορες κατάφεραν, υπόγεια, να χειραγωγήσουν εκατομμύρια χρήστες των social media και να επηρεάσουν το αποτέλεσμα των αμερικανικών εκλογών του 2016, ενώ την ίδια στιγμή η Ευρώπη έχει ξεσηκωθεί εναντίον της Ρωσίας για την απόπειρα δολοφονίας του διπλού Ρώσου πράκτορα, η εκπομπή «Αυτοψία» ερευνά τον σύγχρονο πόλεμο των κατασκόπων.

Διοικητές της ΕΥΠ, πρώην Έλληνες πράκτορες που πέρασαν πολλά χρόνια της ζωής τους στα βάθη της Τουρκίας και τα Σκόπια, αλλά και πρώην πράκτορες της CIA που έδρασαν και εργάστηκαν σε ελληνικό έδαφος, μιλούν στον Αντώνη Σρόιτερ και αποκαλύπτουν όσα γίνονται στον κόσμο των Μυστικών Υπηρεσιών.

Δηλητηριάσεις, παρακολουθήσεις, κλοπή πολύτιμων πληροφοριών και μία ζωή στη σκιά και τον μεγάλο κίνδυνο, με σκηνές που πολλές φορές ξεπερνούν τα σενάρια των κατασκοπικών ταινιών.

Ο Ιωάννης Κοραντής και ο Παύλος Αποστολίδης μάς «ταξιδεύουν» στα άδυτα της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών και μιλούν για τον μυστικό πόλεμο των πρακτόρων ΕΥΠ και ΜΙΤ.

Στην κάμερα της εκπομπής, μιλά ο Στηβ Λάλας που πέρασε 13 χρόνια σε φυλακές υψίστης ασφαλείας στην Αμερική επειδή συνελήφθη να αποσπά για λογαριασμό της Ελλάδας απόρρητα μυστικά μέσα από την Αμερικανική Πρεσβεία.


Στην «Αυτοψία», μιλά επίσης ο αντισυνταγματάρχης Βασίλης Γιαννόπουλος, ο οποίος έδρασε για χρόνια κάτω από τη μύτη της ΜΙΤ στην Τουρκία και έγινε θρύλος όταν κατάφερε να εισβάλει στο υπαίθριο στρατηγείο της «Στρατιάς του Αιγαίου», ντυμένος ως ρακοσυλλέκτης, κατά τη διάρκεια στρατιωτικής άσκησης, και να πάρει απόρρητα έγγραφα.

«Αυτοψία», με τον Αντώνη Σρόιτερ: Την Πέμπτη 29 Μαρτίου, στις 23:50, στον Alpha.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης