«Άναψε φωτιές» ο Παντελίδης με την γκόμενα που «τρέχει στα κατεχόμενα»

«Άναψε φωτιές» ο Παντελίδης με την γκόμενα που «τρέχει στα κατεχόμενα»

Οργισμένες αντιδράσεις - «Ελπίζω να μην ακούσει το "τραγούδι" κανένας Ευαγόρας, κανένας Αυξεντίου, κανένας Σολωμός, κανένας Ισαάκ κανένας Ελλαδίτης φαντάρος που έχασε τη ζωή του στα κατεχόμενα», έγραψε σήμερα ο συνθέτης Γιώργος Θεοφάνους

«Άναψε φωτιές» ο Παντελίδης με την γκόμενα που «τρέχει στα κατεχόμενα»
Τραγούδι με στίχους γραμμένους αποκλειστικά για την Κύπρο, παρουσίασε σε εμφάνιση του στη Λευκωσία, την περασμένη Παρασκευή, ο Παντελής Παντελίδης
και προκάλεσε σάλο στο νησί. 

Κλείσιμο
Σε ένα ασφυκτικά γεμάτο νυκτερινό κέντρο τραγούδησε:

«Με συγχωρείς για τα επόμενα
μα έχω εξετάσει τα ενδεχόμενα
πλέον θυμίζεις σκάρτη γκόμενα
που τριγυρνά στα κατεχόμενα».

Ο ίδιος ανέφερε πως εισπράττει μεγάλη αγάπη από τους Κύπριους και γι’ αυτό ήθελε να γράψει ένα τραγούδι για το νησί. Ωστόσο η προσπάθειά του έφερε αντίθετα αποτελέσματα καθώς οι στίχοι όχι μόνο δεν ενθουσίασαν το κοινό, αλλά θεωρήθηκαν ατυχείς και προσβλητικοί. Ήταν δε χαρακτηριστικό ότι την ώρα που έλεγε το τραγούδι υπήρξε έντονη αμηχανία μεταξύ του κοινού, ενώ όταν τελείωσε δεν υπήρξε χειροκρότημα. 

Σήμερα ο Κύπριος συνθέτης Γιώργος Θεοφάνους, τοποθετήθηκε επί του θέματος με το παρακάτω post στην προσωπική του σελίδα στο facebook. «Θυμώνω με τους συμπατριώτες μου που πήγαν, πηγαίνουν και...μάλλον θα πηγαίνουν ΑΚΡΙΒΟΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΣ το εισιτήριο για να απολαύσουν τον ΠΑΝΤΕΛΗ να "άδει"...ΣΑΝ ΣΚΑΡΤΗ ΓΚΟΜΕΝΑ ΝΑ ΤΡΙΓΥΡΝΑΣ ΣΤΑ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΑ"», τόνισε, μεταξύ άλλων, ο συνθέτης.


Διαβάστε παρακάτω τι έγραψε στην προσωπική του σελίδα στο facebook:






Οι στίχοι Παντελίδη σχολιάστηκαν και στα κυπριακά κανάλια, όπως θα δείτε στο παρακάτω βίντεο. Παρουσιάστρια εκπομπής χαρακτήρισε το άσμα «άτοπο και ανούσιο» και πρόσθεσε χαρακτηριστικά: «Έπαθα ένα σοκ όταν το άκουσα, τι σχέση έχει η γκόμενα με τα κατεχόμενα; Ήταν λάθος αυτό το πράγμα». Μάλλον ο Παντελής Παντελίδης θα ξανασκεφτεί καλύτερα τους επόμενους στίχους των τραγουδιών του. 


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης