Αύγουστος Κορτώ: Με τον άντρα μου θέλουμε να μεγαλώσουμε ένα παιδί

Αύγουστος Κορτώ: Με τον άντρα μου θέλουμε να μεγαλώσουμε ένα παιδί

«Όταν σου εύχονται μανάδες “να ζήσετε και με ένα παιδάκι πια ως γονείς” συνειδητοποιείς ότι βρίσκεται κόσμος στο πλευρό σου», είπε ο γνωστός συγγραφέας

Αύγουστος Κορτώ: Με τον άντρα μου θέλουμε να μεγαλώσουμε ένα παιδί
Για τον πρόσφατο γάμο του με τον επί πολλά χρόνια σύντροφό του, Τάσο, μίλησε σε συνέντευξή του ο συγγραφέας Αύγουστος Κορτώ. Μάλιστα, την είδηση του γάμου τους στη Νέα Υόρκη, όπου αναγνωρίζεται ο γάμος ατόμων του ίδιου φύλου, την γνωστοποίησε ο ίδιος μέσα από τον λογαριασμό του στο facebook.

Ο κ. Κορτώ δήλωσε σχετικά, μιλώντας στο περιοδικό Antivirus: «Μία μειονότητα μας κατηγόρησε για την κοινοποίηση του γάμου μας. Συζητώντας το, όμως, με τον άνδρα μου αναγνωρίσαμε, ότι αν και έχει μια ιδιωτική διάσταση και ότι είναι πάρα πολύ σημαντικό για εμάς, αποτελεί και ένα πρώτο βήμα -για άτομα που ίσως βρίσκονται ή βρεθούν στην ίδια θέση- να καταλάβουν ότι δεν είναι κάτι ανέφικτο ο γάμος ή το σύμφωνο, αν και εγώ θα συνεχίσω να επιμένω για το γάμο μέχρι να καλυφθούν τα ζητήματα που αφήνει κενά αυτό το σύμφωνο. Οτι είναι και πρέπει να είναι μέσα στα θεμελιώδη δικαιώματά τους». 

«Ακόμα και όταν η πολιτεία στρέφεται εναντίον τους, να συνεχίζουν να διεκδικούν το προφανές και για τους υπόλοιπους. Σε αυτή τη φάση, χωρίς καμία περίπτωση να θέλω να ονομάσω τον εαυτό μου επανάσταση, δεν τολμώ ούτε καν την ιδιότητα του ακτιβιστή να σφετεριστώ, αυτή τη στιγμή το να μη σωπαίνεις αποτελεί πράξη βαθιά επαναστατική», πρόσθεσε.

Κλείσιμο
Οσον αφορά στο τι άλλαξε στη ζωή του μετά το γάμο, ο συγγραφέας απάντησε: «Πρακτικά τίποτα. Πέρα από τη μεγάλη χαρά που πήραμε. Αλλά πήραμε κουράγιο ότι η χώρα στην οποία επιστρέφουμε, ακόμα κι αν στερείται ελευθεριών, δεν είναι σε καμία περίπτωση καμένο χαρτί για το οποίο θα πρέπει να απελπιζόμαστε. Όταν σου εύχονται μανάδες “να ζήσετε και με ένα παιδάκι πια ως γονείς” συνειδητοποιείς ότι βρίσκεται κόσμος στο πλευρό σου».

Οσον αφορά στο ενδεχόμενο της υιοθεσίας., ο κ. Κορτώ, είπε πως «ξέρουμε ότι αυτή τη στιγμή δεν είναι εφικτό. Είμαστε και οι δύο υπέρ της υιοθεσίας. Ξέρουμε ότι θέλουμε να μεγαλώσουμε ένα παιδί». 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης