Στη φυλακή ο Λάκης Γαβαλάς!

Στη φυλακή ο Λάκης Γαβαλάς!

Ο σχεδιαστής, διώκεται για συνολικές οφειλές προς το Δημόσιο που αγγίζουν τα 7,5 εκατ. ευρώ...

Στη φυλακή ο Λάκης Γαβαλάς!
Προφυλακιστέος κρίθηκε ο επιχειρηματίας Λάκης Γαβαλάς μετά την πολύωρη απολογία στον ανακριτή για το αδίκημα της μη απόδοσης Φ.Π.Α ύψους 145.000 ευρώ σε βαθμό κακουργήματος.

Ο σχεδιαστής, που διώκεται για οφειλές προς το Δημόσιο που αγγίζουν τα 7,5 εκατ. ευρώ, έπεσε για τρίτη φορά στα χέρια των αρχών. Οι προηγούμενες δυο συλλήψεις του ήταν για χρέη προς το δημόσιο, αδίκημα που τιμωρείται σε βαθμό πλημμελήματος και έτσι ο γνωστός σχεδιαστής αφήνονταν ελεύθερος. Η τρίτη όμως σύλληψη του φαίνεται πως ήταν και η… φαρμακερή. Οι δικαστές αρχές έκριναν ότι πρέπει να προφυλακιστεί καθώς το αδίκημα το οποίο αντιμετώπιζε ήταν σε βαθμό κακουργήματος διότι αφορά στη μη απόδοση ΦΠΑ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αύριο κιόλας, οι συνήγοροί του θα ζητήσουν την αντικατάσταση της προσωρινής του κράτησης, ενώ και σήμερα επιχείρησαν να διευθετήσουν το ζήτημα των οφειλών με την εξόφλησή τους με δόσεις, ωστόσο αυτό δεν κατέστη εφικτό, καθώς, από τη στιγμή που θα ασκηθεί ποινική δίωξη, τα χρήματα θα πρέπει να καταβληθούν εφάπαξ.

Κλείσιμο
Η οφειλή των 145.000 για την οποία ο σχεδιαστής οδηγήθηκε στην φυλακή προέρχεται από την δεύτερη εταιρεία του η οποία φέρεται να έχει χρέη ύψους 500.000 ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι ο Λάκης Γαβαλάς είχε πάρει αναβολή από το αυτόφωρο δικαστήριο για τις 9 Φεβρουαρίου, καθώς η εταιρεία του έχει υπαχθεί στο άρθρο 99 του πτωχευτικού κώδικα, για το αδίκημα της μη καταβολής χρεών προς στο Δημόσιο,  συνολικού ύψους 7,5 εκατομμυρίων ευρώ, και σε βάρος του είχε ασκηθεί ποινική δίωξη σε βαθμό πλημμελήματος!

Ο σχεδιαστής, μετά την άσκηση της δίωξης, οδηγήθηκε στο αυτόφωρο δικαστήριο, αλλά ζήτησε και έλαβε αναβολή στην εκδίκαση της υπόθεσής του, καθώς προσκόμισε έγγραφα που αποδεικνύουν ότι η εταιρεία του, «Λάκης Γαβαλάς Α.Ε.», μπήκε στο άρθρο 99.

Μάλιστα, σύμφωνα με την πλευρά του επιχειρηματία, ήδη έχει οριστεί μεσολαβητής, ο οποίος έχει έρθει σε επαφή με τις τράπεζες και το Δημόσιο για την αποπληρωμή των χρεών της εταιρείας.

Η ελευθερία του Λάκη Γαβαλά, ωστόσο, δεν κράτησε για πολύ. Το απόγευμα της περασμένης Παρασκευής, συνελήφθη εκ νέου και οδηγήθηκε στη ΓΑΔΑ, για οφειλές από μη τη μη καταβολή ΦΠΑ, ύψους 145.000 ευρώ, οι οποίες και τον έστειλαν τελικά στη φυλακή, αμέσως μετά τη σημερινή απολογία του.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης