Δ. Βανδή: «Αν βλέπατε τη ζωή μου σε reality θα ξενερώνατε!»

Δ. Βανδή: «Αν βλέπατε τη ζωή μου σε reality θα ξενερώνατε!»

Καριέρα, δίσκοι, συναυλίες, επιτυχία, shows, Θεσσαλονίκη, «Rex», ανταγωνισμός, αμφισβήτηση, καταξίωση, Αθήνα, εξώφυλλα, Φοίβος, συνεργασίες, Μαδρίτη, Ντέμης, παιδιά, Monte Carlo, αποχή, επιστροφή, θαυμαστές, φίλοι, Μελίνα, Γιώργος, φωτογραφήσεις, φώτα, έρωτας, «Fever»… Για τους περισσότερους από εμάς τα παραπάνω είναι απλά λέξεις.  Για τη Δέσποινα Βανδή, όμως, αποτελούν τα κομμάτια ενός παζλ που συνέθεσαν 17 χρόνια επιτυχημένης καριέρας και ζωής…

Δ. Βανδή: «Αν βλέπατε τη ζωή μου σε reality θα ξενερώνατε!»
Καριέρα, δίσκοι, συναυλίες, επιτυχία, shows, Θεσσαλονίκη, «Rex», ανταγωνισμός, αμφισβήτηση, καταξίωση, Αθήνα, εξώφυλλα, Φοίβος, συνεργασίες, Μαδρίτη, Ντέμης, παιδιά, Monte Carlo, αποχή, επιστροφή, θαυμαστές, φίλοι, Μελίνα, Γιώργος, φωτογραφήσεις, φώτα, έρωτας, «Fever»… Για τους περισσότερους από εμάς τα παραπάνω είναι απλά λέξεις.  Για τη Δέσποινα Βανδή, όμως, αποτελούν τα κομμάτια ενός παζλ που συνέθεσαν 17 χρόνια επιτυχημένης καριέρας και ζωής…


- Η επιστροφή σου σε μια μεγάλη πίστα όπως αυτή του «Fever» δεν είναι ένα ρίσκο, αν αναλογιστούμε τη δύσκολη οικονομική κατάσταση;
Σίγουρα είναι ένα ρίσκο. Αλλά θεώρησα πως η συνύπαρξή μου στην πίστα με την Ελλη Κοκκίνου και τον Νίκο Οικονομόπουλο θα είχε ενδιαφέρον για τον κόσμο…

- Δεν φοβήθηκες ότι αυτό το σχήμα μπορεί και να μην «τσουλήσει»;
Κλείσιμο
Πιστεύω πως όταν κάποια πράγματα έχουν ενδιαφέρον, ο κόσμος θα πάει να τα δει. Η παλιότερη νοοτροπία και οικονομική άνεση επέτρεπε στον κόσμο να πηγαίνει να βλέπει τα πάντα. Πλέον όμως ο κόσμος είναι πολύ επιλεκτικός. Για να αποκτήσει, λοιπόν, κάτι μεγαλύτερο ενδιαφέρον, θα πρέπει να ενώνονται πολλοί καλλιτέχνες ώστε να υπάρχει ένα κίνητρο.

- Αν και είναι ακόμα νωρίς, πιστεύεις πως αυτή σας η συνύπαρξη έχει πετύχει;
Οι πρώτες ενδείξεις δείχνουν πως θα έχουμε έναν καλό χειμώνα, αν φυσικά δεν διαταράξει κάτι ακόμη περισσότερο την οικονομική κατάσταση της χώρας μας.

- Φέτος βλέπουμε πολλούς καλλιτέχνες να ενώνουν τις δυνάμεις τους με παλιά μεγάλα ονόματα της πίστας. Εσύ δεν σκέφτηκες να κάνεις κάτι αντίστοιχο; Αυτό είναι κάτι που το έχω κάνει στο παρελθόν. Σίγουρα το να δεις έναν καλλιτέχνη μεγάλο, με πολλά χρόνια καριέρας, έχει πολύ ενδιαφέρον. Από το να είσαι μόνος σου, είναι προτιμότερο να έχεις ένα ακόμα μεγάλο όνομα δίπλα σου.



- Είναι ένα είδος «ασφάλειας»; Σίγουρα, γιατί δύο ή τρία μεγάλα ονόματα μαζί ισχυροποιούν το σχήμα.

- Υπάρχει κάποιο μουσικό σχήμα φέτος το οποίο και «ζηλεύεις»;
Για να είμαι ειλικρινής, όχι. Είμαι πολύ χαρούμενη με τη φετινή μου συνεργασία. Ενώ δεν είχα σκοπό φέτος να δουλέψω, όταν μου έκαναν αυτή την πρόταση δέχτηκα γιατί είναι ένα σχήμα που κι εγώ θα πήγαινα να δω.

- Ταυτόχρονα με τις φετινές σου εμφανίσεις κυκλοφόρησες και το νέο σου τραγούδι που έχει τίτλο «Μου ’χεις περάσει». Πιστεύεις πως ένα μόνο τραγούδι κάθε σεζόν, όσο καλό κι αν είναι, είναι αρκετό για να κρατήσει τον κόσμο;
Η αλήθεια είναι ότι αυτό το είχαμε κάνει πέρυσι και πρόπερσι και δεν ήταν ό,τι καλύτερο.

- Γενικά όμως τα τελευταία χρόνια οι καλλιτέχνες έχετε την τάση να βγάζετε ένα τραγούδι και να πορεύεστε με αυτό μια ολόκληρη χρονιά… Θα είμαι ειλικρινής. Σίγουρα δεν μπορείς να κρατήσεις τον κόσμο μόνο με ένα τραγούδι όσο καλό και hit κι αν είναι. Γι’ αυτό κι εμείς σκοπεύουμε σε λίγες μέρες να βγάλουμε άλλο ένα τραγούδι, σε λαϊκό ύφος αυτή τη φορά, και έπεται συνέχεια…

- Σου λείπουν οι εποχές που έκανες τα μεγάλα και φαντασμαγορικά shows; Δεν μπορώ να σου πω ψέματα. Αυτό το έκανα εφτά συνεχόμενα χρόνια στο «Rex». Είναι ωραίο να είσαι μέσα σε μια τέτοια κατάσταση, με τα φώτα, τα σκηνικά που εναλλάσσονται, τους χορευτές. Αλλά από την άλλη καταλαβαίνω την ανάγκη της εποχής που δεν μπορεί να υποστηρίξει πλέον τέτοιου είδους παραγωγές και προσαρμόζομαι. Και μπορεί να μην κάνω πλέον εμφανίσεις τύπου «show», η ενέργεια και το κέφι του κόσμου ωστόσο έχουν παραμείνει ίδια.

- Είσαι στη δισκογραφία και στην πρώτη γραμμή 17 ολόκληρα χρόνια. Εχουν υπάρξει στιγμές που νιώθεις να «περνά η μπογιά σου»; Εχω προβληματιστεί και αναρωτηθεί για το αν αυτό που κάνω και παρουσιάζω στο κόσμο είναι καλό, αν θα αρέσει. Σίγουρα ένας καλλιτέχνης δεν μπορεί να είναι μια ζωή στην πρώτη γραμμή. Τόσα χρόνια έχω περάσει κι εγώ τα up και τα down μου. Ωστόσο η καλλιτεχνική μου υπόσταση δεν εξαρτάται απόλυτα από το τωρινό σουξέ. Από την επιτυχία του εδώ και τώρα. Αντιλαμβάνομαι πως ανήκω στην κατηγορία των καλλιτεχνών που μπορούν να γεμίσουν ένα μουσικό πρόγραμμα με δικά τους τραγούδια. Αυτή είναι η «προίκα» μου και η παρακαταθήκη μου.

- Εχεις νιώσει ποτέ να κουράζεις τον κόσμο μέσα από την υπερέκθεση;
Καλλιτεχνικά είμαι από τους ανθρώπους που έχω κάνει και αποχές είτε για να γεννήσω τα παιδιά μου είτε γιατί δεν ήμουν απόλυτα ευχαριστημένη από αυτό που πήγαινα να κάνω. Οσον αφορά τώρα την υπερέκθεση με τις φωτογραφίες μου σε διάφορα περιοδικά, κι εγώ… με κουράζω! Σίγουρα υπάρχει κόσμος που θέλει να μάθει για μένα, αλλά υπάρχει και αυτός που θέλει να κάνει εμετό. Ειλικρινά, ούτε εγώ δεν αντέχω να βλέπω τον εαυτό μου τόσες φορές!

- Στο πλαίσιο αυτό των φωτογραφιών πρόσφατα σε παρουσίασαν ως μια γυναίκα που δεν κάνει τίποτ’ άλλο παρά να ψωνίζει. Αυτό δεν είναι ενοχλητικό από τη στιγμή που δεν είναι και αλήθεια; Είναι πολύ άσχημο και θλιβερό να σε παρουσιάζουν ως κάτι το οποίο δεν είσαι. Δίνεται λάθος πληροφορία, αλλά το κακό έχει γίνει. Τη συγκεκριμένη μέρα είχα ραντεβού για το «Χαμόγελο του παιδιού». Φεύγοντας μου έδωσαν ένα δώρο για το χριστουγεννιάτικο bazaar που ετοιμάζουμε και έγραψαν ότι εγώ ζω στον κόσμο της υπερκατανάλωσης. Κάτι που είναι ψευδές!





- Σε μία εβδομάδα θα συνεισφέρεις και πάλι στον αγώνα για το «Χαμόγελο του παιδιού» με συναυλία και bazaar στο κλειστό γήπεδο μπάσκετ στο ΟΑΚΑ. Ωστόσο εξέφρασες τη δυσαρέσκειά σου για κάποιους συναδέλφους σου που δεν θέλησαν να συμμετάσχουν…  Δεν σου κρύβω πως έμεινα με το στόμα ανοιχτό όταν ζήτησα από κάποιους καλλιτέχνες να συνεισφέρουν με την παρουσία τους στη συναυλία και μου απάντησαν αρνητικά επειδή διαφωνούσαν στο πού θα μπει το όνομά τους. Ισως να μην έχουν καταλάβει ότι το να συμμετάσχεις σε μια φιλανθρωπική συναυλία δεν σε καταξιώνει ως καλλιτέχνη, σε καθιερώνει ως άνθρωπο!

- Τα παιδιά σου έχουν συνειδητοποιήσει αυτό που είσαι;
Ολο αυτό που συμβαίνει το θεωρούν κάτι το φυσιολογικό γιατί έχουν γεννηθεί και μεγαλώσει μέσα σε αυτό. Ωστόσο τώρα που δουλεύω και πρέπει να λείπω αλλά και να κοιμάμαι δεν τους αρέσει καθόλου. Το ιδανικό γι’ αυτά θα ήταν να είμαι όλη μέρα σπίτι.

- Υπάρχουν άνθρωποι από τους οποίους είσαι εξαρτημένη; Αυτή τη στιγμή εξάρτηση επί της ουσίας έχω μόνο από τα παιδιά μου.

- Είσαι μαζί με τον Ντέμη 12 χρόνια. Τι είναι αυτό που σας κάνει να είστε τόσα χρόνια μαζί; Το γεγονός ότι έχουμε αποδεχτεί πλήρως ο ένας τον άλλο, με τα καλά και τα στραβά μας, καθώς και ο αλληλοσεβασμός.

- Επειδή αυτά τα έχεις ξαναπεί… κάνει ο ένας παιχνίδια στον άλλο προκειμένου να είστε stand by;
(γέλια). Πες το τόση ώρα και το πας γύρω-γύρω! Αυτό που λέω στις φίλες μου και το κάνω κιόλας είναι πως όσα χρόνια κι αν είσαι με έναν άντρα δεν πρέπει ποτέ να ξεχνάς και να παραμελείς τον εαυτό σου. Συμβουλή που την ακολουθώ κι εγώ…

- Κάνετε πράγματα ώστε να «ζηλέψει» ο ένας τον άλλον;
Οσον αφορά στον Ντέμη, δεν υπάρχει περίπτωση ούτε για πλάκα να «ενορχηστρώσει» κάτι στο μυαλό του προκειμένου να με κάνει να ζηλέψω. Εμένα πάλι μου περνάει!(γέλια)

- Δεν σε έχει κουράσει το γεγονός πως σας συγκρίνουν με την Αννα Βίσση; Αυτό είναι κάτι που ξεκινά συνήθως από μια πολύ μικρή μερίδα των fan clubs. Δεν ασχολούμαι με αυτό το θέμα και ύστερα από τόσα χρόνια ούτε εγώ ούτε η Αννα έχουμε να αποδείξουμε κάτι.

- Εσύ θα έκανες reality τη ζωή σου; Νομίζω πως αν εγώ έκανα τη ζωή μου reality θα ξενερώνατε πάρα πολύ. Θα βλέπατε πως η καθημερινότητά μου δεν έχει καμία σχέση με αυτό που ο περισσότερος κόσμος πιστεύει ή φαντάζεται για μένα.

- Για να κλείσουμε… ζεις ένα όνειρο ή μια πραγματικότητα;

Ζω μια πραγματικότητα που άλλες φορές έχει σκληρή όψη, άλλες αστεία κι άλλες ευχάριστη. Για μένα όνειρο ήταν όλο αυτό το πράγμα που ζούσα όταν ήρθα από τη Θεσσαλονίκη στην Αθήνα. Ενας δρόμος που φαινόταν ονειρικός, μέχρι που προσγειώθηκα στην πραγματικότητα…
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης