Ο Ηλίας Ψινάκης θύμωσε!

Ο Ηλίας Ψινάκης θύμωσε!

Καταγγέλλει όλους αυτούς που απέκλεισαν άδικα και αναίτια τον Θεοχάρη Ιωαννίδη

Ο Ηλίας Ψινάκης θύμωσε!
O Θεοχάρης εκτός. Ποιο είναι το παρασκήνιο του αποκλεισμού του, ποια είναι η επίσημη ανακοίνωση της ΕΡΤ και ποια είναι τα στοιχεία που έχει επιλέξει ο Ηλίας Ψινάκης; Ο νέος δημοτικός σύμβουλος κατακεραυνώνει τον πολιτικό κόσμο και τα νέα μέλη της κριτικής επιτροπής της Eurovision. Η συνέντευξη που παραχώρησε στο περιοδικό «Όλα».


Πού ήσουν όταν ενημερώθηκες ότι ο Θεοχάρης Ιωαννίδης αποκλείστηκε από τον διαγωνισμό στον ελληνικό τελικό της Eurovision;
Κλείσιμο
Ημουν στο σπίτι μου στα 35 Πηγάδια, όπου κάνω τις χειμερινές μου διακοπές.
 

Ποιος σε πήρε τηλέφωνο για να σ’ το ανακοινώσει;
Με πήρε τηλέφωνο ο Μάκης Πουνέντης, ο διευθυντής της δισκογραφικής εταιρείας «Heaven», ο οποίος είχε προτείνει τον Θεοχάρη για τον διαγωνισμό και ενώ υπήρξε ενδιαφέρον και από άλλες τρεις δισκογραφικές εταιρείες, τελικά καταλήξαμε στη «Heaven». Οταν μιλήσαμε στο τηλέφωνο, μου είπε ότι συνέβη κάτι ανήκουστο. Του ζήτησαν οι άνθρωποι της ΕΡΤ να μην παρευρεθεί στο meeting που ήταν προγραμματισμένο να γίνει με όλους τους εκπροσώπους των δισκογραφικών γιατί ακυρώθηκε ο Θεοχάρης. Οι κανονισμοί της ΕΡΤ λένε ότι από τη στιγμή που εγκρίνονται κάποια πρόσωπα να συμμετέχουν στον διαγωνισμό, μετά μόνο ο κόσμος αποφασίζει ποιος θα μας εκπροσωπήσει.


Ποια πιστεύεις ότι ήταν τα ατού του Θεοχάρη;
Ο Θεοχάρης γεννήθηκε στο Ντίσελντορφ, μιλάει άπταιστα γερμανικά και αγγλικά, δεν λέει απλώς «me», «you», «tourist» και «hello», όπως λένε κάποιοι άλλοι διαγωνιζόμενοι όλα τα χρόνια που υπάρχει ο θεσμός. Εχει σπουδάσει στη Νέα Υόρκη σκηνοθεσία, χορό, τραγούδι και υποκριτική στο Actors Studio. Μπορεί να κάνει τα πάντα.



Στην πρώτη φάση που η συμμετοχή του Θεοχάρη εγκρίθηκε ποιες ήταν οι κινήσεις σας;
Αμέσως ξεκινήσαμε τις συναντήσεις της προετοιμασίας. Το τραγούδι βρέθηκε με τίτλο «Never give up», έγραψε έναν φοβερό στίχο η Αλεξάνδρα Ζάκα περνώντας ένα σημαντικό μήνυμα για την πατρίδα μας, μια που φέτος η Eurovision είναι πολύ σημαντική για εμάς κι ας μην το καταλαβαίνουν κάποιες άπλυτες στην ΕΡΤ. Η εικόνα της Ελλάδας είναι κουρέλι αυτή τη στιγμή στο εξωτερικό. Δεν μπορούμε να στείλουμε κουέλια! Εν συνεχεία, έπειτα από πολλά παρακάλια δικά μου στον Στέφανο Κορκολή, τον οποίο θαυμάζω απεριόριστα, τον έπεισα να γράψει τη μουσική. Ο Στέφανος ήταν αντίθετος να γράψει για τη Eurovision, γιατί είναι εναντίον αυτού του θεσμού. Επρεπε να στείλουμε ένα πολύ καλό τραγούδι και ο Κορκολής είναι από τους λίγους διεθνείς που έχουμε και που σέβονται στο εξωτερικό. Δεν θα μου έκανε απλώς τη χάρη. Θα το έκανε πάνω απ’ όλα για τη χώρα του. Μόλις η ΕΡΤ έμαθε για τον Κορκολή, ενθουσιάστηκε κι όλα πήγαιναν μια χαρά.

 
Ωσπου;
Ωσπου λίγο προτού συναντηθούν όλες οι δισκογραφικές να συζητήσουν τις λεπτομέρειες, πέφτει ένα τηλέφωνο και γίνεται μία πολιτική παρέμβαση απαιτώντας να κοπεί ο Θεοχάρης Ιωαννίδης. Ποιον πήραν τηλέφωνο;Την επιτροπή της Eurovision. Η επιτροπή απαρτίζεται από δύο παλιά μέλη που εκτιμώ πολύ και έχω συνεργαστεί και στο παρελθόν μαζί τους επί Τζώννυ Καλημέρη, την κυρία Πισκερά και την κυρία Γιαννουλάτου.

 
Ποιες είναι οι καινούριες προσθήκες που, απ’ ό,τι καταλαβαίνω, πιστεύεις ότι λειτούργησαν κατά της υποψηφιότητας του Θεοχάρη Ιωαννίδη;
Από τις πληροφορίες που έχω συλλέξει μέχρι στιγμής, ο Τηλέμαχος Χυτήρης είχε ζητήσει από τους ιθύνοντες του διαγωνισμού να μη δοθεί μεγάλη σημασία και έκταση στον θεσμό και να πάμε φέτος πιο low profile. Εκείνος διόρισε τρία άσχετα μέλη στην επιτροπή, οι οποίοι είναι κουλτουριάρηδες και μάλιστα αν ανατρέξετε σε παλαιότερες συνεντεύξεις τους, θα διαπιστώσετε ότι έβριζαν επισταμένως τον θεσμό της Eurovision. Η μία είναι η κυρία Λυδία Κονιόρδου, μία «Επιδαύρια» ηθοποιός, η κυρία Λένα Διβάνη μία τύπου συγγραφέας και ο κ. Ζάννος.  Ενώ οι πρώτες κυρίες που σας ανέφερα είπαν ότι είναι δικαίωμα του ελληνικού λαού να ψηφίσει ποιον θέλει να μας εκπροσωπήσει και ότι δεν είναι πρέπον η κρατική τηλεόραση να αποκλείσει ένα άτομο το οποίο έχουν ήδη δεχτεί και εγκρίνει, γιατί ουσιαστικά το ξεφτιλίζει, η νέα, «φορετή» επιτροπή πήρε την απόφαση αυτή.

 
Εσύ πώς αντέδρασες εκείνη τη στιγμή;
Πήρα και ζήτησα αμέσως ραντεβού με τον κύριο Ταγματάρχη, ο οποίος δεν ανταποκρίθηκε ποτέ μέχρι και τη στιγμή που κάνουμε αυτή τη συνέντευξη.


Ποια ήταν η επίσημη ανακοίνωση της ΕΡΤ για τον αποκλεισμό του Θεοχάρη Ιωαννίδη;
Ακόμα ψάχνουν όλοι αυτοί με το νομικό τμήμα να βρουν μια επίσημη δικαιολογία. Προφανώς δεν είχαν υπολογίσει ότι η εταιρεία του Θεοχάρη θα το έψαχνε τόσο πολύ το θέμα. Την επόμενη μέρα ο Πουνέντης ζήτησε επισήμως από την ΕΡΤ εξηγήσεις για το άδικο και αναίτιο κόψιμο του Θεοχάρη. Πρέπει να απολογηθούν γι’ αυτό που έκαναν.

 
Σε ποιον;
Στον κόσμο. Στον ελληνικό λαό και στη δισκογραφική εταιρεία, αφού οι ίδιοι απευθύνθηκαν στη «Heaven» προκειμένου να στείλει κάποιον υποψήφιο.


Και γιατί είπαν ότι τον έκοψαν επειδή είναι ηθοποιός και όχι τραγουδιστής και ότι δεν προέρχεται από reality;
Είναι γελοίο εκ μέρους τους αν υποστηρίζουν τέτοιο πράγμα. Δεν υπήρχε τέτοιος περιορισμός εξαρχής. Επίσης, έκαναν κι άλλη μία τρελή παρατυπία. Οταν έκοψαν τον Θεοχάρη, πήρε η ΕΡΤ τον ΑΝΤ1 και ζήτησε τη Νίκη από το XFactor, χωρίς καν να είναι σε δισκογραφική εταιρεία. Μάλιστα, άσκησαν πιέσεις προκειμένου να την πάρουν στον διαγωνισμό. Αυτό είναι ανήκουστο! Οι δισκογραφικές προτείνουν, όχι η ΕΡΤ! Η εικόνα της ΕΡΤ πια με αυτές τις άλουστες, ανθυποκουλτουριάρες που βάλανε για να κρίνουν ποιος θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στην Ευρώπη θυμίζει ΥΕΝΕΔ και χούντα. Η μόνη διαφορά που έχει η σημερινή ΥΕΝΕΔ από την παλιά, τη χουντικιά, είναι ότι τότε είχε Συνταγματάρχη, ενώ σήμερα έχει Ταγματάρχη!

 
Ποια είναι η δική σου εκτίμηση για ό,τι συνέβη στην πραγματικότητα;
Εγώ έμαθα ότι όλο αυτό έγινε για μένα. Και δεν είναι θέμα γκλαμουριάς, γιατί πιστεύω ότι όταν μία χώρα είναι σε καταστροφή, είναι καλύτερο να περάσει το μήνυμα ότι αντέχει και όχι να στείλεις τρία ξεβράκωτα με φτώχεια. Μία άλουστη ανθυποκουλτουριάρα δεν μπορεί να παρεμβαίνει με φασιστικό τρόπο και να κόβει έναν άνθρωπο. Εμείς την πληρώνουμε αυτή την άλουστη! Επίσης θα ήθελα να αναφέρω μία ακόμη φασιστική συμπεριφορά της ΕΡΤ, η οποία ανακοίνωσε στους εκπροσώπους των δισκογραφικών ότι μόνο τα μέλη της επιτροπής θα αποφάσιζαν τις λεπτομέρειες της κάθε συμμετοχής. Δεν ήθελαν μπαλέτα, ήθελαν ή ελληνικό τραγούδι ή μισό ελληνικό  μισό αγγλικό και μόνο αυτοί θα ενέκριναν τους στίχους του τραγουδιού. Υπήρξε μάλιστα η λογοκρισία τύπου να μην υπάρχουν μέσα στα τραγούδια λέξεις όπως «sex» και διάφορα άλλα παρόμοια!


Μήπως με αυτή σου τη στάση γίνεσαι λίγο εριστικός και άδικος για τους υπόλοιπους υποψηφίους;
Εγώ επιτίθεμαι σε συγκεκριμένους ανθρώπους της ΕΡΤ, όχι στα παιδιά που θα συμμετάσχουν τελικά. Δεν μπορείς να έχεις άποψη αν δεν δεις τον καλλιτέχνη στη σκηνή και αν δεν ακούσεις το τραγούδι. Δεν μπορείς να κρίνεις έναν καλλιτέχνη από το όνομα και από τη μάπα του.


Γιατί πιστεύεις ότι το πρόβλημά τους είσαι εσύ;
Επειδή εγώ μπήκα ως δημοτικός σύμβουλος με τον Νικήτα Κακλαμάνη, προφανώς αυτοί οι ανεγκέφαλοι νόμισαν ότι ανήκω στη Νέα Δημοκρατία. Εγώ δεν είμαι ούτε Νεοδημοκράτης ούτε ΠΑΣΟΚ ούτε τίποτα! Εγώ μπήκα στο δημαρχείο για να προσπαθήσω να βελτιώσω την εικόνα της Αθήνας στο εξωτερικό. Μπήκα ως Ελληνας, όχι ως κομματόσκυλο! Αυτοί νομίζουν ότι επειδή είμαι με τον Κακλαμάνη πρέπει να κόψουν το παιδί, το οποίο δεν φταίει σε τίποτα. Δεν σου κρύβω ότι αν ο κόσμος ψήφιζε τον Θεοχάρη, εγώ με τις επαφές μου και τη θέση που έχω στο δημαρχείο θα έκανα πολλή δουλειά με τις άλλες πρωτεύουσες!

 
Από την άλλη, απέκλεισαν και τον Γιάννη Σαββιδάκη. Πώς σου φαίνεται αυτό;
Δεν γνωρίζω την υπόθεση του Γιάννη Σαββιδάκη, αλλά κατά τη γνώμη μου δεν έχει δικαίωμα η ΕΡΤ να αποκλείσει κανέναν. Τον απέκλεισαν με το σκεπτικό ότι θέλουν νέα και ανερχόμενα ταλέντα και έκοψαν και τον Θεοχάρη που είναι νέος και ανερχόμενος. Βγάλε άκρη!

 
Σε περίπτωση που η ΕΡΤ αναθεωρήσει και επιτρέψει τελικά στον Θεοχάρη να συμμετάσχει στον τελικό, θα συνεχίσετε ή έχετε πλέον εγκαταλείψει την προσπάθεια;

Σε αυτή την περίπτωση θα τους βγάλω το καπέλο. Ολοι κάνουν λάθη. Μακάρι να το αναγνωρίσουν. Εγώ κάποια στιγμή θα το ξετυλίξω το κουβάρι. Δεν θα το αφήσω έτσι. Θα μάθω ακριβώς ποιος πήρε και τι είπε! Αυτό που θα ήθελα είναι να ανακαλέσουν. Είτε μας αρέσει είτε όχι, η Eurovision είναι το μόνο έσοδο που έχει η κρατική τηλεόραση. Ολα τα άλλα είναι παθητικά. Πληρώνουμε όλοι μας τη ΔΕΗ με τσαμπουκά για χιλιάδες υπαλλήλους. Αν τους ενοχλώ εγώ από πίσω, αποσύρομαι τώρα αμέσως. Παραιτούμαι από manager του Θεοχάρη. Ο Θεοχάρης πρέπει να διαγωνιστεί.

 
Μπορείς να αποκαλύψεις το όνομα του πολιτικού που ζήτησε την απόρριψη του Θεοχάρη Ιωαννίδη;
Οταν συλλέξω όλα τα στοιχεία και τις αποδείξεις που χρειάζομαι, θα το κάνω. Αυτή τη στιγμή δεν είμαι σε θέση να το κάνω.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης