Κορωνοϊός - Τσιόδρας: Σε 48 ώρες η πρόταση των ειδικών για τα σχολεία

Κορωνοϊός - Τσιόδρας: Σε 48 ώρες η πρόταση των ειδικών για τα σχολεία

Επτά νέα κρούσματα, 2.408 συνολικά, 55 διασωληνωμένοι - Κανένας θάνατος τις τελευταίες 24 ώρες - Με μάσκες σε κλειστούς χώρους η άρση των μέτρων, θα γίνονται συστάσεις για την ορθή χρήση τους - Έχουμε μαθηματικό μοντέλο, είπε ο καθηγητής, για να υπολογίσουμε άμεσα τις πιθανότητες διασποράς του ιού με το άνοιγμα των σχολείων - «Σταδιακά θα εκτεθούμε στον ιό, αποφύγαμε να νοσήσουμε όλοι μαζί και να επιβαρύνουμε το σύστημα Υγείας»

tsiodras01-mesa
Επτά ακόμη επιβεβαιωμένα κρούσματα του κορωνοϊού στη χώρα μας το τελευταίο 24ωρο ανακοίνωσε ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας Σωτήρης Τσιόδρας. Το σύνολο ανέρχεται σε 2.408, ενώ οι διασωληνωμένοι συμπολίτες μας σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) είναι 55, με τον μέσο όρο ηλικίας τους να είναι τα 67 έτη.

Άλλοι 51 ασθενείς έχουν πάρει εξιτήριο.

Κορωνοϊός - Τσιόδρας: Επτά νέα κρούσματα - 2.408 συνολικά - 55 διασωληνωμένοι


Το τελευταίο 24ωρο, όπως είπε ο επικεφαλής του υπουργείου Υγείας στηην ενημέρωση για τον κορωνοϊό, δεν καταγράφηκε κανένας θάνατος από τη νόσο COVID-19 στην Ελλάδα. Έτσι, ο συνολικός αριθμός θανάτων παραμένει στους 121 (32 γυναικες και 89 άνδρες). Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 74 έτη.

Παράλληλα, έχουν συνολικά ελεγχθεί 56.944 κλινικά δείγματα.

Κλείσιμο
Ο καθηγητής ανέφερε ότι, με βάση τα μέτρα που πήραμε, καταφέραμε να μειώσουμε την επίπτωση του κορωνοϊού κατά 80%. Επίσης, ο κ. Τσιόδρας σημείωσε ότι η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων δεν έχει καταλήξει ακόμα στην πρότασή της για τα σχολεία, κάτι που αναμένεται να γίνει εντός 48 ωρών. Έχουμε μαθηματικό μοντέλο, είπε ο καθηγητής, για να υπολογίσουμε άμεσα τις πιθανότητες διασποράς του ιού με το άνοιγμα των σχολείων.

Ο κ. Τσιόδρας είπε επίσης ότι η σταδιακή άρση των μέτρων περιορισμού θα γίνει με την χρήση μασκών σε κλειστούς χώρους, ωστόσο θα γίνονται συστάσεις για την ορθή χρήση τους. Παράλληλα, έδωσε οδηγίες για την σωστή χρήση των γαντιών, λέγοντας ότι θα πρέπει να χρησιμοποιείται αντισηπτικό, τόσο όταν τα φοράει κανείς όσο και όταν τα αφαιρεί.

Ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας υπογράμμισε ότι «σταδιακά, θα εκτεθούμε στον ιό». «Αποφύγαμε να νοσήσουμε όλοι μαζί και να επιβαρύνουμε το σύστημα Υγείας» υπογράμμισε, χαρακτηρίζοντας το γεγονός αυτό ως μεγάλη επιτυχία. Σταδιακά, η κοινωνία πρέπει να ανοίξει, προσέθεσε, σημειώνοντας ότι δεν μπορεί ο κόσμος να περιμένει ένα εμβόλιο, που μπορεί και να μην βρεθεί σύντομα ή να μην βρεθεί και καθόλου.


Ειδήσεις σήμερα:

Υποχρεωτική η χρήση μάσκας σε όλη τη Γερμανία από την επόμενη εβδομάδα

Εντυπωσιακό βίντεο: Η δραματική μείωση στις πτήσεις πάνω από την Ευρώπη λόγω κορωνοϊού

Ο κορωνοϊός είναι πιο θανατηφόρος από την εποχική γρίπη στις Ηνωμένες Πολιτείες
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ