Κορωνοϊός - Γερμανία: Ξεκινούν κλινικές δοκιμές για εμβόλιο σε 200 υγιή άτομα

Κορωνοϊός - Γερμανία: Ξεκινούν κλινικές δοκιμές για εμβόλιο σε 200 υγιή άτομα

Κορωνοϊός:  Πρόκειται για το τέταρτο υποψήφιο εμβόλιο παγκοσμίως για το οποίο δίνεται έγκριση για την έναρξη κλινικών δοκιμών, σύμφωνα με το Ομοσπονδιακό Ινστιτούτο Εμβολίων

emvolio
Το γερμανικό Ομοσπονδιακό Ινστιτούτο Εμβολίων Paul Ehrlich (IPE) ανακοίνωσε την έγκριση για την έναρξη κλινικών δοκιμών στην Γερμανία επί εμβολίου για την Covid-19.

Το Ινστιτούτο διευκρινίζει ότι πρόκειται για το τέταρτο υποψήφιο εμβόλιο παγκοσμίως για το οποίο δίνεται έγκριση για την έναρξη κλινικών δοκιμών, έχει παρασκευασθεί από την εταιρεία βιοτεχνολογίας Biontech, με έδρα το Μάιντς, σε συνεργασία με το αμερικανικό εργαστήριο Pfizer και πρόκειται για εμβόλιο RNA.

Το Ινστιτούτο έδωσε έγκριση για την πρώτη φάση κλινικών δοκιμών επί 200 υγιών ατόμων ηλικίας από 18 έως 55 ετών.

Το Ινστιτούτο ανακοίνωσε ότι η δεύτερη φάση των κλινικών δοκιμών του εμβολίου θα αφορά άτομα με μεγαλύτερο κίνδυνο μόλυνσης και σοβαρά περιστατικά προσβολής από τον κορωνοϊό.

«Η δοκιμή στον άνθρωπο αποτελεί σημαντικό στάδιο της διαδικασίας παρασκευής ασφαλών και αποτελεσματικών εμβολίων κατά της Covid-19 για τον πληθυσμό της Γερμανία και πέραν αυτής», αναφέρει στην ανακοίνωσή του το IPE.

Κλινικές δοκιμές θα πραγματοποιηθούν επίσης από την Pfizer στις Ηνωμένες Πολιτείες, όταν θα δοθεί το πράσινο από τις αμερικανικές υγειονομικές αρχές, αναφέρει από την πλευρά της η εταιρεία BioNTech, η οποία μέχρι σήμερα ειδικευόταν στην έρευνα για θεραπείες κατά του καρκίνου.

Οι πρώτες δοκιμές στην Γερμανία θα έχουν ως στόχο «να προσδιορισθεί η γενική ανεκτικότητα του εμβολίου και η ικανότητά του να δώσει μία ανοσολογική απόκριση κατά του παθογόνου παράγοντα», ενός ιού RNA, με την ιδιαιτερότητα της μετάλλαξης, σύμφωνα με το Ινστιτούτο Paul Ehrlich, που διευκρινίζει ότι τους επόμενους μήνες θα πραγματοποιηθούν στην Γερμανία και άλλες κλινικές δοκιμές εμβολίων από εργαστήρια.

Κλείσιμο
Περί τα 150 προγράμματα εμβολίων βρίσκονται σε εξέλιξη στον κόσμο κατά του νέου κορωνοϊού.

ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ειδήσεις σήμερα:

Κρανίδι: Τεστ για κορωνοϊό σε αστυνομικούς, εργαζομένους σε τράπεζες και καταστήματα

Σύψας: Ιατρικό μυστήριο ο θάνατος του 35χρονου

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης