Κορωνοϊός - Αυστραλία: Δύο ελπιδοφόρα φάρμακα που μελετώνται για τη θεραπεία

Κορωνοϊός - Αυστραλία: Δύο ελπιδοφόρα φάρμακα που μελετώνται για τη θεραπεία

Το δείγμα που θα εξεταστεί θα απαρτίζεται από νοσηλευόμενους ασθενείς από περισσότερα από 70 νοσοκομεία της Αυστραλίας και 11 της Νέας Ζηλανδίας - Τα συγκεκριμένα δύο φάρμακα περιλαμβάνονται και στην παγκόσμια μελέτη του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας για την ανεύρεση αποτελεσματικών θεραπειών κατά του κορωνοϊού

ERGASTHRIO-EMBVOLIA-ARTHROU
Μεγάλη κλινική μελέτη αξιολόγησης της αποτελεσματικότητας και ασφάλειας δύο φαρμάκων για τη θεραπεία νοσηλευομένων ασθενών με νόσο COVID-19 ξεκινά στο Βασιλικό Νοσοκομείο της Μελβούρνης, στην Αυστραλία.

Επιστημονική ομάδα υπό τον αναπληρωτή καθηγητή του Πανεπιστημίου της Μελβούρνης, Δρ. Steven Tong, έχει ήδη αρχίσει την εγγραφή ασθενών στη μελέτη AustralaSian COVID-19 Trial (ASCOT). Το δείγμα θα απαρτίζεται από νοσηλευόμενους ασθενείς από περισσότερα από 70 νοσοκομεία της χώρας και 11 της Νέας Ζηλανδίας.

Η ASCOT θα διερευνήσει την αποτελεσματικότητα και ασφάλεια του αντι-ιικού συνδυασμού λοπιναβίρη/ριτοναβίρη (αντιρετροϊκό φάρμακο που χορηγείται στους πάσχοντες από HIV/AIDS) και της υδροξυχλωροκίνης, του ανθελονοσιακού φαρμάκου που χορηγείται επίσης στη θεραπεία της ρευματοειδούς αρθρίτιδας.

Προκαταρκτικά στοιχεία έχουν δείξει ότι τα δύο φάρμακα έχουν την ικανότητα να σταματούν τον SARS-CoV-2 από το να πολλαπλιαστεί και να εξαπλωθεί στον ανθρώπινο οργανισμό.

Κλείσιμο
Να σημειωθεί ότι τα εν λόγω φάρμακα περιλαμβάνονται και στην παγκόσμια μελέτη SOLIDARITY του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) για την ανεύρεση αποτελεσματικών θεραπειών της COVID-19.

«Η μελέτη ASCOT θα εξετάσει αν τα συγκεκριμένα φάρμακα προλαμβάνουν την επιδείνωση των ασθενών και την ανάγκη μηχανικού αερισμού στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Σχεδιάσαμε την έρευνα ώστε να μπορεί να προσαρμοστεί στις εξελίξεις της πανδημίας. Αυτό σημαίνει ότι αν κάποιο εξ αυτών αποδειχθεί αποτελεσματικό τότε θα επικεντρωθούμε περισσότερο σε αυτό. Αντιθέτως, αν κάποιο δεν λειτουργεί ή προκαλεί παρενέργειες, τότε θα διακόψουμε την έρευνα», εξηγεί ο Δρ. Steven Tong.

Νωρίτερα πάντως σήμερα, κινεζική έρευνα που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό Cell Press κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ο αντιρετροϊκός συνδυασμός λοπιναβίρη/ριτοναβίρη δεν βελτιώνει το κλινικό αποτέλεσμα των νοσηλευόμενων ασθενών με ήπια έως μέτρια νόσο COVID-19.

Η αυστραλιανή μελέτη ASCOT αναμένεται να ρίξει περισσότερο φως στην αποτελεσματικότητα και ασφάλεια της αντιρετροϊκής αγωγής έναντι του κορωνοϊού.

Ειδήσεις σήμερα:

Επίδομα 800 ευρώ: Ποιοι είναι οι νέοι κλάδοι εργαζόμενων που το δικαιούνται

Σχέδιο για άνοιγμα των σχολείων στα μέσα Μαΐου

Κορωνοϊός: Σκοτώνει χωρίς διακρίσεις: Χάθηκαν την ίδια μέρα 35χρονος και γυναίκα 101 ετών
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK