Κορωνοϊός: Ροφήματα, μούσλι και... άλλες τρελές «θεραπείες» για τον ιό

Κορωνοϊός: Ροφήματα, μούσλι και... άλλες τρελές «θεραπείες» για τον ιό

Δεν λείπουν οι... φαεινές ιδέες για το πώς να θεραπευτεί ο κορωνοϊός

covid_korea
Όσο εξαπλώνεται η πανδημία του κορωνοϊού, άλλο τόσο εξαπλώνονται και οι υποτιθέμενες θεραπείες του Covid-19.

Στην Ινδία, οι πολιτικοί του κυβερνώντος κόμματος θεωρούν τα ούρα αγελάδας αποτελεσματική θεραπεία και μάλιστα κάποιοι εξ αυτών το δήλωσαν και δημόσια. Ως αποτέλεσμα εν μέσω της πανδημίας έκαναν την εμφάνισή τους τα «τελετουργικά πάρτι», όπου εκατοντάδες άτομα συγκεντρώνονταν για να πιουν το υγρό αυτό, ώστε να εξυγιανθούν από τον ιό. Η απήχηση αυτής της θεωρίας είναι τόσο μεγάλη που μέχρι και ένα στέλεχος του κυβερνώντος κόμματος συνελήφθη επειδή οργάνωσε μία τέτοια εκδήλωση.

Ο πρόεδρος της Τανζανίας υποσχέθηκε στους πολίτες του ότι η θεία κοινωνία «καίει» τον ιό. Παρ’ ότι επιχείρησε να περιορίσει τις μαζικές κοινωνικές συγκεντρώσεις, την ίδια στιγμή παρότρυνε τον κόσμο να επισκεφθεί εκκλησίες και τζαμιά, για να προσευχηθεί. «Ο ιός δεν μπορεί να επιβιώσει στο σώμα του Χριστού και θα καεί», είπε κατά τη διάρκεια λειτουργίας για το Πάσχα. «Αυτός είναι ο λόγος που δεν πανικοβλήθηκα και μετάλαβα».

Στη Βραζιλία, ένας βουλευτής ισχυρίστηκε ότι μια ημέρα νηστείας θα σταματούσε την εξάπλωσή της πανδημίας. Ακόμα και ο ηγέτης της πιο ισχυρής χώρας στον κόσμο, ο Ντόναλντ Τραμπ παρουσίασε ως θαυματουργή θεραπεία ένα φάρμακο κατά της ελονοσίας, που δεν έχει αποδειχθεί ακόμα ότι είναι αποτελεσματικό κατά του Covid-19.

Στο Ιράν οι Φρουροί της Επανάστασης -οι θεματοφύλακες του θεοκρατικού καθεστώτος- ανακοίνωσαν ότι είχαν εφεύρει μια συσκευή που μπορεί να ανιχνεύσει τον κορονοϊό σε απόσταση 100 μέτρων, χρησιμοποιώντας μαγνητικό πεδίο και «διπολικό ιό». Ισχυρίστηκαν ότι έχει ποσοστό επιτυχίας 80%. Το χαρακτήρισαν, μάλιστα, «εκπληκτικό επιστημονικό φαινόμενο» που θα χρησιμοποιηθεί για μαζικό έλεγχο ιών κάθε είδους.

Στο Ηνωμένο Βασίλειο, ο Έαμον Χολμς παρουσιαστής τηλεοπτικής ειδησεογραφικής εκπομπής συμφώνησε με τις θεωρίες συνωμοσίας που συνδέουν τον ιό με την τεχνολογία κινητής τηλεφωνίας 5G. Υπονόησε ότι αν κάποιος ζει μακριά από κεραίες δεν κινδυνεύει. Στην υπερ-ορθόδοξη κοινότητα του Ισραήλ, τα κρούσματα αυξήθηκαν δραματικά, τέσσερις έως οκτώ φορές πιο γρήγορα από ό,τι οπουδήποτε αλλού στη χώρα. Οι θρησκευτικοί ηγέτες αγνόησαν τους επίσημους κυβερνητικούς περιορισμούς. Ο πρεσβύτερος υπερ-ορθόδοξος ραβίνος αρχικά αρνήθηκε να κλείσει τις γεμάτες κόσμο συναγωγές και τα θρησκευτικά σεμινάρια. «Η Τορά προστατεύει και σώζει», είπε ο 92χρονος.

Κλείσιμο
Στη Βενεζουέλα, ο Νικολά Μαδούρο πρότεινε μέσω Twitter ότι το λεμόνι και το τσάι από μούσλι θα μπορούσαν να αποτρέψουν την εξάπλωση του Covid-19. Το μήνυμά του διαγράφηκε από τους διαχειριστές του Twitter, στο πλαίσιο της εκστρατείας που έκαναν ενάντια στην παραπληροφόρηση του κορωνοϊού.

Βότανα και ειδικά ροφήματα δεν θα μπορούσαν να λείψουν από τις «θαυματουργές λύσεις». Αντιμέτωποι με αυτό το κύμα παραπληροφόρησης, που άλλοτε πηγάζει από θρησκευτική πίστη και ιδεοληψία κι άλλοτε από κακοπροαίρετη διάθεση ή σκέτη ανοησία, οι κυβερνήσεις, οι επιστήμονες και ο Παγκόσμιος Οργανισμός προσπαθούν να το αντιμετωπίσουν.

Ειδήσεις σήμερα:

Έλληνας καθηγητής του Johns Hopkins εξηγεί: Τι κάνει ο κορωνοϊός στους πνεύμονες;

Ανησυχία: Αυξάνονται τα κρούσματα κορωνοϊού στη Γερμανία

Πιο αυστηρά τα μέτρα το Πάσχα - Στόχος οι άδειοι δρόμοι και η ελάχιστη διασπορά
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ