Επίδομα 800 ευρώ: Ανοίγει η πλατφόρμα για ελεύθερους επαγγελματίες

Επίδομα 800 ευρώ: Ανοίγει η πλατφόρμα για ελεύθερους επαγγελματίες

Κορωνοϊός: Από σήμερα ξεκινά το myBusinessSupport - Εξ αρχής οι αιτήσεις για αναστολή στα ιδιωτικά σχολεία

aitisi_ep
Εντός της ημέρας εκτός απροόπτου αναμένεται να ανοίξει η ηλεκτρονική πλατφόρμα myBusinessSupport, στην ιστοσελίδα της ΑΑΔΕ, όπου θα μπορούν να υποβάλλουν αιτήσεις ελεύθεροι επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενοι και επιχειρήσεις με έως πέντε άτομα προσωπικό προκειμένου να λάβουν και οι ίδιοι εκτός από τους εργαζόμενους τους εφόσον πλήττονται το επίδομα των 800 ευρώ.

Το μήνα Μάιο στην πλατφόρμα θα μπορούν να υποβάλλουν αιτήσεις και οι επιστήμονες οι οποίοι τον τρέχοντα μήνα θα λάβουν το επίδομα τηλεεκπαίδευσης των 600 ευρώ.

Προϋπόθεση για τους υπόλοιπους επαγγελματίες-ιδιοκτήτες επιχειρήσεων είναι να απασχολούν έως πέντε άτομα προσωπικό, ενώ δεν θα καταβληθεί επίδομα 800 ευρώ σε όσους επαγγελματίες ή επιχειρήσεις έχουν υποβάλει μηδενική δήλωση ΦΠΑ κατά τους τελευταίους έξι μήνες. Επίσης μια φορά και όχι για κάθε εταίρο δίνεται το επίδομα σε μια ομόρρυθμη εταιρεία ή σε μια ετερόρρυθμη εταιρεία.

Αιτήσεις εξ αρχής στα ιδιωτικά σχολεία και τα φροντιστήρια

Αιτήσεις εξ αρχής για την αναστολή των συμβάσεων στις πλατφόρμες πρέπει να υποβάλλουν εργοδότες και εργαζόμενοι σε ιδιωτικά σχολεία και εκπαιδευτήρια σύμφωνα με την πρόσφατη κοινή υπουργική απόφαση.

Μετά τις καταγγελίες για εργοδοτικές αυθαιρεσίες το οικονομικό επιτελείο προχώρησε στην υπογραφή μιας νέας ΚΥΑ, που ανατρέπει τα μέχρι σήμερα ισχύοντα καθώς ορίζει ότι οι ηλεκτρονικές υπεύθυνες δηλώσεις που τυχόν έχουν ήδη υποβληθεί από 24 Μαρτίου από επιχειρήσεις-εργοδότες στην «Εργάνη» λογίζονται ως μη γενόμενες.

Οι επιχειρήσεις-εργοδότες υποχρεούνται σε εκ νέου υποβολή δηλώσεων, με νέο Ειδικό Έντυπο Υποβολής που θα αναρτηθεί στο πληροφοριακό σύστημα «Εργάνη». Σύμφωνα με πληροφορίες, η διαδικασία θα ξεκινήσει τις επόμενες ημέρες.

Κλείσιμο
Αντίστοιχα, και οι ηλεκτρονικές υπεύθυνες δηλώσεις εργαζομένων που τυχόν έχουν υποβληθεί από 1η Απριλίου στην πλατφόρμα supportemployees.yeka.gr για λήψη της αποζημίωσης ειδικού σκοπού -800 ευρώ- λογίζονται ως μη γενόμενες. Οι εργαζόμενοι υποχρεούνται σε εκ νέου υποβολή. Μάλιστα, στη νέα απόφαση διευκρινίζεται ότι οι συμβάσεις εργασίας των εκπαιδευτικών που έχουν λάβει διοριστήριο από το υπουργείο Παιδείας δεν αναστέλλονται και οι αποδοχές αυτών των εργαζομένων καταβάλλονται από τους εργοδότες. Οι εκπαιδευτικοί αυτοί παρέχουν εξ αποστάσεως εργασία (τηλεκπαίδευση), σύμφωνα με τα οριζόμενα στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα.


Ειδήσεις σήμερα:


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK