Βρετανία: Ξόρκισε τον κορωνοϊό με… ξύδι, σκόρδο και δεντρολίβανο

Βρετανία: Ξόρκισε τον κορωνοϊό με… ξύδι, σκόρδο και δεντρολίβανο

Παραγωγός του BBC Radio 2 και κωμικός ηθοποιός όχι μόνον πίστεψε ότι έχει κορωνοϊό, αλλά χρησιμοποίησε και … μαντζούνια για να τον πατάξει

Paul_OGrady
Κατά φαντασίαν ασθενής. Ή ασθενής άνευ διάγνωσης με θεραπεία που συνδυάζει ξύδι, δενδρολίβανο, λεμόνι, μαϊντανό και φύλλο δάφνης.

Αυτό τουλάχιστον έπραξε ο 64χρονος πολύ γνωστός παραγωγός του BBC Radio 2 και κωμικός ηθοποιός Πολ Ο’ Γκράντι, που παραιτήθηκε από τον σταθμό για να αυτοαπομονωθεί, λόγω του κορωνοϊού. Ο ίδιος άλλωστε ανήκει στις ευπαθείς ομάδες, καθώς αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας με την καρδιά του, αφού έχει πάθει τρία εμφράγματα.

Στην απομόνωση, ο Βρετανός παραγωγός θεώρησε ότι έχει μολυνθεί με κορωνοϊό. Αντί να κάνει εξετάσεις, αποφάσισε να γίνει γιατρός του εαυτού του. Και χρησιμοποίησε για την ίαση ένα δικής του κατασκευής ξίδι, με δεντρολίβανο, λεμόνι, μαϊντανό και φύλλο δάφνης. Φυσικά κανείς δεν ξέρει αν αυτό λειτουργεί, ωστόσο η συνταγή προέρχεται από μεθόδους που χρησιμοποιήθηκαν για την πρόληψη της πανώλης στα 1600.

Δεν έχει σημασία αν όντως είχε κορωνοϊό. Σημασία έχει το αποτέλεσμα. «Είμαι καλά. Την περασμένη εβδομάδα ένιωσα ότι είχα συμπτώματα γρίπης. Δεν είχα κρυολόγημα, σίγουρα δεν είχα πυρετό ή κάτι», είπε σε ραδιοφωνική του συνέντευξη. Πάντως τώρα είναι καλά και καλεί τους πολίτες να ακολουθήσουν τις συμβουλές του Εθνικού Συστήματος Υγείας. 

Ωστόσο επιμένει ότι αν και αδιάγνωστος, είχε κορωνοϊό. Πυξίδα του ήταν ο οργανισμός του και ο ίδιος γνωρίζει πώς περνάει τη γρίπη και το εποχικό κρύωμα και κατάλαβε ότι ήταν διαφορετικό αυτό που αντιμετώπιζε.



Πήρε τη συνταγή από την εποχή της πανούκλας

Το μαντζούνι το βρήκε μόνος του, όπως και το παρασκεύασε. Μάλιστα του έδωσε και ονομασία, «Ξύδι τεσσάρων κλεφτών». Ο ίδιος εξήγησε την ονομασία, λέγοντας ότι στη Γαλλία, κατά τη διάρκεια της πανούκλας, τέσσερις κλέφτες που είχαν σαρώσει όλη την περιοχή μέχρι που τους έπιασαν και τους καταδίκασαν στην πυρά. Τότε, ο δικαστής τους είπε ότι αν αποκαλύψουν πώς μπόρεσαν να επιβιώσουν από την πανούκλα, θα μειώσει την ποινή.

Πλέον, ο 64χρονος αποκάλυψε ότι σχεδιάζει αλλαγές για το μέλλον. Θα επιστρέψει μετά από μία εκπομπή στο BBC Radio μετά από την απουσία του και μετά θα μείνει και πάλι εκτός.

Κλείσιμο
Πάντως, τηρεί αυστηρά τις οδηγίες περί απομόνωσης και κοινωνικής αποστασιοποίησης. Μένει στο Κεντ με ένα κουτάβι, οπότε έχει αρκετές ασχολίες και εύχεται σε όποιον βρίσκεται σε αυτοαπομόνωση καλή τύχη, να μείνει υγιής και να φροντίζει τον εαυτό του.

Ειδήσεις σήμερα:

Κορωνοϊός: Άλλος ένας νεκρός από την Καστοριά - Νοσηλευόταν στο ΑΧΕΠΑ

«Τυφλή» η πορεία του κορωνοϊού σε υγιείς και μη οργανισμούς: Τι απάντησε ο Σωτήρης Τσιόδρας σε ερώτηση του protothema.gr


ΗΠΑ: Σε δοκιμή της υδροξυχλωροκίνης προχωρούν τα Εθνικά Ινστιτούτα Υγείας

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ