Κορωνοϊός: Μην περιμένετε ότι θα εξαφανιστεί το καλοκαίρι λέει καθηγητής Παθολογίας Λοιμώξεων στον ΘΕΜΑ 104,6

Κορωνοϊός: Μην περιμένετε ότι θα εξαφανιστεί το καλοκαίρι λέει καθηγητής Παθολογίας Λοιμώξεων στον ΘΕΜΑ 104,6

Κορωνοϊός: «Αν δούμε ότι έχουμε δύσπνοια, πυρετό που επιμένει για 5-6 ημέρες πάνω από 38 πρέπει να επικοινωνούμε με τον γιατρό. Καθημερινά πρέπει να έχουμε επικοινωνία με τον γιατρό γιατί κάποια συμπτώματα μπορεί να μην τα αξιολογήσουμε όπως πρέπει» λέει ο κ. Δαΐκος

koronoios-nosokomeio
Την άποψη ότι ο κορωνοϊός δεν θα εξαφανιστεί το καλοκαίρι διατύπωσε στον ΘΕΜΑ 104,6 ο ομοτιμος καθηγητής παθολογίας λοιμώξεων του Πανεπιστημίου Αθηνών και μέλος της επιτροπής ειδικών του υπ. Υγείας, Γιώργος Δαΐκος.

«Να μην περιμένουμε ότι το καλοκαίρι θα εξαφανιστεί πλήρως. Δεν νομίζω ότι θα εξαφανιστεί το καλοκαίρι» είπε ο κ. Δαΐκος.

Ερωτηθείς για το πώς θα πρέπει να συμπεριφέρονται όσοι μένουν στο σπίτι και έχουν συμπτώματα κορωνοϊού ο κ. Δαΐκος εξήγησε ότι «τα συμπτώματα θυμίζουν αυτά της γρίπης αλλά ορισμένα συμπτώματα πρέπει να μας ανησυχούν. Αν δούμε ότι αναπνέουμε πιο συχνά ότι δηλαδή έχουμε δύσπνοια, αν έχουμε πυρετό που επιμένει για 5-6 ημέρες πάνω από 38 και συνεχίζεται πρέπει να επικοινωνούμε με τον γιατρό. Καθημερινά πρέπει να έχουμε επικοινωνία με τον γιατρό γιατί κάποια συμπτώματα μπορεί να μην τα αξιολογήσουμε όπως πρέπει».

Σύμφωνα με τον κ. Δαΐκο «οι κορωνοϊοί γενικά έχουν εποχικότητα. Δεν μπορούμε να προβλέψουμε ακόμα την πορεία του συγκεκριμένου. Εξαρτάται από το αν θα αλλάξει, αν θα εγκατασταθεί στο ανθρώπινο είδος, αν θα συνεχίσουμε τη συμπεριφορά αυτή».

Όσον αφορά τα «όπλα» απέναντι στον κορωνοϊό ο κ. Δαΐκος εξήγησε ότι «τα αντιιϊκά φάρμακα βοηθάνε αλλά δεν αποτελεί πανάκεια. Τις ελπίδες μας τις στηρίζουμε στο εμβόλιο αλλά δεν θα το έχουμε νωρίτερα από ένα χρόνο από σήμερα».

Μιλώντας, τέλος, για την ροή των κρουσμάτων κορωνοϊού το μέλος της επιτροπής του υπουργείου Υγείας είπε «όπως βλέπετε δεν έχουμε κάποιο ανησυχητικό ρυθμό αύξησης των κρουσμάτων. Φαίνεται ότι τα μέτρα αποδίδουν και ελπίζουμε ότι θα συνεχιστεί έτσι αν εμείς υπακουούμε στα μέτρα και τα εφαρμόζουμε. Αυτό που παρατηρούμε κι εμείς, όπως έχει γίνει και σε άλλες χώρες με πολλαπλασίο αριθμό κρουσμάτω, τα πιο ηλικιωμένα άτομα, άτομα που έχουν υποκείμενα νοσήματα είναι πιο ευάλωτα και έχουν το πιο δυσμενές τέλος».

Κλείσιμο

Ειδήσεις σήμερα:

Κορωνοϊος: Νέα φάρμακα και πειράματα για εμβόλια

Χαρδαλιάς: Μια «χαλαρή» ημέρα θα τα τινάξει όλα στον αέρα

Ανησυχία για τα επίμονα συμπτώματα του Μπόρις Τζόνσον - Το μήνυμα Τραμπ στον «φίλο» του που νοσηλεύεται
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network