Κορωνοϊος - Αίγυπτος: Έδιωξαν από τη χώρα δημοσιογράφο της «Guardian» για «διασπορά fake news»

Κορωνοϊος - Αίγυπτος: Έδιωξαν από τη χώρα δημοσιογράφο της «Guardian» για «διασπορά fake news»

Άρθρο της δημοσιογράφου για τον κορωνοιό είχε «fake news» όπως ισχυρίζεται το Κάιρο

guardian_reporter
Την ανάκληση της διαπίστευσης της ανταποκρίτριας της «Guardian», Ρουθ Μίκαελσον, ανακοίνωσαν οι αιγυπτιακές αρχές μετά τη δημοσίευση ενός άρθρου στη βρετανική εφημερίδα για τον αριθμό των κρουσμάτων του κορωνοϊού στην Αίγυπτο, το οποίο, σύμφωνα με το Κάιρο, είχε «fake news».

Στο άρθρο που δημοσιεύτηκε στην βρετανική εφημερίδα την Κυριακή, υπό τον τίτλο: «Ο αριθμός των κρουσμάτων του κορωνοϊού είναι πιθανόν μεγαλύτερος από όσο δείχνουν τα στοιχεία», η ανταποκρίτρια της εφημερίδας επικαλέστηκε έρευνα Καναδών επιδημιολόγων, σύμφωνα με την οποία, ο αριθμός των κρουσμάτων του Covid-19 στην Αίγυπτο ανέρχεται σε πάνω από 19.000.

Οι υγειονομικές αρχές της Αιγύπτου έχουν μέχρι στιγμής ανακοινώσει 366 κρούσματα και 14 θανάτους.

Η κρατική υπηρεσία πληροφοριών (SIS), που είναι αρμόδια για την λειτουργία των ξένων μέσων ενημέρωσης στη χώρα, κάλεσε την εφημερίδα να ζητήσει συγγνώμη για το άρθρο, το οποίο ήταν «γεμάτο από επαγγελματικά λάθη». Σε αντίθετη περίπτωση, προειδοποίησε πως το γραφείο της εφημερίδας στο κράτος της βόρειας Αφρικής θα κλείσει. Στη συνέχεια υπέδειξε στη Ρουθ την απομάκρυνσή της από τη χώρα.

Η Ρουθ ήταν ανταποκρίτρια της εφημερίδας στο Κάιρο από το 2014. Η εφημερίδα της, πάντως, όπως και το υπουργείο Εξωτερικών της Βρετανίας έσπευσαν να στηρίξουν την δημοσιογράφο.

«Το Ηνωμένο Βασίλειο υποστηρίζει την ελευθερία των μέσων ενημέρωσης σε όλο τον κόσμο. Ζητήσαμε από την Αίγυπτο να εγγυηθεί την ελευθερία της έκφρασης. Η κυβέρνηση της Βρετανίας έθεσε το θέμα στις αιγυπτιακές αρχές», όπως δήλωσε εκπρόσωπος του βρετανικού υπουργείου Εξωτερικών.

Ειδήσεις σήμερα:

Κορωνοϊός: Τα μαζικά τεστ εξηγούν το σχετικά χαμηλό ποσοστό θανάτων στη Γερμανία

Κορωνοϊός - Αίγυπτος: Χωρίς επισκέπτες, πλέον, οι ακολουθίες στην Ιερά Μονή Σινά

Κορωνοϊός: Προειδοποίηση από τον ΟΗΕ για πιθανή παγκόσμια έλλειψη τροφίμων από τα έκτακτα μέτρα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ