Κορωνοϊός: Τα μαζικά τεστ εξηγούν το σχετικά χαμηλό ποσοστό θανάτων στη Γερμανία

germany_corona

Σύμφωνα με κορυφαίο Γερμανό ιολόγο

Τα μέχρι στιγμής σχετικά χαμηλά ποσοστά των θανάτων από τον κορωνοϊό στη Γερμανία οφείλονται σε μεγάλο βαθμό στον μεγάλο αριθμό των τεστ που γίνονται στη χώρα, κάτι που σημαίνει ότι οι αρχές γνωρίζουν για την ύπαρξη περισσότερων κρουσμάτων, περιλαμβανομένων και των ηπιότερων, δήλωσε ένας κορυφαίος ιολόγος.

Ο ερευνητής ιολόγος του Βερολίνου Κρίστιαν Ντρόστεν, μιλώντας κατά τα εγκαίνια μιας υποστηριζόμενης από την κυβέρνηση συμμαχίας για την προώθηση της έρευνας σχετικά με τον ιό, δήλωσε σήμερα πως η Γερμανία διεξάγει «εξαιρετικά μεγάλο αριθμό» τεστ, κατά μέσον όρο γύρω στα 500.000 την εβδομάδα.

Ειδήσεις σήμερα:

Κορωνοϊός στην Ισπανία: 655 νέοι θάνατοι και 8.578 νέα κρούσματα σε 24 ώρες

Κορωνοϊός: 813 ΜΕΘ στο ΕΣΥ, 2.158 κρεβάτια για νοσηλεία, 3.285 προσλήψεις γιατρών-νοσηλευτών, 8.715 οι εθελοντές

Κορωνοϊός: Τα νοσοκομεία του Λονδίνου αντιμέτωπα με ένα «συνεχές τσουνάμι» σοβαρά ασθενών

ΣΧΟΛΙΑ (17)

,ELENI

Το πιστέψαμε? Είναι δυνατόν να τα λένε κ να τα πιστεύουν όλα αυτά ?Ξεκίνησε Ιταλία? Σωστό << Το πώς κ γιατί δεν ξέρει κανείς?. κ δεν γνωρίζει κ κανείς να πει κάτι με σιγουριά οι αιτίες πολλές οι λόγοι πολλοί ?>>. Όταν το αντιλήφθηκαν πηρε την κατηφόρα κ συνεχίζει.. Έστω αργά πρόλαβαν να κλείσουν άμεσα τα πάντα!! Χωρίς να υπολογίσουν το οικονομικό κόστος έχει πολύ μεγάλη σημασία !!! Τώρα Γιατί τα άλλα κράτη δεν τα έκλεισαν όπως Γερμανία? Γαλλία? Ισπανία ?Ηνωμένο Βασίλειο Και η ΗΠΑ!!!! Και άλλα κράτη!! Μην γελιομαστε πάνω από όλα το << ΧΡΗΜΑ>> Και να πει κανείς ότι δεν γνώριζαν δεν έβλεπαν τι γίνεται στη Ιταλία? Τι νόμιζαν ότι εκεί φυσάει άλλος αέρας διαφορετικός κ δεν θα τους αγγίξει . Δυστυχώς προτεραιότητα είχε το <<ΧΡΗΜΑ>> πάνω απο όλα Τώρα είναι πολύ αργά Όλα αυτά που θα ζήσουν όλα αυτά τα κράτη μπροστά στην Ιταλία θα είναι πολύ λίγα .Και το βλέπουμε το ακούμε καθημερινά τι απώλειες έχουν Τρέχουν όλα με αμείωτο Ρυθμό!!! Εύχομαι να σταματήσει Μιλάμε για ανθρώπινες Ζωές ότι ποιο σημαντικό κ πολύτιμο υπάρχει!!! Και όσο αφορά τα στοιχεία πιστεύει κανείς ότι λένε αλήθεια με τίποτα!! Είναι δυνατόν στην ΗΠΑ που υπάρχουν χιλιάδες Ασιάτες που μένουν δουλεύουν εκεί είναι μόνο αυτά τα στοιχεία? Γιατί έκλεισαν δύο μεγάλες πολιτείες με ε.τ. κατοίκους Όπως το Ηνωμένο Βασίλειο ακόμη χειρότερα!! Και τώρα τα περισσότερα μαγαζιά λειτουργούν! Γερμανία ακόμη χειρότερα εννοείτε κ η Γαλλία ? Αυτήν την στιγμή στην ΣΟΥΗΔΊΑ! όλα λειτουργούν κανονικά πρωτίστως τα σχολεία! δεν άλλαξε τίποτα απολύτως.. Καμία χώρα του κόσμου δεν δίνει στοιχεία πραγματικά απλά φοβούνται το οικονομικό κόστος κ τι επιπτώσεις έχει σε κάθε χώρα.. Το μόνο που μπορώ να πω με σιγουριά <<ΜΠΡΆΒΟ>> στον κ Μητσοτάκης!!! έδρασε άμεσα χωρίς να υπολογίζει τίποτα απολύτως Το είπε κ το λέει συνέχεια ο πρωθυπουργός για μένα προσωπικά είναι πάνω από όλα ο Άνθρωπος!!!τίποτε άλλο κ θα κάνω ότι μπορώ να έχουμε λιγότερες απώλειες...

Γιάννης

Απλά τα πράγματα. Ο δείκτης θνησιμότητας είναι ανάλογος με το σύστημα υγείας της κάθε χώρας (εξαιρουμένων των περιπτωσεν όπου το σύστημα υγείας βρέθηκε εκτός ελέγχου όπως στην Ιταλία λόγω φόρτου εργασίας όπως και επίσης χωρών οι οποίες είναι αναξιόπιστες ως προς τα στοιχεία που δημοσιεύουν όπως η Τουρκία παραδείγματος χάριν). Κουκιά μετρημένα, εδώ φαίνεται ξεκάθαρα πόσο καλά δουλεύει το σύστημα υγειας κάθε χώρας και προφανώς το γερμανικό σύστημα υγείας είναι κορυφαίο

Φανή

Και στις άλλες χώρες που δεν κάνουν τέστ γιατί δεν πεθαίνουν.

Γατάκια Γερμανοί!

Πετάτε χρήμα στα σκουπίδια, δεν έχετε Τσιόδρα να βγάλει με εξίσωση τα κρούσματα.

Μέτρα

Το βασικό είναι τα ακραία μετρα καραντινας για τον περιορισμό της εξάπλωσης της νόσου. Τα πολλά τεστ ειναι σημαντικα για την παρακολούθηση της εξέλιξης. Εκεί υστερούμε.

Γιδοβοσκός

Είναι και το άλλο.. οι Γερμαναράδες δεν υπολογίζουν στα θύματα τους υπερήλικες

Αυτό, από πού

το έβγαλες; Η αλήθεια είναι όμως ότι μέχρι τώρα, η επιδημία χτύπησε πιο πολύ "μικρές" ηλικίες στην Γερμανία, αφού εξαπλώθηκε μέσα στην σεζόν του σκι από σχετικά νέους, που πήγαν για διακοπές σκι σε Ιταλία, Αυστρία.

nikos

Εξαιρούν από αιτία θανάτου τον covid-19 όσους πεθαίνουν αλλά έχουν υποκείμενα νοσήματα. π.χ. ένας καρδιακός που πεθαίνει από covid-19 τον καταχωρούν ως θάνατο από καρδιοπάθεια. Επειδή οι μεγαλύτερες ηλικίες σχεδόν πάντα έχουν ένα υποκείμενο νόσημα για αυτό οι νεκροί στη γερμανία από κορωνοιό είναι λιγότεροι και και με μικρότερο μέσο όριο ηλικίας. Στατιστικά αν το ψάξει κάποιος αυτή την περίοδο θα έχουν περισσότερους θανάτους από άλλες χρονιές στα υπόλοιπα νοσήματα.

Μη τα λετε αυτα και

Στενοχωρειτε τον αγαπητο κ. Τσιοδρα, και κλειστει σε κανενα μοναστηρι! Λολ!

Χ

Ρε γίδι δεν αξίζεις όχι μια τρίχα από τα μέζεά του αλλά ούτε ένα κομματάκι της τρίχας.Τραβα με τον καρανίκα να κάνεις κανένα σχόλιο για τα παπούτσια της Μενεγάκη και άσε τον Τσοδρα ήσυχο, βλήμα.

Max

Τα μαζικά τεστ δίνουν τελικά θνησιμότητα γύρω στο 0,5% στη Γερμανία ή 1% στην Ν. Κορέα. Αναγάγωντας αυτά τα νούμερα στην Ιταλία με τα 7000 θύματα σημαίνει πως υπάρχουν 700 χιλιάδες έως 1,5 εκατομμύρια κρούσματα. Το σημαντικό όμως δεν είναι η απόδειξη της πιθανής χαμηλότερης θνησιμότητας του ιού, αλλά η δυνατότητα της εύκολης διάγνωσης στο φαρμακείο των ελαφρώς κρούσματων και η απομόνωση τους, συμβάλει στη μικρότερη εξάπλωση και τελικώς σε λιγότερα θύματα.

Γιώργος

Μην ξεχνάς, ότι στην Ιταλία πέθαναν λόγω συμφόρησης των ΜΕΘ άνθρωποι που υπό άλλες συνθήκες θα επιζούσαν. Τα 7.000 δηλαδή θύματα εμπεριέχουν και τραγωδίες λόγω των συνθηκών. Μπορεί υπό άλλες συνθήκες τα 7.000 να ήταν 6.000 ή και 5.000.

άσχετος

Τα μαζικά τέστ δείχνουν με πολύ μεγαλύτερη προσέγγιση το πραγματικό ποσοστό ασθενών-θανατων . Αλλιώς θα έπρεπε να πιστέψουμε ότι στην Ιταλία πεθαίνει ένας στους 11 ασθενείς και στην Γερμανία ένας στους 200

Νικόδημος

Όχι ότι έχουν επάρκεια σε ΜΕΘ ενώ Ελλάδα, Ιταλία και Ισπανία δίνουν το αίμα τους λόγω κρίσης στην Γερμανία εδώ και 10 χρόνια ε?

Το αίμα τους;

Γιατι; Οταν η Γερμανία είχε προβλήματα το 1996-2000, οι σοσιαλιστες πηραν αιματηρηα μετρα την Ατζεντα 2010, ελαστικοποιησαν την εργασια και ετσι οταν οι γαλαντομοι νοτιοι και γαλλοι εμπαιναν σε κριση, οι γερμανοι ειχαν απραδες στον ντορβα δικους τους, μηδεν χρεη. Ξερεις κανεναν να δανειζει σε χρεωκοπημενο; Αν ναι, πες τον μας να τον μαθουμε. Α τελος το "αιμα" ποιο ειναι; Τιγκα ταβερνες, μαγαζια, ξενοδοχεια καθε φορα απο Ελληνες. Μη ματωνεις τοσο βρε Νικοδημε.

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης